ΕΠΚΧΑΝ: Διαμαρτυρία των καταναλωτών για την εξαίρεση από το «πλαφόν» της αμόλυβδης βενζίνης

Οι καταναλωτές των Χανίων, μέσω της ΄Ενωσης Προστασίας  Καταναλωτών Χανίων, απευθύνουν δημόσια διαμαρτυρία, στην ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συγκεκριμένα προς  στον Υπουργό κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Υφυπουργό κ.Ντίνο Ρόβλια, για την εξαίρεση του Νομού Χανίων ,από το επιβληθέν “πλαφόν” στους 13 Νομούς της Χώρας, λόγω ακρίβειας, στην τιμή της Αμόλυβδης, πλαφόν του οποίου η ισχύς άρχεται από αύριο.

Εμείς ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες-καταναλωτές  των Χανίων, ότι σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών καυσίμων, που τηρείται στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σήμερα 4-5-2011 σε κάποια πρατήρια του Νομού μας, η τιμή της Αμόλυβδης η οποία καταγράφηκε, ‘άγγιξε το 1,980 Ευρώ /λίτρο και στην  χθεσινή ανάρτηση στον  πίνακα του Παρατηρητηρίου, στα περισσότερα πρατήρια του Νομού Χανίων,  η τιμή της Αμόλυβδης κυμάνθηκε από 1,894-1900 Ευρώ /λίτρο, τιμή πρωτόγνωρη, για κάθε Χανιώτη καταναλωτή.

Και ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί, οι καταναλωτές των Χανίων είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού; Η πολιτεία δεν οφείλει σ’ αυτούς μέτρα προστασίας; Τα Χανιά δεν είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, και η εξαίρεση επιβολής του πλαφόν δημιουργεί ερωτηματικά, για τους ίδιους τους καταναλωτές οι οποίοι τηλεφωνούν στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ και ζητούν απάντηση, απαντήστε μας κύριοι της Κυβέρνησης, γι’ αυτή σας την εξαίρεση, δικαιολογείστε την.

Εμείς ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , από καιρό ζητάμε έρευνα όλης της αλυσίδας των καυσίμων και αποτελέσματα μέχρι σήμερα από φορείς της πολιτείας που ανέχονται στον έλεγχο της αγοράς και της ομαλής διακίνησης των καυσίμων δεν είχαμε. Δεν είμαστε υπέρ του “πλαφόν” στον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας των καυσίμων (στα πρατήρια) , τα οποία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, σαν αδύναμες επιχειρήσεις που η οικονομική κρίση άγγιξε και αυτές.

Ζητάμε ισονομία, γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα από εδώ από τα Χανιά, για αυτή σας την απόφαση ,η οποία ομολογουμένως μας αιφνιδίασε.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιώτες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου στη Μαδρίτη

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου (Olive Oil World Congress, OOWC) στη Μαδρίτη (26-28 Ιουνίου), που συμμετείχαν…

8 hours ago

Δύο διασώσεις περιπατητριών σε Ρέθυμνο και Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου

Δύο διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης περιπατητριών πραγματοποίησαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης το απόγευμα του Σαββάτου.…

8 hours ago

“Φτάνει πια!”: Μεγάλη διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στην Βαρκελώνη

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη κατά του υπερτουρισμού στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, καθώς η οργή αυξάνεται στην Ισπανία που…

8 hours ago

Ξεσήκωσε το πλήθος η Μαρίνα Σάττι στο Matala Beach Festival 2024

Παλμός, γέλια και ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο Φεστιβάλ Ματάλων που "απογείωσε" χθες βράδυ η Μαρίνα Σάττι με την…

8 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Στις 17 μονάδες η ψαλίδα υπέρ Ανδρουλάκη σε νέα δημοσκόπηση

Με 17 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Χάρη Δούκα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ,…

8 hours ago

Κρήτη: Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του και είπε στους γιατρούς ότι τραυματίστηκε σε τροχαίο

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο περιστατικό άγριας ενδοοικογενειακής βίας, που έλαβε χώρα στα Μάλια της Κρήτης. Ένας νεαρός ξυλοκόπησε τη σύντροφό του…

9 hours ago

This website uses cookies.