Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Εργατικό Κέντρο Χανίων: Οχι στο ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων μέσω του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων

Για ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων μιλά με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων, με αφορμή τη μεταβίβαση ΔΕΚΟ στο νέο “Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων”.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Xανιων εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, τις οποίες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σκοπεύει να εντάξει στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Η Κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει την «υποδόση» των δανειστών, προχωρά με τη γνωστή διαδικασία fasttrack, στην ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει και την εκχώρηση μιας σειράς από ΔΕΚΟ στο Νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές.

Είναι αδιανόητο επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών να ξεπουλιούνται. Δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι η κυβέρνηση αποφασίζει ακόμη και τα βασικότερα αγαθά για τον άνθρωπο, όπως είναι το νερό και το ρεύμα, να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών, καθιστώντας τα εμπόρευμα.

Είναι πια φανερό ότι, μετά τα αεροδρόμια, το Ελληνικό και τα Λιμάνια, η Κυβέρνηση αυτή προχωρά ακάθεκτη και βαφτίζοντας «το ψάρι κρέας»: ξεπουλά θεμελιώδη δημόσια αγαθά και επιχειρήσεις σε τιμές ευκαιρίας στους ιδιώτες, ενταφιάζοντας οριστικά κάθε δυνατότητα της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση, καθώς και κάθε δυνατότητά της να ασκεί πολιτική μέσω αυτών των επιχειρήσεων για ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ή απομακρυσμένων και ευαίσθητων εθνικά περιοχών, όπως είναι η δική μας.Ταυτόχρονα δε εξαφανίζει τα όποια μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές.

Το Ε.Κ.Χ απαιτεί εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της ντροπής που εντάσσει τις κοινωφελείς επιχειρήσεις στο Υπερταμείο και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τους.

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους της περιοχής να στηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα, για να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

1 hour ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

1 hour ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

1 hour ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

2 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

2 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

2 hours ago

This website uses cookies.