ΤΟΠΙΚΑ

Ερωτήματα γύρω από την παρουσία σωλήνων αμίαντου στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αποκορώνου

Κατά τη διάρκεια της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δήμου Αποκορώνου, ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Νικήτας Μελισσάκης, έθεσε καίρια ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη σωλήνων αμίαντου στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου. Ο κ. Μελισσάκης υπογράμμισε τον σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων που συνεπάγεται η παρουσία του αμίαντου, ενός γνωστού καρκινογόνου υλικού.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησε από τον δήμαρχο να αναφέρει συγκεκριμένα τα χωριά στα οποία υπάρχουν αμιαντοσωλήνες, καθώς και το συνολικό μήκος τους σε κάθε περίπτωση. Επιπλέον, κατήγγειλε την αδράνεια της δημοτικής αρχής όλα αυτά τα χρόνια και ζήτησε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την αντικατάσταση των επικίνδυνων σωλήνων. Τέλος, ο κ. Μελισσάκης έθεσε το ζήτημα της υδροδότησης σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου, όπως το Κόκκινο Χωριό και η Κάινα.

Πιο αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Κ δήμαρχε

«Εντονότατο εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες  κάτοικοι  χωριών του δήμου μας, εξαιτίας της ύπαρξης σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία τους.

Είναι γνωστό ότι ο αμίαντος είναι επικίνδυνο υλικό, καρκινογόνο, ειδικά όταν φθείρεται και άρα η αντικατάσταση των σωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου μας θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί  εδώ και χρόνια.

Δυστυχώς οι αμιαντοσωλήνες   εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για τους κατοίκους σε αρκετά χωριά του δήμου μας.

Εσείς κ. δήμαρχε και διαχρονικά οι κυβερνήσεις,  φέρετε  ακέραια την ευθύνη για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού του Αποκόρωνα, αφού δεν είχατε και δεν έχετε κανένα σχεδιασμό για την αντικατάσταση των επικίνδυνων αυτών σωλήνων.

Ερωτάστε λοιπόν  να μας αναφέρεται σε ποια χωριά υπάρχουν καρκινογόνοι αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης και πόσο είναι το μήκος τους σε κάθε χωριό.

Στα δέκα χρόνια που είσαστε δημοτική αρχή γιατί δεν αντικαταστάθηκαν όλες οι σωλήνες αμιάντου και ποτέ θα γίνει αυτό;

Επίσης να μας ενημερώσετε εάν υδροδοτείται επιτέλους,  η υψηλή ζώνη στο Κόκκινο Χωριό  (ο Άγιος Γεώργιος)  και η υψηλή ζώνη στην Κάινα (οικία κ. Ντάλα και κ. Νικολουδάκη)

Με εκτίμηση

Ο

Ερωτών

Μελισσάκης Νικήτας

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

9 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

9 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

10 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

10 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

10 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

11 hours ago

This website uses cookies.