Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει για την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, οργάνωσε την παρουσία 20 και πλέον Κρητικών επιχειρήσεων σε ενιαίο χώρο στη 31η Διεθνή Έκθεση ANUGA 2011 με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
H Δ.Ε. ANUGA είναι η κορυφαία διοργάνωση του κλάδου Τροφίμων – Ποτών παγκοσμίως, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Κολωνία. Στη φετινή διοργάνωση, από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου, και παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, συμμετείχαν 6.596 εκθέτες από σχεδόν 100 χώρες. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα ελληνικά προϊόντα ήταν ιδιαίτερα αυξημένο και η ελληνική συμμετοχή, με ομοιογενή και ταυτοποιημένη εικόνα και με το κεντρικό logo “Taste Like Greece”, τη νέα σήμανση του ΟΠΕ για τις Εθνικές Συμμετοχές, να διατρέχει όλους τους χώρους της, εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους.
Στο Κρητικό περίπτερο, κάτω από τη σήμανση “Taste Like Crete” και με έκταση 300 τ.μ., συμμετείχαν 20 και πλέον επιχειρήσεις με άξονα το ελαιόλαδο, ελιές, αρτοποιήματα, παξιμάδια, κρασί, μέλι, παστέλι, εμφιαλωμένο νερό, βιολογικά προϊόντα και άλλα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα, προβάλλοντας συντεταγμένα την υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων της Κρήτης.
Παράλληλα οργανώθηκαν πρόσθετες προωθητικές ενέργειες, όπως η διανομή DVD για την Κρητική Διατροφή και τις αξίες της, ενημερωτικών φυλλαδίων της Περιφέρειας Κρήτης για το Κρητικό ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα, Reception Desk για την υποδοχή των ξένων επισκεπτών, διαφημιστική καταχώρηση του Δικτύου Ελαιολάδου Κρήτης στην καθημερινή έκδοση της έκθεσης DIE MESSE, τοποθέτηση διαφημιστικών banners στο Hall που βρισκόταν το Κρητικό περίπτερο, τα οποία καθοδηγούσαν τους επισκέπτες.
Στο περίπτερο του Δικτύου Ελαιολάδου Κρήτης πραγματοποιούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης γευσιγνωσία των ελαιολάδων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν αυτό το εξαιρετικό προϊόν της Κρήτης.
Επίσης, στα πλαίσια της Έκθεσης λειτούργησε το degustation lounge στο Ελληνικό περίπτερο, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία του ΟΠΕ για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και τους τρόπους χρήσης τους σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ημέρα αφιερωμένη στην Κρητική Κουζίνα, παρουσιάστηκαν συνταγές με κύρια συστατικά το ελαιόλαδο, το παξιμάδι, το τυρί και άλλα αγνά προϊόντα του νησιού μας. Την ίδια ημέρα, στο χώρο του degustation lounge και στο περίπτερο του Δικτύου Ελαιολάδου, υπήρξε μουσικοχορευτικό συγκρότημα, το οποίο εντυπωσίασε όλους τους επισκέπτες με τους Κρητικούς χορούς. Τα Κρητικόπουλα της ομογένειας, με τη συνοδεία της κρητικής μουσικής, διέσχισαν όλο το χώρο της ελληνικής συμμετοχής.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρέστη και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κος Ι. Δριβελέγκας, ο οποίος ξεναγήθηκε στα ελληνικά περίπτερα και το degustation lounge, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΣΕΚ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΕ, κο Α. Καλαμπόκη, και την κα Θ. Βρέντζου – Σκορδαλάκη, Αντιπεριφερειάρχη Κοιν. Πολιτικής, Αγροτ. Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας, που παρευρέθηκε στην έκθεση.
Γιατί οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, δεν έχουν δει καμία ουσιαστική μείωση του χρόνου εργασίας από τη δεκαετία…
Πολλές εκατοντάδες ήταν οι προσκεκλημένοι που πήγαν το απόγευμα του Σαββάτου στην εκκλησία όπου θα…
Ιδιαίτερη αύξηση στα περιστατικά για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2024 σε σχέση με…
Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στα Χανιά.…
Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, εκπροσώπων σωματείων και μαζικών φορέων πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή στο «Σπίτι…
Στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Booking.com και εν γένει από τις πλατφόρμες κρατήσεων που είναι ευρύτερα γνωστές…
This website uses cookies.