ΘΕΣΕΙΣ

Επιστολή: «Οι προτομές της Πλατείας 1866»

Κύριε Διευθυντά,

Εδώ και λίγες μέρες από σήμερα (4-6-2024), επισημαίνουμε οι ταλαίπωροι Δημότες (των) Χανίων (από) τα συνεχιζόμενα έργα που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Χανίων, από τον πολυπράγμονα Δήμαρχο Χανίων καθώς και τους νεοκόπους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού του, ο οποίος απουσία άλλων σοβαρών αντιπάλων, όπως (κυρίως) των: Άρη Παπαδογιάννη ή του Λευτ. Κοπάση, που τελικώς προτίμησε να πολιτευθεί στο Δήμο Σφακίων (λόγω καταγωγής), επικράτησε στον Μητροπολιτικό Δήμο Χανίων, των άλλων 2-3 Συνδυασμών: της κυρίας Μανιμανάκη και του Χ. Λουτσετη κ.τ.λ καταφέρνοντας μια «πύρρεια νίκη», χαριστικώς άνευ αντιπάλου. Δυστυχώς όμως κ. Σημαντηράκη κάθε μέρα που ξημερώνει γινόμεθα μάρτυρες μύριων έσων παραπόνων από πλευράς Δημοτών, συγγενών φίλων γειτόνων-συμπολιτών μας για την κατάσταση που επικρατεί: Όλες οι εργασίες στη μέση – σύννεφα ή σκόνη, τα εργοτάξια, τα περισσότερα δυστυχώς ατέλειωτα! Η Δημοτική Αγορά για τέταρτο χρόνο ξεσκέπαστη και «γιαπί», οι δρόμοι αντί να φαρδαίνουν, στενεύουν. Αλήθεια! Τι χρειάζονται τόσο φαρδιά πεζοδρόμια! Αντικαταστάσεις σωλήνων υδρεύσεως, απαγορεύσεις διελεύσεων βασικών δρόμων – αρτηριών. Υπογειοποιήσεις καλωδίων – ταλαιπωρίες των Δημοτών, «ων ουκ έστιν αριθμός»!

Εγώ ξέρω κ. Δήμαρχε ότι κάθε καλός Νοικοκύρης, τελειώνει ένα έργο, το παραδίδει αυτό, και ύστερα ξεκινάει το άλλο! Εσείς όλα τα βάλατε μπροστά ταυτόχρονα! Έλεος δεν αντέχομε πλέον! Όλοι τους έχουν παράπονα ! Ακόμα και η Δημοτική αντιπολίτευση της κυρίας Μανιμανάκη σας κατηγορεί για «αλαζονεία και έλλειψη ενημέρωσης», «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» 17-5-24, «ΚΟΣΜΟΣ» 1-6-24.

Στα πλαίσια των εργασιών, ήδη αποξηλώθηκαν οι προτομές από το βόρειο μέρος της Πλατείας 1866 και έπεται συνέχεια! Είναι οι προτομές ανθρώπων που πολέμησαν σε διάφορες φάσεις και περιόδους για την ελευθερία της Κρήτης και του Νομού Χανίων από την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Αλήθεια εμείς όλοι που είμαστε ιδιαιτέρως ευαίσθητοι σε θέματα Ιστορίας, πολιτιστικής κληρονομιάς, και ιστορικής παρακαταθήκης, Χανιώτες και όχι μόνον, ανησυχούμε για την υποτίμηση και απεμπόληση των ιδανικών, ιερών και οσίων μας σε όλους τους τομείς. Ιδιαιτέρως εμείς που πολιτευόμεθα σε διαφορετικά (επί μέρους) πατριωτικά κόμματα και παρατάξεις, ανησυχούμε για την καθαίρεση αγαλμάτων τα οποία αντιπροσωπεύουν (και) κατά μέρος την τοπική μας ιστορία.

Εάν κρίνομε την αψυχολόγητη και λανθασμένη απόφαση τότε του δημοτικού συμβουλίου Σούδας (τότε που αποτελούσε αυτόνομο Δήμου), για την απομάκρυνση του αγάλματος του ύπατου Αρμοστή Κρήτης ΓΕΩΡΓΙΟΥ (1898-1906) από την Πλατεία της Σούδας, και η οποία παρέσυρε και τον τότε Δήμαρχο κ. Περάκη, παρά την αντίδραση εντοπίων Σουδιανών όπως ο εικαστικός ζωγράφος φίλος, που υπηρετήσαμε μαζί στο στρατό (572 τάγμα πεζικού 1975-77). Ήδη το άγαλμα ευρίσκεται πεταμένο σε μια αποθήκη των 7 Νεωρίων στον Ενετικό λιμένα Χανίων περιμένοντας την επανατοποθέτησή του στην αναβαθμισμένη Πλατεία της Σούδας! Με Απόφαση του Δημότ. Συμβουλίου Χανίων αυτή την φορά, καθ’ όσον ο Καλλικρατικός Δήμος Χανίων περιλαμβάνει τώρα και την ΣΟΥΔΑ.

Κύριε Δήμαρχε Χανίων, περιμένομε μία συνολική απάντησή σας τόσον για τις προτομές της 1866 όσον και την επανατοποθέτηση του πρίγκηπος στη πλατεία της ΣΟΥΔΑΣ! Η Ιστορία μας δεν αλλοιώνεται ούτε και παραγράφεται. Την τιμούμε και την σεβόμαστε όλοι.

ΧΑΝΙΑ 5 Ιουνίου 2024

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΔΡΑΚΩΝΑΚΗΣ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής 2024 με του κόμματος. ΛΑ.Ο.Σ.

«ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: 7 βουλευτές υπογράφουν το κείμενο των «87» κατά Κασσελάκη για σύγκληση των οργάνων – Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Λινού, Νοτοπούλου ανάμεσά τους

Με τις υπογραφές 87 μελών της κεντρικής επιτροπής δημοσιοποιήθηκε και θα κατατεθεί στην Κουμουνδούρου το κείμενο, που…

2 mins ago

3o Φεστιβάλ Βιβλίου: Τιμητική εκδήλωση για την σπουδαία Ηρακλειώτισσα συγγραφέα, Ρέα Γαλανάκη

Για την προσφορά της στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνική δημιουργία, ο Δήμος Χανίων και η Περιφέρεια…

10 mins ago

Συνάντηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για την οδική ασφάλεια με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Mε τον νέο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου συναντήθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας…

16 mins ago

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή στην Π.Ε. Λασιθίου

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς…

19 mins ago

Κορυφαίες Τουριστικές Πόλεις της Κύπρου

Η Κύπρος, το νησί της Αφροδίτης, είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία, την πανέμορφη φύση…

2 hours ago

Τουρκία: Κίνδυνος για Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο – Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο

«Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη αυτή την απειλή. Η σφαγή στη…

2 hours ago

This website uses cookies.