Επιστολή δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, για την εκδήλωση στους Αγίους Αποστόλους

Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, αναφορικά με το ζήτημα των Αγίων Αποστόλων και σχετική εκδήλωση που διοργανώνεται  δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η οποία αναφέρει:
Αγαπητοί Φίλοι,

Ο Δήμος Χανίων διαθέτει, όπως όλοι φυσικά γνωρίζετε, ένα πλούσιο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον με ξεχωριστή γεωμορφολογία, με έντονες αντιθέσεις και πολλές περιοχές με υψηλή οικολογική αξία και ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

Μια από αυτές τις περιοχές είναι και η παραθαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων, μια έκταση 580 περίπου στρεμμάτων η οποία βρίσκεται λίγα μόνο χιλιόμετρα, δυτικά της πόλης των Χανίων και η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του ενιαίου πλέον Δήμου Χανίων, το οποίο κατακλύζεται καθημερινά, χειμώνα και καλοκαίρι, τόσο από δημότες όσο και από επισκέπτες αποτελώντας – όχι μόνο τουριστικό πόλο – αλλά και επίκεντρο αναψυχής, ψυχαγωγίας και άθλησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η συγκεκριμένη έκταση, η οποία είναι ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου και περιλαμβάνει τρεις επάλληλους γραφικούς ορμίσκους και χερσονήσους, τέσσερις πανέμορφες παραλίες με χρυσαφένια άμμο κι άλλα τόσα αλσύλλια με πεύκα, έχει παραχωρηθεί, ως προς τη χρήση της, στο Δήμο Χανίων από το 1974 και έως σήμερα παραμένει ένας μοναδικός πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, τον οποίο απολαμβάνουν ελεύθερα οι πολίτες και οι επισκέπτες του τόπου μας.

Για να συνεχίσει ο εν λόγω χώρος να είναι ελεύθερος προς όφελος όλων των πολιτών και να μην προχωρήσουν προτάσεις «εκποίησης» αυτής, η Δημοτική Αρχή των Χανίων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της περιοχής για την ανάπτυξη του Δήμου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ξεκίνησε – από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της – έναν δύσκολο και πολυεπίπεδο αγώνα ώστε:

α) η κυριότητα των Αγίων Αποστόλων να περιέλθει από το κεντρικό κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Χανίων
β) να διευθετηθεί οριστικά η εκκρεμότητα με τους πρώην ιδιοκτήτες τμήματος 48 περίπου στρεμμάτων της έκτασης των Αγίων Αποστόλων οι οποίοι έχουν προσφύγει δικαστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας μετά από 47 ολόκληρα χρόνια να τους επιστραφούν οι  απαλλοτριωμένες εκτάσεις λόγω μη συντέλεσης του σκοπού για τον οποίο η απαλλοτρίωση πραγματοποιήθηκε. Το δικαστήριο, μάλιστα μετά από διαδοχικές αναβολές έχει οριστεί σε λίγες ημέρες, στις 13 Φεβρουαρίου 2012.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων μας εντάσσεται και η παρούσα επικοινωνία μαζί σας, η οποία στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση όλων για την περιοχή των Αγίων Αποστόλων – μια περιοχή που όλοι αγαπούμε και που πρέπει με κάθε κόστος να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε, με σεβασμό φυσικά στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, ούτως ώστε όλοι να μπορούμε να τη χαιρόμαστε ελεύθερα.

Ταυτόχρονα μέσω της παρούσας επιστολής, σας προσκαλούμε όπως συμμετάσχετε με τις οικογένειες και τους φίλους σας, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 09.00-15.00, στους Αγίους Αποστόλους, στην πανδημοτική εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, με την ομόφωνη στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων, για την προστασία των Αγίων Αποστόλων και η οποία έχει ως στόχο να στείλει το δυναμικό μήνυμα του Χανιώτικου λαού ότι οι Άγιοι Απόστολοι ανήκουν και πρέπει να συνεχίσουν να ανήκουν σε όλους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης-που επιδιώκουμε να λάβει χαρακτήρα γιορτής- θα λάβουν χώρα αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες και δρώμενα.

Στο χέρι μας είναι οι Άγιοι Απόστολοι να παραμείνουν ελεύθεροι – να συνεχίσουν να ανήκουν σε όλους μας.

Ας το αποδείξουμε στην πράξη.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Μανώλης Σκουλάκης
Δήμαρχος Χανίων

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

4 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

5 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

5 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

5 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

5 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

7 hours ago

This website uses cookies.