Επκχαν: Προσωρινή απαλλαγή σε μητέρα, άνεργη, βοηθηματούχο της Πρόνοιας, με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Μεγάλη ανακούφιση ,ήρθε να δώσει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, σε νεαρή,  άνεργη μητέρα , τριών ανηλίκων τέκνων, βοηθηματούχο της Πρόνοιας.
Συγκεκριμένα:
Μητέρα άνεργος, διαζευγμένη, με τρία ανήλικα τέκνα  υπό την προστασία της, χωρίς περιουσιακά στοιχεία , με μοναδικό εισόδημα για την ίδια και τα παιδιά της, το επίδομα της Πρόνοιας των 200 Ευρώ, χρεωμένη σε καταναλωτικό δάνειο σε μία Τράπεζα, στο ποσό των 30.000 Ευρώ,΄και φιλοξενούμενη τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της στην οικία των γονιών της,  βρήκε την σωτηρία της ,αφού μπήκε στο Ν.3869/2010 “Περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών”. Η Τράπεζα απέρριψε την εξωδικαστική πρόταση που είχε υποβάλλει η δανειολήπτρια ,με την συνδρομή  του Οικονομοτεχνικού Τμήματος, της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με συνέπεια ,να προχωρήσει η καταναλώτρια, στην φάση του  Δικαστηρίου,και εκεί να ζητήσει να ρυθμίσει το χρέος της, με την συμπαράσταση και την επιμέλεια της δικηγόρου  των Χανίων, συνεργάτη της ΄Ενωσης , κ.Ράνιας Μπουρδάκη.
Παρά τις αιτιάσεις και τους ισχυρισμούς ,της πιστώτριας Τράπεζας, ότι η δανειολήπτρια προέβη σε αλόγιστο δανεισμό, με σκοπό να αυξήσει τον ατομικό της πλουτισμού προβλέποντας να θίξει τα συμφέροντα της Τράπεζας, το Ειρηνοδικείο Χανίων, έκρινε,με την τόσο σημαντική και θαρραλέα απόφασή του,  ότι η καταναλώτρια βρίσκεται σε  προσωρινή αδυναμία  αντιμετώπισης και πληρωμής του χρέους της , λόγω της περιγραφόμενης και υποδεικνυόμενης , κατάστασης , πήρε την απόφαση να την απαλλάξει ” προσωρινά” για ένα εξάμηνο, την δανειολήπτρια  ,με το σκεπτικό μελλοντικής βελτίωσης ,της οικονομική  κατάσταση της,(ύπαρξη εργασίας) της δανειολήπτριας και ότι το αίτημα , θα επανεξεταστεί, για να παρθεί η οριστική απόφαση απαλλαγής της.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών  Κρήτης, με την  απόφαση αυτή νοιώθει σαφώς  δικαιωμένη, καθώς δόθηκε λύση(έστω και προσωρινή) στο οικονομικό βάρος της καταναλώτριας, καθώς , η συγκεκριμένη καταναλώτρια ,όχι μόνο χρήζει την στήριξη της πολιτείας, με όλες τις κοινωνικές δομές που διαθέτει  ,αλλά και πρέπει απλόχερα να τις προσφερθούν.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα    Μελάκη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

2 hours ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

3 hours ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

3 hours ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

4 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

4 hours ago

This website uses cookies.