ΚΟΣΜΟΣ

Επιζών της επίθεσης της Χαμάς λέει ότι ο ισραηλινός στρατός “αναμφίβολα” σκότωσε τους δικούς του πολίτες

Ένας επιζών από την επίθεση της Χαμάς στους ισραηλινούς οικισμούς στις 7 Οκτωβρίου λέει ότι ο ισραηλινός στρατός είναι “αναμφίβολα” υπεύθυνος για τη δολοφονία πολλών αμάχων τους.

“Εξαφάνισαν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων, επειδή υπήρχαν πολύ, πολύ σφοδρά διασταυρούμενα πυρά”, δήλωσε η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών Yasmin Porat στη ραδιοφωνική εκπομπή Haboker Hazeh στο ισραηλινό ραδιόφωνο Kan την περασμένη εβδομάδα.

Όταν ο συνεντευξιαζόμενος ρώτησε αν τα ισραηλινά στρατεύματα ήταν υπεύθυνα για τους θανάτους αμάχων, η Porat απάντησε: “Αναμφίβολα”.

Η συνέντευξή της έχει διαγραφεί από την ηλεκτρονική έκδοση του Haboker Hazeh και την ιστοσελίδα του Kan, ωστόσο η Electronic Intifada εξασφάλισε ένα αντίγραφο και το μετέφρασε από τα εβραϊκά.

“Υπάρχουν πέντε ή έξι όμηροι πεσμένοι στο έδαφος έξω. Σαν πρόβατα στη σφαγή, ανάμεσα στους πυροβολισμούς των κομάντος μας και των τρομοκρατών”, περιγράφει ο Porat.


Η Porat λέει ότι, πριν από την άφιξη των ισραηλινών στρατευμάτων, η ίδια και άλλοι πολίτες κρατήθηκαν από τους Παλαιστίνιους “για αρκετές ώρες” και τους συμπεριφέρθηκαν “ανθρώπινα”.

“Δεν μας κακοποίησαν. Μας φέρθηκαν πολύ ανθρώπινα”, δήλωσε η Porat, προσθέτοντας: “Μας δίνουν κάτι να πιούμε εδώ και εκεί. Όταν βλέπουν ότι είμαστε νευρικοί, μας ηρεμούν. Ήταν πολύ τρομακτικό, αλλά κανείς δεν μας φέρθηκε βίαια”.

Θυμήθηκε έναν Παλαιστίνιο μαχητή που μιλούσε εβραϊκά να λέει: “Κοιτάξτε με καλά, δεν πρόκειται να σας σκοτώσουμε. Θέλουμε να σας πάμε στη Γάζα. Δεν πρόκειται να σας σκοτώσουμε. Γι’ αυτό ηρεμήστε, δεν πρόκειται να πεθάνετε”.

“Ήμουν ήρεμη γιατί ήξερα ότι δεν θα μου συμβεί τίποτα”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μιας εκτενούς συνέντευξης στο ισραηλινό κανάλι 12, η Porat κάνει λόγο για έντονους πυροβολισμούς μετά την άφιξη των ισραηλινών δυνάμεων και διευκρινίζει ότι, αν και οι μαχητές της αντίστασης ήταν βαριά οπλισμένοι, δεν τους είδε ποτέ να πυροβολούν αιχμαλώτους ή να τους απειλούν με τα όπλα τους.

Τονίζει επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την άφιξή του στον οικισμό “με ένα χαλάζι από πυροβολισμούς”, αιφνιδιάζοντας τους αντιστασιακούς και τους αιχμαλώτους τους.

Η αφήγησή της απηχεί εκείνη μιας άλλης Ισραηλινής εποίκου που μίλησε στο Κανάλι 12 την περασμένη εβδομάδα για την εμπειρία της ως αιχμάλωτη πολέμου (POW) της Χαμάς.


Ο Salah al-Aruri, αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, απάντησε την περασμένη εβδομάδα στους ισχυρισμούς ότι οι μαχητές της αντίστασης διατάχθηκαν να σκοτώσουν εσκεμμένα όσο το δυνατόν περισσότερους Ισραηλινούς εποίκους, λέγοντας στην τηλεόραση Al Jazeera ότι οι μαχητές των Ταξιαρχιών Qassam – της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς – είχαν “αυστηρό πρωτόκολλο για να μην βλάψουν αμάχους”.

Είπε επίσης ότι μετά τη διάσπαση της ισραηλινής μεραρχίας στη Γάζα μπροστά στις φατρίες της Γάζας, άλλοι έσπευσαν στα σύνορα, “προκαλώντας χάος”. Επιπλέον, σημειώνει ότι ορισμένοι από τους θανάτους Ισραηλινών εποίκων είναι αποτέλεσμα της λεγόμενης “Οδηγίας Χάνιμπαλ”, η οποία είναι ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει στους Ισραηλινούς στρατιώτες να χρησιμοποιήσουν συντριπτική δύναμη για να σκοτώσουν έναν δικό τους αιχμάλωτο στρατιώτη αντί να τον αφήσουν να συλληφθεί, αιχμάλωτος.

“Είμαστε σίγουροι ότι οι νεαροί άνδρες [μαχητές] βομβαρδίστηκαν μαζί με τους αιχμαλώτους που ήταν μαζί τους”, δήλωσε ο Aruri την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τουλάχιστον 199 έποικοι συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι πολέμου από την παλαιστινιακή αντίσταση. Ο ισραηλινός απολογισμός των νεκρών από την επιχείρηση Al-Aqsa Flood ανέρχεται σε πάνω από 1.300.

new.thecradle.co

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

52 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

1 hour ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

1 hour ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.