ΘΕΣΕΙΣ

Επιστολή: Εφαρμόζονται ή όχι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας;

Κύριε Αγγελάκη,

Τα δεινά που υφίσταται ο λαός μας δεν περιγράφονται. Είναι άσχετα τα δεινά του λαού με την καλοπέραση μικρής ‘’συνεργάσιμης’’ μερίδας που απορροφά προγράμματα, μίζες κ.τ.λ.
Άλλωστε σε κάθε έκρυθμη κατάσταση όπως παλαιότερα ήταν η Γερμανική Κατοχή οι ‘’συνεργάσιμοι’’ περνούσαν καλά. Το διαβάζομε στο καταπληκτικό βιβλίο που μας το βιβλιοπαρουσίασε με τμήματά του η εφημερίδα σας ‘’Αγώνας τ. Κρήτης’’ το περίφημο λοιπόν βιβλίο ‘’ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ’’ του Μενέλαου Χαραλαμπίδη. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί απ’ όλους τους πολίτες, τους πολιτικούς, τους δικαστικούς, την εκκλησία.

Και βέβαια και από την ιστορική μας μνήμη που διαδίδεται στόμα με στόμα, γεννιά προς γεννιά και που τώρα, στις μέρες που γιορτάζομε το μεγάλο μας και περήφανο ΟΧΙ οι Γερμανοί θα έλθουν αυτές τις μέρες να τιμήσουν τι; Την εισβολή τους; Θα επισκεφθούν τα μνημεία τους για την ‘’Μεγάλη Γερμανία’’; Θα μοιράσουν ‘’Καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς’’. Για να αλλοιώσουν την ιστορική μνήμη των επομένων γενεών; Αυτό δεν λέγεται ‘’ΣΥΓΝΩΜΗ’’ λέγεται πάλι ‘’ΕΠΙΒΟΛΗ’’. Όπως τότε! Με άλλο τρόπο, όμως το ίδιο! Πάντα θέλουν είτε έτσι είτε διαφορετικά να μας επιβάλλουν τις απόψεις τους, την κουλτούρα τους, τον δικό τους πολιτισμό. Όμως εμείς δεν το θέλομε αυτό. Όπως και τότε που θυσίασαν οι Έλληνες την ζωή τους αντιστεκόμενοι στα ‘’φώτα’’ τους. Και τώρα λοιπόν η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκρυθμη. Γιατί παράλληλα με την εκλεγμένη Ελληνική κυβέρνηση και λέω εκλεγμένη γιατί έτσι διαφέρει απ’ τις συνεργάσιμες κατοχικές κυβερνήσεις Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη, νοιώθομε λοιπόν ότι μας εξουσιάζει και κάτι άλλο.
Τι είναι λοιπόν αυτό που δρα αυθαίρετα και παράνομα πάνω απ’ την εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση;

Τι είναι αυτό που καταπατά και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας;

Τι είναι αυτό που ανακοινώνει πως θα φορολογήσει τις Ελληνικές εταιρείες τριάντα χρόνια πίσω;

Τι είναι αυτό που δεν εφαρμόζει διαγραφή χρεών στο Δημόσιο στα πέντε χρόνια που λέει το Ελληνικό Σύνταγμα;
Τι είναι αυτό που υπερβαίνει το Ελληνικό Σύνταγμα;

Τι είναι αυτό που εξοντώνει τον Έλληνα πολίτη; Που τον καταντά να ζει με επιδόματα; Και λέω επιδόματα και όχι επιδοτήσεις όπως του λαδιού που πάνε να μας τις καταργήσουν;

Ποιο θα είναι το επόμενο μέτρο τους; Στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα ‘’στεγάζουν’’ τους άστεγους Έλληνες που τους πήραν το σπίτι τους, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει βρεθεί η χώρα μας;

Ποιοι είναι αυτοί που κυβερνούν πάνω και πέρα απ’ την Ελληνική Κυβέρνηση που την ψήφισε ο λαός για να τον εκπροσωπεί;

Και που δεν είναι ‘’συνεργάσιμη κατοχική κυβέρνηση’’ όπως του Τσολάκογλου του Λογοθετόπουλου, του Ράλλη κατά την τότε Γερμανική Κατοχή. Και που ευελπιστούμε πως δεν επιθυμεί να καταγραφεί έτσι στο μελλούμενο βιβλίο των νέων ‘’ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ’’ και που θα γραφτεί, να είστε σίγουροι το νέο βιβλίο απ’ τον λαό.

Τι είναι αυτό που κυβερνά πάνω απ’ την Ελληνική Κυβέρνηση;

Τι είναι αυτή η ακρίδα που μας έκανε χωρίς λιμάνια, χωρίς αεροδρόμια, χωρίς τηλεπικοινωνίες, χωρίς βουνά (δεν θα το καταφέρουν αυτό, ξυπνήσαμε!) χωρίς νερό (δεν θα το καταφέρουν αυτό, ξυπνήσαμε απ’ το σοκ) χωρίς δίκτυα μεταφορών, σιδηροδρόμου κ.λ.π. χωρίς σπίτια, χωρίς περιουσίες, χωρίς γη.

Τι είναι αυτή η Ακρίδα;

Πως λέγεται;

Κύριε Αγγελάκη, θα ψάξω να βρω πόσες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας έχουν καταπατηθεί, πόσοι νόμοι του Ελληνικού Συντάγματος έχουν παραμερισθεί και θα σας τα στείλω αν θέλετε να τα δημοσιεύετε. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία στην ‘’καθαρή’’ εφημερίδα σας.

Φιλικά
Ευγενία Φραγκωνάκη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Αργουλέ Χανίων – Επέκταση της απαγόρευσης χρήσης φωτιάς

Η πυρκαγιά που ξέσπασε βόρεια των Αργουλών τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει…

13 hours ago

Δ. Αλεξάκης για ΣΥΝΚΑ: “Έχουμε δημιουργήσει αξία για πολλούς, πάνω από όλα για τους πελάτες αλλά και για τους εργαζόμενους”

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ο Συνεταιρισμός ΣΥΝΚΑ παρουσίασε τα οικονομικά του…

13 hours ago

Οι εργοδότες απολύουν μαζικά τη GEN Z – “Προσβάλλονται πολύ εύκολα”

Έξι στις δέκα εταιρείες, που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα, απέλυσαν τουλάχιστον έναν νεαρό εργαζόμενο που…

23 hours ago

Τραγωδία στο Βαμβακόπουλο: Συγκλονισμένη η τοπική κοινότητα από τον ξαφνικό θάνατο του παιδιού

Σε θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινότητα του Βαμβακόπουλου Χανίων, μετά τον τραγικό θάνατο ενός…

23 hours ago

Επένδυση στο μέλλον από το Επιμελητήριο Χανίων

Στη γνώση για το μέλλον των Χανίων επενδύει το Επιμελητήριο Χανίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο…

23 hours ago

Τρία χρυσά και ρεκόρ Ευρώπης για την 16χρονη Χανιώτισσα Μαρία Στρατουδάκη

Σάρωσε τα χρυσά μετάλλια η καταπληκτική Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων-νεανίδων που διεξάγεται στην…

23 hours ago

This website uses cookies.