ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος (ΠΙΣ) για τεστ κορωνοϊού: «Δεν υπάρχουν…μην τα περιμένετε ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο»!

“Αν τα περιοριστικά μέτρα είχαν ληφθεί μια εβδομάδα αργότερα θα είχαμε τετραπλάσιο αριθμό νεκρών” επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναδεικνύοντας τη σημασία του timing στις αποφάσεις που λήφθηκαν και λαμβάνονται για την πανδημία του κορωνοϊού.

“Αν τα μέτρα της άρσης καραντίνας ληφθούν μια εβδομάδα μπροστά, ή μια πίσω, αυτό μπορεί να έχει μια διάφορα στην επανεμφάνιση ενός δεύτερου κύματος από 15 Αυγούστου έως τα τέλη Οκτωβρίου, που αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για την οικονομία μας” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ. “Οι ημερομηνίες είναι ασφαλείς” εκτίμησε.

Κάθε χώρα, εξήγησε, έχει διαφορετικά πράγματα να διαφυλάξει σε συνάρτηση με την οικονομία της, άλλα παράγωγη η οποιοδήποτε κλάδο υπηρεσιών, εμείς τον τουρισμό.

Για τα τεστ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχουν τα τεστ… Μην τα περιμένετε τα τεστ, ούτε αύριο ούτε μεθαύριο. Τα  γρήγορα τεστ είναι τοπίο θόλο παγκοσμίως. Τα τεστ εμφανίζουν φοβερή ακρίβεια σε εργαστηριακές συνθήκες, άλλα σε πραγματικές συνθήκες όπου δοκιμάζονται έχουν μικρής χρησιμότητας ακρίβεια.  Δεν μπορούμε να περιμένουμε τέτοια πράγματα”.

Όπως ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος, “πήγαμε καλά στην ιχνηλάτηση, είναι μια δύσκολη διαδικασία που αφορά πάρα πολλούς ανθρώπους για 100, 200 ή 1.000 ανθρώπους η ιχνηλάτηση είναι εύκολη για 30.000 οι μισοί πολίτες θα πρέπει να ιχνηλατούν τους άλλους μισούς”.

“Ο ΠΙΣ από την 1η Απριλίου είχε πει ότι οι πολίτες σε χώρους συγχρωτισμού καλό είναι να χρησιμοποιούν μάσκα. Μπερδέψαμε τον κόσμο. Υπήρχαν αντικρουόμενες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, που στραβοπάτησε αρκετές φορές” δεν δίστασε να πει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Πατούλης τόνισε ότι η μάσκα είναι απαραίτητη τουλάχιστον για να μειώσουμε περαιτέρω τη μεταδοτικότητα του ιού. “Με πολλή δυσκολία κρατήσαμε τα πρωτοβάθμια ιατρεία ανοιχτά” επισήμανε.

skai.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

28 mins ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

37 mins ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

3 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

4 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

5 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

5 hours ago

This website uses cookies.