Ερασιτέχνης έφτιαξε αεροπλάνο από τσίγκους τυπογραφείου!

Ερασιτέχνης από τη Φλώρινα κατασκεύασε πραγματικό αεροπλάνο (& δέχεται προτάσεις από ξένες εταιρείες για την εμπορική αξιοποίησή του)!
Το αρχικό μοντέλο δημιουργήθηκε από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6, ενώ πρόσφατα ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ερασιτέχνης από τη Φλώρινα, ολοκλήρωσε το αεροπλάνο σε φυσικό μέγεθος και πραγματοποίησε κανονική πτήση!

Αν και πλέον συνταξιούχος αστυνομικός, το πάθος του ήταν πάντα η κατασκευή αεροσκαφών. «Η ενασχόληση αυτή με κρατά αιχμάλωτο, δεν μπορώ να ξεφύγω», δηλώνει και τονίζει ότι αρχικά αντιμετώπισε την επιφύλαξη των συμπολιτών του. «Πολλοί επιχείρησαν κάτι αντίστοιχο. Αν η πρώτη μου προσπάθεια ήταν αποτυχημένη θα είχα θεωρηθεί φαιδρός».
Ωστόσο, η επιτυχία δεν ήρθε χωρίς κόπο. Κατασκεύασε το πρώτο του αεροπλάνο, το «Λυγκιστή», από ξύλο, χρησιμοποιώντας παλιά έπιπλα και ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τοποθέτησε κινητήρα αυτοκίνητου. Το δεύτερο και απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο, ο «Άρχων», προέκυψε μετά από 3.000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου. «Διαπίστωσα ένα κενό στην κατηγορία του (υπερελαφρά μαχητικά) και έκανα μια καινοτομία που δεν μπορούν να συλλάβουν», αναφέρει.

Όντας ήδη δικτυωμένος με την ξένη κοινότητα φίλων του αεραθλητισμού, δημοσιοποίησε κατευθείαν την πρώτη του πτήση μέσω διαδικτύου, ανεβάζοντας και σχετικό βίντεο στο youtube. Κάπως έτσι άρχισε να δέχεται mails από εταιρείες στην Αμερική, την Τσεχία και τα Σκόπια. «Η κυριότερη θα έλεγα ότι είναι η αμερικανική SportairUSA LC. Επιπλέον, αφενός ενδιαφέρον έδειξαν πολλοί ιδιώτες κυρίως ανά την Ευρώπη και Αμερική, φίλοι του αεραθλητισμού και των υπερελαφρών αεροσκαφών, και αφετέρου βιοτεχνίες επεξεργασίας αλουμινίου στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας (για την κατασκευή του)», διευκρινίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Προηγείται η αδειοδότησή του από το Ελληνικό δημόσιο, η οποία καθυστερεί λόγω γραφειοκρατίας, παρόλο που η χρήση του αεροπλάνου έχει νομιμοποιηθεί στην Ιταλία.

Το μήνυμα: ‘Λένε ότι για να γίνει μια σπουδαία εφεύρεση χρειάζεται ένα θαύμα. Εγώ έχω κάνει πολλά μικρά «θαύματα». Μένει να ανταμειφθεί η προσπάθειά μου’.

http://reasonstobelieve.gr/story/G8OK/gia-osa-paidia-oneireyontai-na-peta3oyn-yparxei-enas-ellhna

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Βιασμός 5χρονου: “Η δασκάλα είπε να μην πούμε τίποτα”

«Με απομόνωσαν, με έριξαν κάτω και με κακοποίησαν». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στην οικογένειά…

31 seconds ago

Πατέρας φέρεται να ασελγούσε στις δύο ανήλικες κόρες του

Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, στην οποία πατέρας φέρεται να ασελγούσε στις δύο κόρες του, φέρνει στο φως το…

2 hours ago

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάλεσμα προς φορείς και σωματεία για σύσκεψη για το θέμα της στέγασης

Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στα Χανιά καλούν σε σύσκεψη την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις…

2 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων – Τι είπαν εκπρόσωποι εργατικών φορέων και συγγενείς θυμάτων

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων,…

2 hours ago

Προβλήματα των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Χανίων: Οι απαντήσεις του Υπουργείου

Η κατάσταση των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Χανίων, που απασχόλησε πρόσφατα τον βουλευτή Α’ Αθηνών,…

2 hours ago

Γλυφάδα: Έρευνα της Δίωξης για βίντεο που υποκινούν σε βία σε βάρος των κοριτσιών που ξυλοκόπησαν τη 14χρονη

Αυτεπάγγελτη έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει, μετά τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε social…

2 hours ago

This website uses cookies.