Categories: ΤΟΠΙΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Οι προοπτικές στον Τουρισμό για το 2014

Οι εξελίξεις στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακές . Με την ανάπτυξη των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους και των κρατήσεων μέσω  internet, ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής αγοράς  των Ευρωπαϊκών χωρών( με εξαίρεση την Ρωσία και την Σκανδιναβία για διαφορετικούς λόγους), αυτονομείται από τους tour operators τα μεγάλα τουριστικά γραφεία προγραμματίζοντας μόνοι τους στις διακοπές τους.
      Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης της Δυτικής Κρήτης ήδη μετά την επιλογή του ως κόμβος-βάσης για την Ryanair που το συνδέει με 30 πόλεις προς 14 χώρες προσθέτοντας φέτος μέχρι στιγμής άλλους 3 νέους προορισμούς ( Δουβλίνο, Μιλάνο, Μαλπένσα, Κορνουάλη), και άλλες εταιρείες  χαμηλού κόστους όπως η Air Berlin προχωρούν σε αύξηση των πτήσεων τους με προσθήκη νέων προορισμών προς αυτό. Συγκεκριμένα οι πτήσεις θα είναι από Βερολίνο, Χήθροου Λονδίνου, Βιέννη, Κοπενχάγη, Παρίσι, Ελσίνκι και άλλες 3 πόλεις της Φιλανδίας Τούρκου, Τάμπερε, και Οούλου.

Η δε Ryanair  αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς καθώς και στα ήδη υπάρχοντα 300 αεροσκάφη της με τα οποία εκτελεί καθημερινά 1600 πτήσεις μεταφέροντας 81 εκατομμύρια επιβάτες  το 2013, αναμένεται να προστεθούν σταδιακά άλλα 175.

Τα παραπάνω εξηγούν για ποιο λόγο όλοι μας  φωνάζουμε το τελευταίο διάστημα για την αναγκαιότητα  επέκτασης του αεροδρομίου, ένα έργο που κινδύνευσε να χαθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η υπάρχουσα σχέση αφίξεων ανάμεσα στο αεροδρόμιο Δυτ. Κρήτης  και σ αυτό του Ηρακλείου  που σήμερα είναι 3 προς 1 σύντομα θα γίνει 2 προς 1 καθώς το αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν μπορεί να επεκταθεί.

Βέβαια όλοι μας πρέπει να είμαστε  συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς ο τουρισμός είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο  προϊόν που μπορεί να επηρεασθεί  ανά πάσα στιγμή από ξαφνικούς αστάθμητους παράγοντες τόσο εσωγενής όσο και εξωγενής. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι πριν ένα χρόνο η τουρκική λίρα σε σχέση με το ευρώ ήταν 2 προς 1 και τώρα μετά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας έχει κατρακυλήσει  σε 3 προς 1 με ότι αυτό συνεπάγεται στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Κουκουράκης Ι.

Η γεν. Γραμματέας: Ατσαλάκη Γ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Όμηροι της θανατηφόρας θηλειάς της ΑΑΔΕ οι Έλληνες

Ένας ατελείωτος γολγοθάς βρίσκεται μπροστά από την αγωνιώδη προσπάθεια επιβίωσης κάθε έντιμου μικροεπιχειρηματία. Χάος στη…

56 mins ago

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξασκήσει την πυρηνική του ετοιμότητα

Σε νέες πολεμικές δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στη…

1 hour ago

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Το «βούλευμα» φωτιά και οι εντάσεις που «έστειλαν» τη δίκη στην Αθήνα

«Πού πας ρε μ****; Άμα πας κοντά στα δίχτυα, θα σου κόψουμε τα πόδια». Με…

3 hours ago

Politico: Η φον ντερ Λάιεν «έθαψε» έκθεση κόλαφο για την ελευθεροτυπία στην Ιταλία ενώ επιζητεί την ψήφο της Μελόνι

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσπάθησε να επιβραδύνει μια επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την…

3 hours ago

«Καρφιά» Πολάκη κατά Τσίπρα: Όχι άλλα Ινστιτούτα – Δεν χρειαζόμαστε «φλόγα αναμμένη» δίπλα στα εικονίσματα

«Καρφιά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης με φόντο τη Διάσκεψη που διοργανώνεται…

3 hours ago

Τα συγκλονιστικά λόγια του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην τελευταία του συναυλία: «Κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε τη τελευταία του συναυλία εχθές (17/06) στο Θέατρο Βράχων και έστειλε…

5 hours ago

This website uses cookies.