Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Εννέα πετρελαϊκά οικόπεδα προς δημοπράτηση νοτίως της Κρήτης

Παρουσιάστηκαν στο Λονδίνο τα προς δημοπράτηση οικόπεδα του ελληνικού νέου γύρου παραχωρήσεων και στις ανακοινώσεις που έγιναν υπάρχει μια πρώτου μεγέθους έκπληξη, καθώς θα παραχωρηθούν 9 οικόπεδα στην πιο ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη περιοχή νοτίως της Κρήτης. Παράλληλα, θα δημοπρατηθεί μια περιοχή νοτίως της Πελοποννήσου, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές αφορούν στο Ιόνιο και εκτείνονται μέχρι τα διαπόντια νησιά. Συνολικά τα προς δημοπράτηση οικόπεδα ανέρχονται σε 20.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ΕΔΕΥ, Σοφία Σταματάκη, έχουν αποφευχθεί οι περιοχές κοντά στις ακτές ώστε να προστατευτεί ο τουρισμός.

Ο διαγωνισμός για το γύρο παραχωρήσεων αναμένεται να δημοσιευτεί εντός του τρίτου τριμήνου.

Για να συμμετάσχει μια εταιρεία στο διαγωνισμό θα πρέπει να αγοράσει 1.500 χλμ σεισμικών συν όλα τα δεδομένα για το μπλοκ για το οποίο γίνεται αίτηση και την ερμηνεία των δεδομένων (BEICIP & PGS).

Για κάθε μπλοκ προβλέπεται να γίνει χωριστή αίτηση (δεν επιτρέπεται να κατατεθεί μία αίτηση για περισσότερα μπλοκ), ενώ για την αξιολόγηση των προσφορών θα ληφθεί υπόψη σε ποσοστό 40% η τεχνική προσφορά και σε ποσοστό 60% η οικονομική προσφορά. Τέλος σε περίπτωση κοινοπραξιών δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εταιρειών με ποσοστό κάτω από 10%.

Το Capital.gr αποκαλύπτει την πρώτη φωτογραφία από το συνέδριο του Λονδίνου με τα οικόπεδα που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές και εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι για την περιοχή της Κρήτης είχαν εμφανιστεί στο πρόσφατο παρελθόν πολλές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, υπάρχει προσδοκία για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων στην περιοχή.

capital.gr/ Χάρης Φλουδόπουλος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συγκλόνισε η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο – Μην επιτρέψετε να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα | Βίντεο

Καταχειροκροτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλεσμένη στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς –…

2 hours ago

Ραγίζει καρδιές το βίντεο που δείχνει αγοράκι να ζητά ψωμί από τον πατέρα του, πριν πεθάνει από ασιτία

Βίντεο που ραγίζει καρδιές παρουσιάστηκε σε δικαστήριο του Τέξας, με ένα αγοράκι να ζητά ψωμί από τον πατέρα του…

2 hours ago

ΚΥΣΕΑ – Μέση Ανατολή: Προστασία Ελλήνων στο Λίβανο, μεταναστευτικό και εμπλοκή στις επιχειρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

Τις πολλαπλές συνέπειες που μπορεί να έχουν και για τη χώρα μας οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή χαρτογραφεί η κυβέρνηση ενόψει και…

2 hours ago

Μέση Ανατολή: Στην πλευρά του Ισραήλ το… πυραυλικό «μπαλάκι» – Οι πιθανοί στόχοι στο Ιράν

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και χωρίς προειδοποίηση το βράδυ…

2 hours ago

16 μέλη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ανάμεσα στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου

Σημαντικός και με αυξητικές τάσεις, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ο αριθμός των…

2 hours ago

Ηράκλειο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 28χρονος!

Ευχάριστα τα νέα που έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου εδώ και αρκετές ημέρες ένας…

3 hours ago

This website uses cookies.