Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του Γ.Γ.Α., Ιούλιου Συναδινού στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού Χανίων

Επιτόπια αυτοψία σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων που βρίσκονται υπό την εποπτεία της Πολιτείας πραγματοποίησε χθες Παρασκευή (28/8) το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Ιούλιος Συναδινός.

Ο κ. Συναδινός συνοδευόμενος από την μηχανικό κ. Λιάνα Κουμάτου από την τεχνική υπηρεσία της Γ.Γ.Α., αλλά και τα μέλη της Επιτροπής διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων με επικεφαλής τον  πρόεδρο κ. Σάκη Κουβάτσο (ήταν επίσης οι κύριοι Λιβάνιος, Λεβεντάκης, Κουκλάκης, και οι κυρίες  Κατζουράκη και Μυλωνάκη), επισκέφτηκε κατά σειρά, το Εθνικό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι, το Εθνικό Κολυμβητήριο της Ν.Χώρας αλλά και τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου Χανίων.

Ο Γενικός Γραμματέας, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις, αλλά και να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Μάλιστα ο κ.Συναδινός εκτός από τους αθλητικούς χώρους ευθύνης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,  επισκέφτηκε κι άλλες αθλητικές υποδομές του Νομού, όπως το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιάνα και το κλειστό κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιήγησής του, ο κ.Συναδινός παραχώρησε συνέντευξη τύπου  στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κι ενώ προηγουμένως έκανε γνωστό στον πρόεδρο του ΕΑΚ Χανίων, κ.Κουβάτσο ότι ήδη εκταμιεύτηκε η τρίτη δόση του φετινού  προϋπολογισμού του Ε.Α.Κ. Χανίων, που αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξεως των  400.000ευρώ, με το οποίο έτσι καλύφθηκε σε ποσοστό 90% η ετήσια προγραμματισμένη χρηματοδότηση του ΕΑΚ για το 2015.

Ο κ. Συναδινός στις δηλώσεις του, εξήγγειλε ότι πλέον θα ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική με στήριξη του σωματειακού αθλητισμού και ανάδειξη των εγκαταστάσεων σε κέντρα αναψυχής και πολιτισμού για όλους τους πολίτες. Ακόμη, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τους εργαζόμενους του Ε.Α.Κ. και προανήγγειλε προσλήψεις προσωπικού μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις του κ.Συναδινού κατά την Συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της επιτροπής διοικήσεως του Ε.Α.Κ. Χανίων στο Εθνικό Στάδιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή διοίκησης  Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων  για την φιλοξενία  και γενικά όλη την αθλητική κοινωνία της  πόλης για την ευκαιρία που μας δίνει να επισκεφτούμε  τις Αθλητικές υποδομές και να συζήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητικοί φορείς της περιοχής

 Η επίσκεψη εντάσσεται  σε μια σειρά επισκέψεων και περιοδειών που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, άμα την ανάληψη των καθηκόντων των νέων διοικήσεων σε όλα τα εθνικά αθλητικά κέντρα. Οι διοικήσεις που ορίστηκαν έχουν πάρει τις απαραίτητες εντολές ώστε να προχωρήσουν μια διαδικασία νοικοκυρέματος τόσο σε τεχνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο τα Στάδια, για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε μια διαφορετικά αθλητική πολιτική από αυτή που είχαμε δει κατά το παρελθόν. Μια πολιτική που θα είναι σύμμαχος προς τα Αθλητικά σωματεία, θα στηρίξει τον σωματειακό αθλητισμό και ταυτόχρονα θα αναδείξει όλες τις αθλητικές υποδομές, σαν πόλους όπου ο κάθε πολίτης  θα μπορεί να περπατήσει να κάνει ποδήλατο… Πόλους δηλαδή αναψυχής και πολιτισμού.

Είναι γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα, οι εγκαταστάσεις είναι ασυντήρητες είναι εγκαταλειμμένες, απαξιωμένες. Αυτή είναι η γενική εικόνα και δυστυχώς θα πρέπει να πούμε ότι τα χρήματα δεν έλειψαν από τον Ελληνικό αθλητισμό. Τα χρήματα που πέρασαν ήταν πάρα πολλά. Δυσανάλογα πολλά σε σχέση με το έργο που έχει γίνει και σε σχέση με την εικόνα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή.

Επομένως, εμείς ως αθλητική ηγεσία, έχουμε βάλει ιεραρχικά κάποιους στόχους. Καταρχήν να υποστηρίξουμε τις υποδομές που έχουμε στη διάθεσή μας, να τις συντηρήσουμε ώστε να τις κρατήσουμε ανοιχτές, με βάση τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής για τους χρήστες.

Δεύτερος στόχος είναι να υποστηρίξιμε τους εργαζομένους μέσα στα Στάδια… Και εδώ να ανοίξω μια παρένθεση και να ευχαριστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που εργάζονται στο ΕΑΚ Χανίων, για την προσπάθεια που κάνουν να κρατήσουν όρθια όλη την αθλητική υποδομή της πόλης. Κάτω από αντίξοες συνθήκες με οικονομικά προβλήματα, πολλές φορές με καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών και προβλήματα οικονομικά και υποστελέχωσης. Αυτή είναι εικόνα που βρήκακαι στα Χανιά.

Πρέπει να σα πω, ότι από την πρώτη στιγμή, βρήκαμε ένα κατατιθέμενο από τον περασμένο Οκτώβριο προϋπολογισμό και ψηφισμένο από την προηγούμενη βουλή, επομένως δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλες παρεμβάσεις για να τον αναμορφώσουμε ριζικά. Ωστόσο προσπαθήσαμε να κάνουμε μια ανακατανομή ορισμένων πόρων κυρίως για να στηρίξουμε τα γήπεδα. Για αυτό ακριβώς το λόγο, αυτή την στιγμή μπορούμε να έχουμε στην διάθεση της τωρινής διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων το 90%  της ετήσιας προγραμματισμένης επιχορήγησης, η οποία αν λάβουμε υπόψη μας ότι έχουμε μπροστά μας ένα περιθώριο λίγων μηνών μέχρι τη λήξη του έτους, θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους, ούτε ώστε να μπορεί η  διοίκηση να κάνει αυτοτελώς μερικά έργα συντήρησης, χωρίς να περιμένει από Γ.Γ.Α, η οποία συνήθως κάνει πιο μεγάλες παρεμβάσεις και έργα που συνήθως θέλουν μεγαλύτερη μελέτη και ενδεχομένως περισσότερα χρήματα.

Αν θέλετε να σας μεταφέρω  μια πρώτη εικόνα των υποδομών της πόλης, μπορώ να σας πω, γιατί οφείλουμε να λέμε και τα καλά και όχι μόνο τα άσχημα, ότι το Σκοπευτήριο στο Καμπάνι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και έχει μια νοικοκυρεμένη εικόνα. Οπότε θα πρέπει να εξάρουμε τις προσπάθειες όλων όσων έχουν συμβάλει ώστε να υπάρχει αυτή η εικόνα. Και το σκοπευτήριο χρειάζεται βεβαίως την υποστήριξη και από εμάς και από τη διοίκηση  και θα την έχει.

Μετά πήγαμε στο κολυμβητήριο που βεβαίως είναι μια παλιά υποδομή.  Όλες οι υποδομές έχουν και ένα χρόνο ζωής. Είναι εύκολα αντιληπτό, ότι όσο καλύτερη είναι η συντήρηση τόσο μεγαλύτερη είναι και η διάρκεια ζωής κάθε εγκατάστασης. Εδώ έχουμε πάρα πολλά προβλήματα . Πρέπει να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις υποστήριξης του κολυμβητηρίου. Έχουμε επίγνωση ότι βρίσκεται σε ένα χώρο που συμβάλει στην διάβρωση του, επειδή βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Εδώ θα γίνουν μελέτες.  Ήρθαμε με την μηχανικό μας από την ΓΓΑ η οποία έκανε επιτόπια αυτοψία. Έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα.

Στο Στάδιο νομίζω, ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη ώστε να επιδιορθωθεί  ο περιβάλλον χώρος και το τοιχίο που περιβάλει  το Στάδιο. Μια πρώτη ενέργεια που έκανε η διοίκηση  και την οποία εμείς την επικροτούμε, ήταν να κατεβάσει όλα τα σκουριασμένα κιγκλιδώματα. Αυτό βοηθάει ώστε ο χώρος που βρίσκεται μέσα στο κέντρο της Πόλης να αναδειχθεί και να φαίνεται πιο αρμονικά δεμένος με την υπόλοιπη πόλη. Επομένως σε μια τέτοια κατεύθυνση θα πρέπει να συνεχίσει η διοίκηση για να αναμορφώσει όλο το Στάδιο για να αποτελέσει  ένα στολίδι μέσα στο κέντρο της πόλης. Αυτό ξέρετε, για κάθε πόλη είναι ευλογία…  Όταν μέσα στον κοινωνικό ιστό,  μέσα στο κέντρο, υπάρχει μια υποδομή στην οποία μπορούν να συρρέουν εκατοντάδες πολίτες που μπορούν να το χαίρονται και αν είναι πόλος ανάπτυξης και πόλος έλξης κι αθλητισμού .

Το δεύτερο το οποίο ιεραρχικά θα πρέπει να γίνει είναι η βελτίωση του κλειστού γυμναστηρίου, της αίθουσας ενδυνάμωσης όπου και εκεί η μηχανικός μας διαπίστωσε σημαντικά προβλήματα. Και φυσικά το τρίτο το οποίο έχει να κάνει με την υποβοήθηση της αθλητικής δραστηριότητας, είναι άμεσα να ξεκινήσει μια μελέτη ώστε ο χώρος που βρίσκεται στο πλάι του ταρτάν του στίβου, να μετατραπεί σε προθερμαντήριο κάτι το οποίο λείπει από το Στάδιο.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του ΕΑΚ θα ιεραρχήσει τις ανάγκες θα μας κάνει επίσημα τις όποιες προτάσεις εκείνη κρίνει ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν. Εμείς θα τις εντάξουμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το 2016 πια, γιατί του 2015 έχει ήδη διαμορφωθεί, ώστε τάχιστα να προχωρήσουμε και να κάνουμε τα απαραίτητα έργα.

Αυτή η διαδικασία θα γίνει προφανώς και μέσα από μια διαβούλευση με τους αθλητικούς φορείς, αυτό είναι κάτι το οποίο εμείς το ζητάμε και μάλιστα και η ημερινή συνάντηση το απόγευμα με τους αθλητικούς φορείς έχει αυτόν τον χαρακτήρα. Ένα χαρακτήρα ανοιχτής διαβούλευσης. Οι άνθρωποι του αθλητισμού, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες οι αθλητικές ενώσεις, πρέπει να βρίσκονται σε μια καθημερινή διαβούλευση με το υπουργείο. Εμείς έχουμε εγκαινιάσει αυτή τη σχέση, θέλουμε μια τέτοια σχέση, ώστε να μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και εμείς να γινόμαστε περισσότερο σοφοί. Να ακούμε τους ανθρώπους του αθλητισμού για ν μπορούμε α υαλοποιήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τις προτάσεις τους και να έχουμε μια κοινή φιλοσοφία.

Και να κάνω και ένα τελευταίο σχόλιο.

Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για αθλητικές υποδομές το  βρήκαμε διαμορφωμένο στα 10 εκ ευρώ. Δυστυχώς τα 7,5 εκ από τα δέκα ήταν στοχευόμενα σε ένα Νομό της χώρας!

Εμείς θέλουμε να πούμε ως αθλητική ηγεσία, ότι ο αθλητικός σχεδιασμός θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρέπει οι αθλητικές υποδομές να κατασκευάζονται βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, βάσει συγκεκριμένης χωροταξικής κατανομής, με βάση την πληθυσμό της χώρας, με βάση τις ανάγκες της νεολαίας και με βάση τα γεωφυσικά και κλιματικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, ούτε σώστε να αναπτύσσονται ορθολογικά και άλλες δράσεις όπως για παράδειγμα αυτές του αθλητικού τουρισμού.

Όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες σε κάθε περιοχή, από την ηπειρωτική χώρα, τις ορεινές περιοχές, την νησιώτικη χώρα  και τις ακριτικές περιοχές, έχουν το δικαίωμα να βλέπουν ότι, ακόμα κι αν είναι λίγα τα χρήματα που διατίθενται για τον αθλητισμό, να πιάνουν τόπο.

Εμείς λοιπόν έχουμε λειτουργήσει με ένα τέτοιο σκεπτικό, για αυτό θα βάλουμε και έργα τα οποία θα αφορούν συνολικά της Κρήτη αλλά και το Νομό Χανίων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2016.

 Αυτή είναι η λογική μας καταρχήν να συντηρήσουμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ώστε να τις κρατήσομε ανοιχτές και μετά να δούμε ποιες νέες εγκαταστάσεις χρειάζονται, δηλαδή να απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το σεντόνι και μέχρι εκεί που μας επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρας μας σήμερα. Νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε..

Έχουμε βεβαίως και υποδομές που δεν ανήκουν στην εποπτεία της ΓΓΑ. Και είναι πραγματικά κρίμα αλλά είναι και ενδεικτικό πως κατασπαταλήθηκαν χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων. Να έχουμε υποδομές όπως είναι ο ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά ή το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι το οποί ο έχει πάρει υπό την εποπτεία του το Πολυτεχνείο Κρήτης. Σε λίγο θα έχω μια συνάντηση με τον Πρύτανη για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι για αυτή την εγκατάσταση. Είναι πραγματικά κρίμα για όλους μας αυτές οι υποδομές να μένουν ανεκμετάλλευτες, να λεηλατούνται  και τα χρήματά μας να μην πιάνουν τόπο.

Να τελειώσω λέγοντας, ότι ο Ελληνικός αθλητισμός θα καταφέρει να μείνει όρθιος μέσα από μια συνετή διαχείριση και μέσα από νοικοκύρεμα. Μάλιστα θέλω να σας πω ότι όλο αυτό το πρόγραμμα, θέλουμε να αποτυπωθεί στο νέο νομοσχέδιο  το οποίο θα φέρει η νέα κυβέρνηση στη βουλή προς ψήφιση όπου θα ρυθμίζονται οι σχέσεις της πολιτείας με τους αθλητικούς φορείς, οι σχέσεις των φορέων με τους προπονητές και τους εργαζόμενους στα Εθνικά αθλητικά κέντρα, αλλά και οι σχέσεις με τους αθλητές. Με στόχο να εξυπηρετούμε τους αθλητές. Διότι εμείς υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των αθλητών, των κατοίκων και αυτών που θέλουν αν αθληθούν και να ασκηθούν.

Όπως είναι γνωστό όλα τα Εθνικά αθλητικά Κέντρα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της  υποστελέχωσης. Υπάρχει το αίτημα από την πλευρά του υπουργείου, όσο αφορά τα κοινωφελή πεντάμηνα προγράμματα για την πρόσληψη εργαζόμενων στο ΕΑΚ Χανίων. Εδώ μιλάμε για 11 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, άρα το επόμενο διάστημα θα καλυφθεί αυτή η ανάγκη. Υπάρχει βέβαια και το αίτημα της προηγούμενης διοίκησης  το οποίο εμείς ενισχύσαμε και έχουμε άλλους έξι υποψήφιους εργαζόμενους μέσα από την διαδικασία του υπουργείου μεταρρύθμισης. Επομένως σε πρώτη φάση, με αυτούς τους εργαζόμενους νομίζω ότι τα οργανικά  κενά του Σταδίου θα καλυφθούν».

Οι δηλώσεις του κ.Σάκη Κουβάτσου

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων κ. Σάκης Κουβάτσος ανέλυσε τον στόχο και τις φιλοδοξίες της διοίκησης. Αναλυτικά:

«Η επιτροπή διοίκησης, έχει μελετήσει τα προβλήματα και έχουμε ένα όραμα μπροστά μας. Αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε , είναι να διαμορφώσουμε τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων, ώστε τα Χανιωτόπουλα, οι πολίτες των Χανίων και οι επισκέπτες, να έχουν τη ευκαιρία να επισκέπτονται πλήρεις και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.  Τα αιτήματα που έχουμε καταθέσει  προς την ΓΓΑ, είναι ρεαλιστικά. Πιστεύουμε ότι μπορούν να υλοποιηθούν ακόμα και με τις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Θέλουμε αν εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές, όπως για παράδειγμα να αποκαταστήσαμε τις εγκαταστάσεις που γκρεμίστηκαν στο Εθνικό στάδιο, όπως την αίθουσα ενόργανης γυμναστικής και των γραφείων. Σήμερα,  τα γραφεία βρίσκονται σε ένα αφιλόξενο χώρο και φιλοδοξία μας είναι όταν θα είναι ώριμες πια οι συνθήκες, να μπει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ένα σύγχρονο γυμναστήριο το οποίο θα έχει μέσα και αίθουσες γυμναστικής, πάλης, σύγχρονα γραφεία, αίθουσες εκδηλώσεων και θα αποτελεί κόσμημα για την πόλη.

Εκτός από αυτό, για μας είναι πολύ σημαντικό και το έχουμε συζητήσει με την ΓΓΑ, το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν τέτοιες παρεμβάσεις έτσι ώστε να μπορεί το κολυμβητήριο να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο, χωρίς να έχει πρόβλημα θέρμανσης και φυσικά να λειτουργούν και οι τρεις εγκαταστάσεις με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξοδεύεται η ενέργεια, αλλά αντίθετα να υπάρχει πάντα σε επάρκεια.

Οφείλω να ομολογήσω και να ευχαριστήσω την ΓΓΑ, διότι έχουν αντιληφθεί το δίκαιο των αιτημάτων μας και είμαστε σίγουροι ότι μόλις δοθεί η ευκαιρία, χωρίς να οφελειθούμε ιδιαίτερα εμείς εδώ στα Χανιά, αλλά και να μην αδικηθούμε, ότι θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών των έργων.

Για το κολυμβητήριο,  θέλουμε να αποκαταστήσουμε κάθε πρόβλημα που υπάρχει χωρίς να χρειαστεί να κλείσει η εγκατάσταση. Όμως θα πρέπει να σας πω ότι σύμφωνα με τις παρατάσεις που έχουν δοθεί, μετά τον Φεβρουάριο του 2016, οποιαδήποτε εγκατάσταση δεν έχει πλήρη λειτουργία και δεν έχει νομιμοποιηθεί δεν θα μπορεί και να επιχορηγηθεί . Αυτό σημαίνει ότι αν δεν λύσουμε άμεσα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων και την νομιμοποίηση τους, δεν θα μπορούν να γίνουν ούτε πρωταθλήματα, ούτε αγωνιστικές εκδηλώσεις και δεν θα έχουν δικαίωμα επιχορήγησης για την λειτουργία τους. Καταλαβαίνεται ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα  που δεν έχουν υλοποιηθεί από αρκετές διοικήσεις κατά το παρελθόν. Είμαστε βέβαιοι και αυτό αποδεικνύεται και από την σημερινή τους παρουσία ότι θα έχουμε την βοήθεια της ΓΓΑ και θα τα καταφέρουμε».

Τέλος,  να σημειωθεί, ότι ο κ.Συναδινός το απόγευμα στις 18.00 θα έχει συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε. Χανίων με τους θεσμικούς εκπροσώπους και προπονητές των αθλητικών σωματείων, που δραστηριοποιούνται εντός της γεωγραφικής-περιφερειακής ενότητας του νομού Χανίων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σχολικά γεύματα: Νέες σοκαριστικές καταγγελίες – Από σάντουιτς με… κατσαρίδες μέχρι και… μουχλιασμένο ψωμί

Νέες σοκαριστικές καταγγελίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για χαλασμένα σχολικά γεύματα μετά τη μαζική δηλητηρίαση…

13 hours ago

Usurum – Σκιαδαρέσες live στα Χανιά την Τρίτη 25 Ιουνίου

Usurum - Σκιαδαρέσες live στα Χανιά Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Προμαχώνας Σαν Σαλβατόρε | Χανιά…

13 hours ago

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με…

14 hours ago

Υπογράφτηκε η έναρξη της μελέτης ανάπλασης της Ανατολικής Τάφρου και των ενετικών οχυρώσεων της Παλιάς Πόλης

Τη σύμβαση για τη μελέτη ανάπλασης της Ανατολικής Τάφρου και των Ενετικών οχυρώσεων της παλιάς…

14 hours ago

«Έφυγε» στα 97 του ο Κρητικός γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα

Ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα, με καταγωγή από την Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο «έφυγε» για…

14 hours ago

Κρήτη: 17χρονη μαθήτρια η κοπέλα που έπεσε από γέφυρα – Ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλαδικές

Ανατροπή στην μοιραία πτώση γυναίκας από γέφυρα στην Κρήτη, καθώς αντίθετα με τις αρχικές πληροφορίες, πρόκειται…

15 hours ago

This website uses cookies.