ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ «Η Αγία Παρασκευή»: 1973 – 2012: 39 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου

Εμείς, η γενιά η δική μου που ζήσαμε την ιστορική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, αλλά και όλους τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, συμμετέχουμε και φέτος αγωνιστικά, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου γιατί ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ και θα ΖΕΙ πάντα στις καρδιές όλων μας. Συμβολίζει τον αγώνα των φοιτητών στις 17 Νοεμβρίου του 1973 για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Ήταν ένας αγώνας, που κατάφερε να ξεσηκώσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών. Αυτοί που έπεσαν ήταν παλικάρια, που δεν λογάριασαν τους κινδύνους, δεν υπολόγισαν τις κακουχίες, δεν σήκωσαν τα χέρια μπροστά στα όπλα, δεν φοβήθηκαν τα τανκς της χούντας, δεν απέβλεπαν στη δόξα. Γνωστοί και άγνωστοι και ταπεινοί, τα έδωσαν όλα για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Σε όλους αυτούς τους ήρωες, αξίζει το στεφάνι της ευγνωμοσύνης μας. Αυτός ο αγώνας και τα υψηλά ιδανικά των φοιτητών του 1973, δεν πρέπει να περάσει στη λησμονιά. Είναι χρέος μας και τιμή μας, να συμμετέχουμε για να τιμήσουμε όλους εκείνους που δεν δίστασαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους, για τα ιδανικά και τις αξίες που πίστευαν.

Σήμερα ειδικά, που τα οράματα των φοιτητών του Πολυτεχνείου, 39 χρόνια μετά, παραμένουν επίκαιρα περισσότερο από ποτέ, σήμερα που οι πολιτικές της Τρόικας και των μνημονίων, απαξιώνουν εντελώς την παιδεία και την κοινωνία με τα πρωτοφανή αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα, σήμερα που καταπατείται κάθε συνταγματικό δικαίωμα, σήμερα που όλα τα εργασιακά δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας, έχουν καταργηθεί, σήμερα ειδικά είναι επιτακτική η ανάγκη να εντείνουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ και θα ΖΕΙ πάντα και στους αγώνες του σήμερα και θα πρέπει όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ να αγωνιστούμε για να γίνουν τα οράματα των φοιτητών του Πολυτεχνείου πραγματικότητα, για την ΕΙΡΗΝΗ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Για την Ένωση Συν/χων ΙΚΑ

Ο πρόεδρος

Ηρ. Αναγνωστόπουλος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατάμεστο το Επιμελητήριο στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας Πολάκη – Παρουσίασε πρόγραμμα 6 πυλώνων | Φωτός

Την προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τα Χανιά ο Παύλος…

4 hours ago

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

7 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

7 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

9 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

9 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

10 hours ago

This website uses cookies.