ΚΟΣΜΟΣ

Επιστολή Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς: «Δεν πάω πουθενά, παραμένω στην κούρσα» – Εντείνονται οι πιέσεις να αποσυρθεί

Κλιμακώνεται η πίεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από συναδέλφους του Δημοκρατικούς να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, καθώς επιχείρησε να μειώσει τις επισκέψεις στην κρίσιμη Πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε επιστολή του προς στους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου τη Δευτέρα, αναφέρει ότι θα συνεχίσει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ψυχική του κατάσταση και τη βιωσιμότητα της εκστρατείας του.

«Θέλω να ξέρετε ότι παρά όλες τις εικασίες στον Τύπο και αλλού, είμαι σταθερά δεσμευμένος να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω μέχρι το τέλος και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε ο Μπάιντεν στην επιστολή.

Ο Μπάιντεν προσπάθησε να απαντήσει στις αυξανόμενες ανησυχίες με μια προσεκτικά διατυπωμένη επιστολή.

«Το ερώτημα για το πώς να προχωρήσουμε είναι καλοπροαίρετο εδώ και πάνω από μια εβδομάδα. Και ήρθε η ώρα να τελειώσει. Έχουμε μια δουλειά. Και αυτό είναι να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Έχουμε 42 ημέρες για τη Δημοκρατική Συνέλευση και 119 ημέρες για τις γενικές εκλογές. Οποιαδήποτε αποδυνάμωση της αποφασιστικότητας ή έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το έργο που έχουμε μπροστά μας βοηθάει τον Τραμπ και μας βλάπτει», κατέληξε ο Μπάιντεν. «Είναι καιρός να ενωθούμε, να προχωρήσουμε ως ενιαίο κόμμα και να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Μπάιντεν, 81 ετών, αντιμετωπίζει αυξανόμενες εκκλήσεις να τερματίσει την υποψηφιότητά του, μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, 78 ετών, που έθεσε ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά του να ηγηθεί του Λευκού Οίκου για άλλα 4 χρόνια.

Την Κυριακή, ο Δημοκρατικός πρόεδρος έτυχε θερμής υποδοχής σε μια εκκλησία Μαύρων στη Φιλαδέλφεια και αργότερα ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Πενσυλβάνια, Χάρισμπουργκ, για μια εκδήλωση με μέλη της κοινότητας. Οι μαύροι ψηφοφόροι αποτελούν κρίσιμο μέρος της βάσης υποστήριξης του Μπάιντεν και πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η υποστήριξή τους προς αυτόν αμβλύνεται.

Την ίδια ημέρα ο Δημοκρατικός ηγέτης της Βουλής των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις καθώς και άλλοι Δημοκρατικοί, είπαν ότι ο Μπάιντεν πρέπει να παραιτηθεί από υποψήφιος για την προεδρία, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει τις συζητήσεις. Οι Δημοκρατικοί πρότειναν επίσης η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, που θεωρείται η πιθανότερη υποψήφια για να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, θα μπορούσε να έχει καλή απόδοση.

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Μέρφι στην εκπομπή «State of the Union» του CNN. Ενθάρρυνε τον πρόεδρο να δώσει μια συνέντευξη Τύπου για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι «ο παλιός Τζο Μπάιντεν».
«Ο πρόεδρος πρέπει να κάνει περισσότερα», είπε ο Μέρφι. «Νομίζω ότι το καμπανάκι χτυπάει».

Ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ Άνταμ Σιφ δήλωσε στο NBC «Meet the Press» ότι ο Μπάιντεν πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να βάλει φρένο στις ανησυχίες.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Χάρις «θα μπορούσε να κερδίσει συντριπτικά, αλλά πριν πάρουμε μια απόφαση για το ποιος άλλος θα πρέπει να είναι, ο πρόεδρος πρέπει να αποφασίσει εάν θα είναι αυτός».

Ερωτηθείς στο Χάρισμπουργκ εάν το Δημοκρατικό Κόμμα τον στηρίζει, ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους «ναι».

Η πίεση από το Κογκρέσο αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες καθώς οι βουλευτές επιστρέφουν στην Ουάσιγκτον από τις διακοπές τους και οι χορηγοί πρόκειται να επανεξετάσουν το ζήτημα χρηματοδότησης της εκστρατείας του Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν ετοιμάζεται επίσης να φιλοξενήσει δεκάδες παγκόσμιους ηγέτες σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα και να πραγματοποιήσει μια σπάνια προσωπική συνέντευξη Τύπου.

Πάντως, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, 82 ετών, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών για πρόεδρος στο παρελθόν, στάθηκε σταθερά υπέρ του Μπάιντεν την Κυριακή, λέγοντας ότι η εστίαση των Δημοκρατικών πρέπει να είναι στην πολιτική. «Δεν πρόκειται για διαγωνισμό ομορφιάς», είπε στο «Face the Nation» του CBS.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων μπροστά από την κάλπη

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη. Και οι έξι στις δηλώσεις τους…

44 mins ago

Άρθρο Γ. Βαρουφάκη: Η Έκθεση του Ντράγκι σφραγίζει τη μη αναστρέψιμη παρακμή της Ευρώπης

Όταν η κρίση του ευρώ ήταν ακόμα στα σπάργανα, κάποιοι από εμάς θεωρήσαμε εκ των…

46 mins ago

Κρήτη: Η βροχή εκατομμυρίων προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο…

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σχετικά με τα έργα οδικής ασφάλειας στο νησί,…

58 mins ago

Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ και στα Χανιά

Ξεκίνησαν από νωρίς, στις 7 το πρωί, οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη…

1 hour ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 29% Μεγαλύτερη προσέλευση στις κάλπες σε σχέση με το 2021 – Τα μηνύματα των υποψηφίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7π.μ. η διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με…

3 hours ago

Κλειστό την Κυριακή το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω των καιρικών συνθηκών

Κλειστό θα είναι το φαράγγι της Σαμαριάς την Κυριακή, λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται…

3 hours ago

This website uses cookies.