ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική εσπερίδα στα Χανιά για το παρθένο ελαιόλαδο

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς ενημερωτική εσπερίδα αφιερωμένη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», ο πράσινος χρυσός του νησιού μας», την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 74, Χανιά).

Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η ανάδειξη και η προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου «Κρήτη/Kriti» και των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του αλλά και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

5:30 – 5:40 μ.μ.: Προσέλευση-Εγγραφές

5:40 – 6:00 μ.μ.: Έναρξη-Χαιρετισμοί

6:00 – 6:15 μ.μ.: Στρατηγικός Σχεδιασμός για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» της Περιφέρειας Κρήτης και Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων σε ελαιουργεία της Κρήτης και η βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου -Ομιλήτρια: Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, MSc Γεωπόνος Τ.Ε., πρώην πρόεδρος AREPO.

6:15 – 6:30 μ.μ.: Η σημασία του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής στην ποιότητα και την ποσότητα του ελαιολάδου. – Ομιλητής: Δρ Εμμανουήλ Καμπουράκης, αναπληρωτής καθηγητής Ελαιοκομίας, Εργαστήριο Ελαιοκομίας, Αμπελουργίας και Συστημάτων Αγροοικολογικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ).

6:30 – 6:45 μ.μ.: Μπορεί η παράδοση να συμπορευτεί με την ποιότητα του ελαιολάδου; -Ομιλητής: Μανώλης Καρπαδάκης, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και ελαιοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου, δοκιμαστής ελαιολάδου.

6:45 – 7:00 μ.μ.: Πιστοποιημένα φιλοπεριβαλλοντικά συστήματα διαχείρισης: το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας. – Ομιλητής: Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, ερευνητής ΕΛΓΟ – Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου.

7:00 – 7:15 μ.μ.: Επιμολύνσεις ελαιολάδου. -Ομιλήτρια: Άννα Γαλλιάκη, χημικός, MBA, μέλος της ΕΕΧ Κρήτης, 9ετης εμπειρία στις αναλύσεις τροφίμων και ελαιολάδου.

7:15 – 7:30 μ.μ.: Μαγειρεύουν στις επαγγελματικές κουζίνες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο; – Ομιλητής: Μανώλης Παπουτσάκης, σεφ-πατρόν στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια και Pharaoh.

7:30 – 8:00 μ.μ.: Η οργανοληπτική Αξιολόγηση ως πυλώνας της ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου «Κρήτη/Kriti», Δοκιμές Κρητικών ποικιλιών ελαιολάδων. -Ομιλήτρια: Ελευθερία Γερμανάκη, γευσιγνώστρια ελαιολάδου, κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, συντονίστρια του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου, μέλος Δ.Σ. ΣΥ.Τ.Ε.Κ.

8:00 – 8:30 μ.μ.: Συζήτηση – Κλείσιμο εσπερίδας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

42 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

52 mins ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

57 mins ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.