Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για το σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής Κρήτης

Ερώτηση προς τους υπουργούς περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής και αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων σχετικά με την υποβολή του σχεδίου διαχείρισης λεκανών απορροής του υδατικού διαμερίσματος Κρήτης κατέθεσε ο Χ. Μαρκογιαννάκης.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ αναφέρει:

«Με την υπ. αριθμ. 2000/60/ΕΚ Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τη θέσπιση πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων, η οποία έχει ενσωματωθεί – καίτοι με μεγάλη καθυστέρηση –  στο Εθνικό Δίκαιο, τα δεκατέσσερα (14) Υδατικά Διαμερίσματα της χώρας υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν στην κατάστρωση, διαβούλευση και έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης των υδατικών πόρων της αρμοδιότητάς τους.

Λόγω διαφόρων προβλημάτων και αρρυθμιών, ορισμένα Διαμερίσματα, μεταξύ των οποίων και το Υδατικό Διαμέρισμα Κρήτης, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, από τις αρχές του 2013, οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων και συνεπικουρούμενες από επιστημονικούς φορείς του νησιού, προχώρησαν στην κατάρτιση του Σχεδίου Διαχείρισης, το οποίο, επί του παρόντος, βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης, που, όπως προβλέπεται από την ως άνω οδηγία, διαρκεί έξι μήνες.

Αξιόπιστες πληροφορίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφέρουν ότι η τελική προθεσμία για την υποβολή των διαχειριστικών σχεδίων είναι η 31η Οκτωβρίου 2013 – πληροφορία που ούτε επιβεβαιώνεται, ούτε όμως και διαψεύδεται από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Εν όψει τούτου, προκύπτει το εξής ζήτημα: αν αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του διαχειριστικού σχεδίου και δεδομένου ότι η διαδικασία διαβούλευσης για το Υδατικό Διαμέρισμα Κρήτης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, θα δοθεί παράταση και ποιες θα είναι οι συνέπειες της τυχόν μη εμπρόθεσμης υποβολής (πρόστιμο, μη χρηματοδότηση υλοποιούμενων ή υπό σχεδιασμό εγγειοβελτιωτικών έργων κ.ο.κ.);

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: 1) εάν πράγματι ισχύει ότι η 31η Οκτωβρίου 2013 είναι η τελευταία προθεσμία υποβολής των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής, 2) αν υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της σχετικής προθεσμίας και ποιες θα είναι οι ενδεχόμενες συνέπειες σε περίπτωση μη παράτασης;

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γκλέτσος – «Ο Κασσελάκης δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας και τον βάλαμε στρατηγό»

Την υποψηφιότητα του συνοδευόμενη από 32 υπογραφές κατέθεσε ο Απόστολος Γκλέτσος κατά την διάρκεια της…

11 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον της κοινωνίας,…

11 hours ago

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής (11/10) στο Καλλιμάρμαρο που είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας…

11 hours ago

Τα εκλογικά κέντρα στο νομό Χανίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ τα εκλογικά κέντρα που θα μπορούν να…

11 hours ago

Πολάκης: Να ξεφύγουμε από τη μικροπρέπεια των καταγγελιών και να κάνουμε προγραμματικό διάλογο

«Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να…

11 hours ago

Γεωργόπουλος: Ο Κασσελάκης μου ζήτησε να υποθηκεύσω το κτίριο της Κουμουνδούρου

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος ο οποίος μιλώντας στο ATTICA…

11 hours ago

This website uses cookies.