ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Πρόσκληση σε Ενημερωτική Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ώρα: 16:00 – 20:00

Αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου, Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Η εκδήλωση αφορά όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ενεργειακή μετάβαση καθώς και τη δράση των ενεργειακών κοινοτήτων.

Για την εγγραφή σας, μπείτε στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-chania/

Πληροφορίες: Μαρία Καλαϊτζάκη, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.18) και στα email: kalaitzaki@daidalosao.gr και info@minoanenergy.gr

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Η πρωτοβουλία αυτή χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και θα υλοποιηθεί από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε με ποιο τρόπο μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διευρύνει το προβάδισμά της η γαλλική ακροδεξιά καθώς πέφτει αυλαία στην προεκλογική εκστρατεία

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Γαλλίας διεύρυνε το προβάδισμά του σε δημοσκόπηση που…

12 hours ago

Νέα προειδοποίηση Κ. Μητσοτάκη στα Σκόπια: Θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους

Σε νέα σαφή προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε θέμα…

12 hours ago

Σύγχυση με «χαμένο» κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών – Απαντήσεις ζητούν τα κόμματα

Εντολή προς στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας, ώστε να μεταφερθεί ένα κοντέινερ της εμπορικής…

12 hours ago

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην τοποθέτηση αιολικών ΒΑΠΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει με τους πυλώνες υψηλής τάσης, τις ανεμογεννήτριες και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ;

Στην τελευταία συνεδρίαση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής της Περιφέρειας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία ενάντια…

13 hours ago

Τους εκθέτει όλους ο Ξαρχάκος – Ακυρώνει τη συναυλία στο Αρκάδι με χορηγό την ΤΕΡΝΑ

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη πέτυχε το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ. Η πρόσφατη…

13 hours ago

Αγωνιστικη Συνεργασια Εμπόρων Χανίων: Μονόδρομος η αγωνία για την επιβίωση των μικρών εμπόρων

"Χρειάζεται συλλογικά να διεκδικήσουμε την πλήρη κατάργηση του νόμου για την φορολόγηση όσο και την…

13 hours ago

This website uses cookies.