ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη υπ. Ευρωβουλεύτριας Νέας Αριστεράς Μαρίας Καραμεσίνη σε Εργατικό Κέντρο και ΔΥΠΑ

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Μαρία Καραμεσίνη στο πλαίσιο περιοδειών της επισκέφθηκε με κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης τον Πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου και τους εργαζομένους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Χανίων .

Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Χανίων η υπ. Ευρωβουλεύτρια Μαρία Καραμεσίνη ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα συζήτησε για το πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα. Επιπρόσθετα υπογραμμίστηκε η έλλειψη ενημέρωσης σε ότι αφορά τα κέντρα τεχνητής κατάρτισης αλλά και το μεγάλο ζήτημα του εργατικού κενού που προκλήθηκε με την αποχώρηση σημαντικού μέρους μεταναστών και προσφύγων από την χώρα την περίοδο της κρίσης και της πανδημίας

Στην συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΥΠΑ Χανίων η Μαρία Καραμεσίνη ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Αριστερά με έμφαση στα κοινωνικά κι εργασιακά δικαιώματα. Συγκεκριμένα ανέλυσε πως ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός της Ε.Ε. διέβρωσε τις εργασιακές κατακτήσεις και γιγάντωσε τις κοινωνικές ανισότητες απονομιμοποιώντας έτσι το όραμα της ενωμένης Ευρώπης στις συνειδήσεις των λαών. Κατέληξε στο ότι η κρίση της πανδημίας και οι επακόλουθοι πυλώνες κοινωνικών δικαιωμάτων που δομήθηκαν αυτή την περίοδο άνοιξαν ένα παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να αξιοποιηθεί από την Αριστερά και τις δυνάμεις εργασίας για την ανάκτηση δικαιωμάτων και τις κατακτήσεις των νέων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία» ότι ο «διάλογος…

4 hours ago

Παράπονα για τα beach bar: Περίοικοι έχασαν τον ύπνο τους από την ένταση της μουσικής – Τι λέει ο νόμος

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πόλεις και…

4 hours ago

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα νερά στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και λίγο…

4 hours ago

Στην Κρήτη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων κ.κ. Σαχάκ Μασαλιάν

Μεγάλη τιμή και χαρά και κυρίως ευλογία  για την παροικία των Αρμενίων στην Κρήτη θα…

4 hours ago

Βασίλης Μπισμπίκης: “Φτιάχνουμε με τη Δέσποινα σπίτι στην Κρήτη για να μείνουμε εκεί”

O Bασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και για άλλη μια φορά…

4 hours ago

“Ξεχείλισε η αγανάκτηση”: H “ΛΑΣΥ Χανίων” για τα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης

Στα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης Χανίων αναφέρεται σε ανακοίνωση της η "Λαϊκή Συσπείρωση" κοινότητας Χανίων, με αφορμή…

4 hours ago

This website uses cookies.