Categories: ΤΟΠΙΚΑ

ΕΠΚΚ: Αγρότης, από την Ιεράπετρα έσωσε το θερμοκήπιο του και “κούρεψε” το χρέος του κατά 88%

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας ,απάλλαξε  κατά 88% του χρέους των δανείων του, αγρότη, έγγαμ ,  πατέρα τριών ανηλίκων τέκνων, που είχε, σε τρεις  πιστώτριες Τράπεζες, συνολικό χρέος 154.563 ευρώ σώζοντας  και την περιουσία του (θερμοκήπιο).

Αυτά αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης της οποίας ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος και με την συμβουλευτική καθοδήγηση της έφθασε σ’ αυτό το  νικηφόρο αποτέλεσμα.
Επί της ουσίας της υπόθεσης, πρόκειται για  αγρότη ηλικίας 44 ετών έγγαμο, τρίτεκνο, με περιουσιακά στοιχεία στην κυριότητα του ένα θερμοκήπιο
Εισόδημα που διαθέτει
Σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά της Εφορίας των τελευταίων ετών, υπολογίζονται 600-700 ευρώ μηνιαίως , μετά της συζύγου του.
Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας ,με την υπαρ. 227/2014 απόφασή του,
α) Ρύθμισε το χρέος του δανειολήπτη , με  την καταβολή μηνιαίων δόσεων των 300 ευρώ, για μια πενταετία 5Χ12= 60 δόσεις συνολικού ποσού καταβολής και προς τις τρεις πιστώτριες στο τέλος της τετραετίας 18.000 ευρώ και απαλλαγή του υπολοίπου ποσού των 136.564 ευρώ.
β)Εξαιρεί της εκποίησης  το θερμοκήπιο, παλαιού τύπου 1.300 τ.μ  ευρισκόμενο σε αγρό ιδιοκτησίας του εκτάσεως 1.545,56 τ.μ
Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που  χειρίστηκε την υπόθεση(εξωδικαστικά – δικαστικά) για το μέλος της, εκφράζει «τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη της για  την προσφορά της Ελληνικής δικαιοσύνης, στην κρίση που περνάνε τις μέρες μας οι δανειολήπτες της Κρήτης, που χειμάζονται από την οικονομική κρίση και ύφεση που μαστίζει την χώρα την τελευταία πενταετί”α.
Για ενημέρωση ,  ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα  Μελάκη

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στα Χανιά και στο Ρέθυμνο ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Στο Λασίθι ο Υπουργός Παιδείας

Τη Δυτική Κρήτη  θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα και την Τρίτη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, συνοδευόμενος…

2 hours ago

Χανιά: Τον άμεσο έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο 15ο Δημοτικό Σχολείο ζητούν οι γονείς

Να ελεγχθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο 15ο Δημοτικού από τον Δήμο Χανίων, ζητά το Δ.Σ.…

3 hours ago

“Ιστορικές συναντήσεις 2024” στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης διοργανώνουν στις 14 Μαϊου, στις…

3 hours ago

Κρήτη: Η υπερβολική ταχύτητα, η Νο1 παράβαση του ΚΟΚ στο νησί

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή…

3 hours ago

Κάλεσμα για τη συνδιοργάνωση του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ – Γιορτής Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ - Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων έχει καθιερωθεί ως μία ευρύτερη συνάντηση όπου…

3 hours ago

Χαμός με τις αντιπροσωπείες Ελλάδας – Ισραήλ στη Eurovision 2024: Η EBU άλλαξε τα καμαρίνια των δύο τραγουδιστριών

Ιδιαίτερα τεταμένο ήταν το κλίμα ανάμεσα στην ελληνική και την ισραηλινή αποστολή στην Eurovision 2024, μετά…

3 hours ago

This website uses cookies.