Εποικοδομητική συνάντηση για τα προβλήματα Της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων προσήλθαν το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 ώρα 12:00 στα Γραφεία της Ένωσης ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  κ. Γεώργιος Σταθάκης. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης επικοινώνησε με την Ένωση καθόσον λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκε και θα συναντηθεί με τα μέλη της Ένωσης.

Κατά την συνάντηση αναπτύχθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς προσβλέποντας στην θετική συμβολή τους για την επίλυσή τους τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο. Κυρίαρχο ζήτημα η επιβεβλημένη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και το μισθολόγιο μας. Για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών δήλωσαν όλοι, ότι επιβάλλεται να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη καλύτερη λειτουργία του οργανισμού και την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών προς τον πολίτη. Οι κύριοι Βολουδάκης και Βιρβιδάκης δήλωσαν ότι καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια από την Κυβέρνηση για την ανεύρεση ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση των αποδοχών. Ο κ. Σταθάκης δήλωση ότι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι κάθετε αντίθετοι σ’ οποιαδήποτε περεταίρω μείωση μισθών και συντάξεων και φυσικά και σ’ εμάς.

Το Δ.Σ. της Ένωσης γνωρίζοντας την ευαισθησία τους και έπειτα απ’ τις διαβεβαιώσεις που μας έδωσαν, αναμένουμε τις παρεμβάσεις τους για την ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων που τους τέθηκαν με υπόμνημα, με στόχο όλων πάντα, την καλύτερη λειτουργία της Αστυνομίας και της καλύτερης δυνατής προσφοράς των αστυνομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Ευχόμαστε καλή και εποικοδομητική θητεία στα νέα σας καθήκοντα, θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε προκειμένου να έχετε πληρέστερη εικόνα, σχετικά με τις προτάσεις μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες ανεξαιρέτως οι Αστυνομικές υπηρεσίες του νομού Χανίων και που η Ένωσή μας κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει τόσο στη φυσική όσο και στη πολιτική ηγεσία μας χωρίς όμως μέχρι σήμερα να διαπιστώσουμε ουσιαστικά αποτελέσματα. Θεωρούμε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να παρατηρούνται δυσλειτουργίες στις Υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατόν η αστυνόμευση να γίνεται από έναν ο οποίος μπορεί να έχει εργαστεί και 2-3 νυχτερινά συνεχόμενα ή κανένα αστυνομικό και ο «ένας» ή ο «κανένας»  να είναι υπεύθυνος για όλα.

Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί της Α.Δ. Χανίων προκειμένου να υπάρξει η πολυπόθητη ανάταση του οργανισμού μας, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες και η θωράκιση του Αστυνομικού, ζητάμε :

Την ουσιαστική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Νομού, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης βιώσιμες Υπηρεσίες που θα λειτουργούν με ανάλογη οργανική δύναμη (νέο οργανόγραμμα υπηρεσιών) και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή ώστε να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες αστυνόμευσης.

  • Όλες οι Υπηρεσίες να διοικούνται από ενιαία διοίκηση και όχι από πολυεπίπεδα σχήματα υπηρεσιών που υπάρχουν σήμερα (π.χ. Α.Σ., Α.Τ., Υ.Α.Χ,  Αστυνομικές Διευθύνσεις – Τ.Α.Ε. – Υπ/νση Αστυν. Επιχειρήσεων – Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης). Γνώμονας η δημιουργία ισχυρών και βιώσιμων αστυνομικών μονάδων, με έκαστη να απαρτίζεται τουλάχιστον από 35 αστυνομικούς (σχετ. μελέτη Παντείου Πανεπιστημίου και της Π.Ο.ΑΣ.Υ.) για την περιφέρεια και 70 αστυνομικών για τις Υποδιευθύνσεις. Η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός που υπάρχει σήμερα με τη δημιουργία συνεχώς καινούργιων υπηρεσιών κάνοντας αφαίμαξη από τις ήδη ελλειμματικές σε προσωπικό και μέσα υπηρεσίες έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν υπηρεσίες «ΤΑΜΠΕΛΕΣ», που λειτουργούν κυρίως στην περιφέρεια με μονοψήφιο αριθμό ατόμων μ’ αποτέλεσμα να αδυνατούν να διαθέσουν περιπολίες και όταν αυτό είναι εφικτό αυτές να επανδρώνονται με ένα αστυνομικό, γεγονός που εκθέτει τον συνάδελφό μας σε ποικίλους κινδύνους ενώ ταυτόχρονα αδυνατεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί σ’ ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που τον καθιστά ως «υπεύθυνο» και την Υπηρεσία αποδέκτη παραπόνων.
  • Μείωση της γραφειοκρατίας. Παρατηρείτε το φαινόμενο ο εκάστοτε διοικητής επειδή θεωρεί ότι κινδυνεύει περισσότερο να εκτεθεί αν δεν είναι αποτελεσματικός στις αναφορές του «βλ. γραφειοκρατία», προτιμά να έχει πλήρως στελεχωμένα τα γραφεία παρά τα περιπολικά (βλ. αστυνόμευση). Δυστυχώς σε τέτοιο σημείο έχουμε φτάσει και η συγκεκριμένη τακτική ακολουθείται και στα επιτελεία, όπου η υπάρχουσα δύναμη δεν υπολείπεται της οργανικής σ’ αντίθεση με τις μάχιμες υπηρεσίες όπου στον αριθμό της υπάρχουσας δύναμης υπάρχουν 80 θέσεις κενές περίπου. Λαμβανομένου υπόψη ότι έμμεσα υπήρξε μείωση ακόμη 25 οργ. θέσεων με τη μεταφορά αστυνομικού προσωπικού σε νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες,  Β.Ο.Α.Κ.  και Τμήμα Μεταγωγών Ηρακλείου. Κενά που δεν προβλέπεται να καλυφτούν με δεδομένο ότι μέσω των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων στα Χανιά μετατίθενται μόνο 7 συνάδελφοι με τις συνταξιοδοτήσεις για φέτος να είναι περισσότερες. Οι προσωρινές μετακινήσεις (1/3 του προσωπικού) δεν είναι λύση απλά μετακυλούν στις Υπηρεσίες το πρόβλημα και γιγαντώνουν τη γραφειοκρατία.
  • Εφαρμογή των κανονισμών του Σώματος. Οι αστυνομικοί του Νομού Χανίων με υπευθυνότητα μοχθούν νυχθημερόν προς όφελος της κοινωνίας, αγωνιώντας για το εργασιακό τους παρόν και μέλλον. Εξακολουθούν να κυριαρχούν όμως τα προβλήματα της μη εφαρμογής των κανονισμών του Σώματος από τις Διοικήσεις και της καταστρατήγησης των διατάξεων τους στους κύριους κορμούς της Υπηρεσίας μας.

Η μη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» καθώς και η ενασχόληση με πάρεργα από τους αστυνομικούς του Νομού (δικόγραφα, γήπεδα και οι υπερβολές στα συνοδευτικά κ.λ.π.).

  • Διοικητές Υπηρεσιών (Αστυνομικοί Υποδιευθυντές) καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσία Α.Υ’ ημέρες, κάτι που συνιστά παραβίαση κάθε έννοιας λογικής στη διαχείριση του προσωπικού αφού αφήνεται η Αστυνομική Υπηρεσία χωρίς διοίκηση (εκτός εάν ο αστυνομικός κάθε βαθμού και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αξιωματικός θεωρείται «μηχανή» και όχι άνθρωπος).
  • Τα κρατητήρια των Αστυνομικών Καταστημάτων δεν έχουν επαρκείς υποδομές να καλύψουν τις ανάγκες του Νομού με αποτέλεσμα να συνωστίζεται μεγάλος αριθμός κρατουμένων οι οποίοι διαβούν μαζί με τους συναδέλφους μας. Οι ποινικοί κρατούμενοι αλλά κυρίως οι κρατούμενοι για απέλαση παραμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα στα κρατητήρια μ’ αποτέλεσμα να δημιουργείται περεταίρω συνωστισμός σε συνθήκες παντελώς ακατάλληλες για κρατούμενους και προσωπικό μ’ ότι αυτό συνεπάγεται αφού τα αστυνομικά κρατητήρια δεν κατασκευάζονται με προδιαγραφές για μακροχρόνια παραμονή σ’ αυτά.
  • Μας απασχολεί το θέμα του μισθολογίου μας διότι είναι ανοικτό και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές σ’ αυτόν εδώ το χώρο είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές και ότι θα υπάρχει αποκατάσταση στα ειδικά μισθολόγια μας. Τώρα πληροφορούμαστε άλλα πράγματα. Τι ισχύει; Έχουμε φτάσει οι Αστυνομικοί στα όριά μας. Μην αναγκαστούμε να τα ξεπεράσουμε.
  • Ζητάμε την εξασφάλιση του Αστυνομικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.
  • Ζητάμε τη δια βίου εκπαίδευση των Αστυνομικών με την εφαρμογή όλων των σύγχρονων μεθόδων και μέσων και στο Νομό μας.
  • Ζητάμε την απαλλαγή μας από όλα τα «πάρεργα» που έχει επιφορτιστεί ο Αστυνομικός (δικόγραφα, γήπεδα κ.λ.π.).
  • Από την πλευρά μας, σεβόμενοι την υπηρεσιακή, προσωπική και συνδικαλιστική μας αξιοπρέπεια, περιμένουμε λύσεις. Οι διαπιστώσεις πλέον δεν αρκούν.

Θα πετύχουμε στο λειτούργημά μας μόνο όταν :

  • Θα καταφέρουμε να είμαστε άμεσα παρόντες σε κάθε κλήση του πολίτη και μάλιστα με δύναμη αξιόμαχη.
  • Καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στον αστυνομικό υπάλληλο.
  • Καταφέρουμε να έχουμε όλες τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές για την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών.
  • Καταφέρουμε να λειτουργούμε ενωμένοι προς όφελος του πολίτη και όχι να κυνηγάμε «τετραγωνάκια» (ανταγωνισμός – πολυδιάσπαση υπηρεσιών με ίδιο μάλιστα αντικείμενο), χάνοντας την ουσία.
  • Καταφέρουμε να κινούμαστε κυρίως στα πλαίσια της πρόληψης της εγκληματικότητας.

Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν δούμε αποτελέσματα και όχι πάλι εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα όπως συνέβαινε στο παρελθόν.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

15 mins ago

Σεμινάριο φωτορεπορτάζ / φωτογραφίας δρόμου / δημιουργίας φωτο-ιστοριών με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Σεμινάριο Φωτορεπορτάζ / Φωτογραφία Δρόμου…

4 hours ago

Ο Σπύρος Δερβενιώτης στα Χανιά για το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival

Ο Σπύρος Δερβενιώτης ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες δημιουργούς κόμικς και γελοιογράφος με δουλειές…

4 hours ago

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής αγνοείται ένας…

4 hours ago

Τραγωδία στα Μάλια: Νεκρός 69χρονος Γερμανός στην παραλία

Σοκαριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία των Μαλίων, όπου…

4 hours ago

“Μας περνάνε για ηλίθιους!”: Οι «Ενεργοί Γονείς» καταγγέλλουν παραπληροφόρηση για προσλήψεις στο Νοσοκομείο Χανίων

Οι «Ενεργοί Γονείς» του Νομού Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την Διοίκηση του…

4 hours ago

This website uses cookies.