Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην Τράπεζα Πειραιώς Χανίων το 2005 και το 2008 αντίστοιχα

Συμμετείχε 47χρονος ημεδαπός ο οποίος συνελήφθη τον Μάιο του 2011 στα Χανιά και κρατείται στις Φυλακές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες.

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων δύο (2) ένοπλες ληστείες που είχαν γίνει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Χανίων το 2005 και στο Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Χανίων το 2008.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στις ληστείες συμμετείχε 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί την 04-05-2011 στα Χανιά με ένταλμα σύλληψης και έκτοτε κρατείται στις φυλακές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες. (Σχετικό το από 05-05-2011 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.). Επιπλέον συμμετείχε και δεύτερο άτομο, το οποίο αναζητείται.

Υπενθυμίζεται ότι,

  • την 18-02-2005 και ώρα 18:56 έγινε ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Χανίων από δύο (2) άγνωστους δράστες οι οποίοι με την απειλή όπλων πιστολιού και τυφεκίου τύπου (KALASNIKOV) αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 14.000 χιλιάδων ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες είχαν πυροβολήσει με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και διέφυγαν με όχημα (ΤΑΞΙ) το οποίο αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη του.
  • Την  10-04-2008 πραγματοποιήθηκε ληστεία στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Χανίων, από δύο (2) άγνωστους δράστες οι οποίοι με την απειλή πιστολιού και πολεμικού τυφεκίου τύπου (KALASNIKOV) αφαίρεσαν 38.115 χιλιάδες ευρώ 9.500 δολάρια ΗΠΑ και 820 Αγγλικές Λύρες. Οι δράστες κατά τη διαφυγή του πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά υπάλληλο της συγκεκριμένης Τράπεζας, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση και κατά αστυνομικού της Τροχαίας που τους καταδίωκε.

Από την προανάκριση, που διενέργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και  την περισυλλογή στοιχείων – πειστηρίων που βρέθηκαν στους χώρους των ληστειών, προέκυψε ότι δράστης των παραπάνω ληστειών είναι 47χρόνος ημεδαπός μαζί με συνεργό του ο οποίος αναζητείται.

Δυνάμει εντάλματος του ανακριτή Ρεθύμνου ο 47χρόνος συνελήφθη την 04-05-2011, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλου ημεδαπού που είχε γίνει την 30-06-2010 στο Τσεσμέ  Ρεθύμνου. Κατά τη σύλληψη του κατείχε  ένα (1) πιστόλι  τύπου (ΤΟΚΑREV) πλήρη φυσιγγίων και κατά την έρευνα στην οικία του βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο (KALASNIKOV) με γεμιστήρες και φυσίγγια του ίδιου όπλου καθώς  γάντια και κουκούλα.  Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του  βρέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία ήταν κλεμμένη από την περιοχή του Ρεθύμνου με παραποιημένα τα χαρακτηριστικά της.

Από την προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων μετά τη σύλληψη του  47χρόνου, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος μαζί με άγνωστο συνεργό,  είχε διαπράξει τις  ακόλουθες παράνομες  πράξεις χρησιμοποιώντας την μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην οικία του:

  • Την 03-02-2011 και ώρα 08:00 στο Τραπεζικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σούδα Χανίων  πέταξαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στη βάση  τζαμαρίας του εν λόγω Τραπεζικού  Καταστήματος  με σκοπό  να τη σπάσουν να εισέλθουν εντός  και να διαπράξουν ληστεία επειδή όμως οι υαλοπίνακες ήταν αλεξίσφαιροι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την πράξη τους και απεχώρησαν.
  • Την 07-02-2011 με την απειλή πιστολιού ο ανωτέρω μαζί με τον συνεργό του ακινητοποίησαν υπάλληλο της εταιρεία G 4S πολυκαταστήματος και αφαίρεσαν από αυτόν το ειδικό κουτί μεταφοράς που περιείχε το χρηματικό ποσό των 34.000 χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

Ο ανωτέρω ημεδαπός είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και τις δύο ληστείες που είχαν εξιχνιαστεί κατά τη σύλληψη του.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Όμηροι της θανατηφόρας θηλειάς της ΑΑΔΕ οι Έλληνες

Ένας ατελείωτος γολγοθάς βρίσκεται μπροστά από την αγωνιώδη προσπάθεια επιβίωσης κάθε έντιμου μικροεπιχειρηματία. Χάος στη…

13 mins ago

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξασκήσει την πυρηνική του ετοιμότητα

Σε νέες πολεμικές δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στη…

33 mins ago

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Το «βούλευμα» φωτιά και οι εντάσεις που «έστειλαν» τη δίκη στην Αθήνα

«Πού πας ρε μ****; Άμα πας κοντά στα δίχτυα, θα σου κόψουμε τα πόδια». Με…

2 hours ago

Politico: Η φον ντερ Λάιεν «έθαψε» έκθεση κόλαφο για την ελευθεροτυπία στην Ιταλία ενώ επιζητεί την ψήφο της Μελόνι

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσπάθησε να επιβραδύνει μια επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την…

2 hours ago

«Καρφιά» Πολάκη κατά Τσίπρα: Όχι άλλα Ινστιτούτα – Δεν χρειαζόμαστε «φλόγα αναμμένη» δίπλα στα εικονίσματα

«Καρφιά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης με φόντο τη Διάσκεψη που διοργανώνεται…

2 hours ago

Τα συγκλονιστικά λόγια του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην τελευταία του συναυλία: «Κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε τη τελευταία του συναυλία εχθές (17/06) στο Θέατρο Βράχων και έστειλε…

5 hours ago

This website uses cookies.