Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Επ’ αόριστον αναστολή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας

Η απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας σε περιόδους οικονομικής κρίσης και γενικευμένης οικονομικής ύφεσης συνιστά μέτρο ελάχιστης κοινωνικής πρόνοιας στο πλαίσιο κράτους δικαίου.

Οι δανειολήπτες και γενικά οι οφειλέτες στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Οι σφοδρές μειώσεις των εισοδημάτων τους, η αλόγιστη επιβολή φόρων οι οποίοι επιβάλλονται για έκτακτους δημοσιονομικούς σκοπούς, καθώς και η δραματική και ανέλεγκτη αύξηση βασικών και άλλων ειδών διαβίωσης έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε ανυπέρβλητη αδυναμία ανταπόκρισης στις συμβατικές και φορολογικού χαρακτήρα υποχρεώσεις τους.

Η δυνατότητα αναγκαστικής εκτέλεσης της πρώτης κατοικίας τους με τις ευλογίες του κράτους, τους στερεί τη στέγη τους, αγαθό συνταγματικά προστατευόμενο, την αξιοπρέπεια τους, και εμμέσως πλην σαφώς, τους υποχρεώνει εις τα αδύνατα.

Για τους λόγους αυτούς, το καταναλωτικό κίνημα της ΓΣΕΕ που εκφράζεται μέσα από τις δράσεις της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να στηρίξει μονομερώς τα πιστωτικά ιδρύματα σε βάρος των ανυπεράσπιστων πολιτών, τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των οποίων πλήττονται μαζικά από κυβερνητικά μέτρα προς ικανοποίηση των ξένων δανειστών της χώρας.

Σε αντίθεση με τα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία έχουν ωφεληθεί πολλαπλώς από τις άνευ ανταλλάγματος επιχορηγήσεις σε δις ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, χρήματα τα οποία ούτως ή άλλως ο Έλληνας πολίτης πληρώνει με τη λήψη δυσβάσταχτων μέτρων σε βάρος της περιουσίας του.

Προτείνουμε την επ’ αόριστον αναστολή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, μέχρις εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση και την οριστική λήξη της δημόσιας συζήτησης περί κάθε πιθανότητας απελευθέρωσης των πλειστηριασμών αυτών.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Παράρτημα Χανίων

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο πλανήτης είναι ετοιμοθάνατος. Δεν “βλέπω”…

3 hours ago

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της κυβέρνησης, αλλά και της συνολικής και…

4 hours ago

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ το…

4 hours ago

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής…

4 hours ago

Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία – «για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ»

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και επισήμως ο Στέφανος Κασσελάκης την Πέμπτη το…

5 hours ago

Διαμαντοπούλου: Η Θάτσερ του ΠΑΣΟΚ που έφυγε επί Φώφης, έγινε μέλος του Δ.Σ. της Coca-Cola, θέλει τώρα να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Τα ύστερα τιμούν τα πρότερα, λένε αλλά στην περίπτωση της Διαμαντοπούλου, κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων…

5 hours ago

This website uses cookies.