Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Επέμβαση ακτιβιστών και επανασύνδεση ρεύματος σε τριμελή οικογένεια με καρκινοπαθή γιαγιά, άνεργη μητέρα και ανήλικο παιδί | Βίντεο

Η αναλγησία της ΔΕΗ ξεπέρασε κάθε όριο καθώς η εταιρία προχώρησε σε αποκοπή ρεύματος στο διαμέρισμα τριμελούς οικογένειας στο Χαλάνδρι με καρκινοπαθή γιαγιά, άνεργη μητέρα και ανήλικο παιδί 13 χρόνων. Μετά από αγωνιώδη έκκληση της οικογένειας αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο έσπευσαν και προέβησαν σε άμεση επανασύνδεση.

Το συνολικό χρέος της οικογένειας είναι 2000 ευρώ και η ΔΕΗ παρότι γνώριζε επακριβώς τα προβλήματα της οικογένειας τους ζητούσε 625 ευρώ προκαταβολή προκειμένου να μην τους κόψει το ρεύμα. Η οικογένεια δεν μπόρεσε να πληρώσει αυτό το ποσό και η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή.

Χαρακτηριστικό της ζοφερής κατάστασης στην οποία οδήγησε την οικογένεια η εγκληματική συμπεριφορά της ΔΕΗ είναι ότι η καρκινοπαθής (με 80% αναπηρία) γυναίκα αναγκάστηκε να συντηρεί τα φάρμακά της σε ψυγείο διπλανού διαμερίσματος προκειμένου να μην διατρέξει άμεσο κίνδυνο η υγεία της. Εκτός των σοβαρότατων προβλημάτων υγείας της γιαγιάς, η οικογένεια μαστίζεται και από μεγάλα οικονομικά προβλήματα καθώς το μοναδικό εισόδημα που μπαίνει στο σπίτι είναι η σύνταξη της γιαγιάς, η οποία δεν φτάνει σε καμία περίπτωση για να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες της οικογένειας.

Το δίχτυ προστασίας της πολιτείας για τις ευπαθείς ομάδες είναι ανύπαρκτο και γι’ αυτό ακέραια η ευθύνη βαραίνει τη ΔΕΗ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχουν αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευάλωτους συμπολίτες μας έρμαια της οικονομικής κρίσης.

Το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό και κανένας πολίτης δεν πρέπει να το στερείται επειδή αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Το Κίνημά μας θα είναι στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας που μαστίζονται από την αναλγησία κυβέρνησης και ΔΕΗ. Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και δε θα αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση.

Δείτε το βίντεο από τη δράση επανασύνδεσης:

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

21 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

22 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

22 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

22 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

22 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

22 hours ago

This website uses cookies.