Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσίασε το κρητικό κρασί στη Νέα Υόρκη

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου διοργάνωσε ένα μοναδικό Master class για το Κρητικό κρασί.

Το Master class απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού, οινοδημοσιογράφους και δημοσιογράφους γαστρονομίας εν γένει. Η δράση που πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων, είχε ως σκοπό την γνωριμία των επαγγελματιών του οίνου με τα κρασιά του νησιού που φέρουν τις ενδείξεις Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. αλλά και προέρχονται από τις μοναδικές αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιού.

Η παρουσίαση έγινε στο wine bar CorkBuzz, γνωστό για τις τάσεις που δημιουργεί στον κόσμο του κρασιού της Νέας Υόρκης, με τη σημαντική συνδρομή του Master of Wine και Master Sommelier Doug Frost, σε συνεργασία με τον οινοποιό και Πρόεδρο του Δικτύου Οινοποιών Ηρακλείου Νίκο Μηλιαράκη. Τη δράση υποστήριξαν επίσης οι οινοποιοί από την περιοχή των Χανίων Αντώνης Ντουράκης και Ηρακλείου Πόπη Βολιτάκη καθώς και η project manager του Δικτύου, Στέλλα Αστυρακάκη, οι οποίοι, στο χρόνο που ακολούθησε μετά το Master class, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω την ταυτότητα του κρητικού κρασιού αλλά και τη δεκαετή πλέον δράση της ομάδας των οινοποιών του νησιού.

Καθ’ όλη δε τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρξε συνεχόμενη προβολή της ροής της μέσα από τα social media που διατηρεί το Wines of Crete προβάλλοντας το Κρητικό κρασί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 150 άτομα, από το χώρο της εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης, εστιάτορες, sommeliers και Master Sommeliers, δημοσιογράφοι από σημαντικά περιοδικά οίνου όπως το “Wines and Spirits” και το “Wine Enthusiast” καθώς και bloggers.

Η εν λόγω δράση εγγράφεται στον συνολικό ετήσιο προγραμματισμό των Οινοποιών της Κρήτης (ΟιΝοτικά, Οινόραμα, Prowein, Ανοικτές Πόρτες Οινοποιείων, Όσλο,…) που συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την αναγνώριση και διάχυση της ιδιαιτερότητας και ποιότητας του Κρητικού κρασιού με στόχο τόσο την ενίσχυση των πωλήσεων στην αγορά του εσωτερικού αλλά και αυτής εκτός συνόρων, όσο και του σημαντικού οινοτουριστικού προϊόντος που έχει αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία στο νησί.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η επιμονή των εταιρειών να περιορίζουν την ικανότητα των καταναλωτών να επισκευάζουν τα προϊόντα τους | Βίντεο

Η εταιρεία John Deere, κορυφαίος κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων, εφαρμόζει πολιτικές που περιορίζουν τους αγρότες από…

12 hours ago

Χρονιά αποφάσεων για τις εξορύξεις στην Κρήτη το 2025

Εντός του 2025, πιθανόν κατά τους πρώτους μήνες του έτους, αναμένεται η απόφαση της αμερικανικής…

13 hours ago

Αρχιτεκτονικό γραφείο στα Χανιά στους φιναλίστ των ελληνικών “Όσκαρ” αρχιτεκτονικής

Στις 27 Ιανουαρίου 2025 στο αμφιθέατρο του Ωδείου Αθηνών θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των βραβείων…

13 hours ago

Αθωωτική η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την 56χρονη από το Ρέθυμνο

Εκδικάστηκε η υπόθεση της ρεθυμνιώτισας, Αγαθής Μαρκοπούλου, η οποία κατηγορούνταν για κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου στην Κωνσταντινούπολη…

13 hours ago

Χερσόνησος: Νεαροί έκλεβαν χρήματα που έβγαζαν παιδιά από τα κάλαντα

Βίαιη φραστική - και όχι μόνο - επίθεση που συνοδεύτηκε από αφαίρεση χρημάτων που προέρχονταν…

13 hours ago

Η Κρήτη στο επίκεντρο της νέας ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού

Σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, με την Εθνική Μετεωρολογική…

14 hours ago

This website uses cookies.