Ερώτηση σε υπουργούς για διατήρηση πυροσβεστικού κλιμακίου Καντάνου – Σελίνου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης κ. Αντώνιο Μανιτάκη και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο-Γεώργιο Δένδια κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης με θέμα «Διατήρηση Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καντάνου ».

Η ερώτηση προς τους Υπουργούς με θέμα «Διατήρηση Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καντάνου ».

Με  το με αριθμό Πρωτοκόλλου οικ.33544/13-11-2012 έγγραφο του ο Αντιπεριφερειάρχης  Χανίων  κ. Απόστολος  Βουλγαράκης ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργών για τη διατήρηση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καντάνου. Στα επιχειρήματα τα οποία επικαλείται συμπεριλαμβάνονται και τα εξής :

  • Η απόσταση του εν λόγω Π.Κ. από το κοντινότερο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καμπανού είναι 21 χλμ και το οδικό δίκτυο που τα συνδέει είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα την χρονοβόρα πρόσβαση, η οποία κατά την διάρκεια του Χειμώνα γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω χιονοπτώσεων.
  • Ο μέσος όρος των συμβάντων στην πενταετία 2006-2010 είναι 53 συμβάντα ανά έτος.
  • Το Π.Κ. Καντάνου καλύπτει πληθυσμιακά πάνω από τα 2/3 του Δήμου Καντάνου- Σελίνου, οπότε επεμβαίνει ταχέως, καθώς ισαπέχει  χιλιομετρικά από τις γύρω περιοχές, αλλά και από την τουριστική περιοχή της Παλαιόχωρας η οποία κατά τη θερινή περίοδο αποτελεί έναν από τους βασικότερους τουριστικούς πυρήνες του Νομού μας.
  • Επίσης τομέας ευθύνης του Π.Κ. Καντάνου είναι και αρκετές περιοχές  Natura, μεταξύ των οποίων  και το ακριτικό νησί Γαύδος που αποτελεί  το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά και περιοχές και φαράγγια ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
  • Το Π.Κ. Καντάνου δεν αποτελεί επιβάρυνση του κρατικού Προϋπολογισμού με δαπάνες ενοικίου γιατί ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου  έχει παραχωρήσει δωρεάν κτίριο και έχει αναλάβει τα λειτουργικά του έξοδα.
  • Την καλοκαιρινή περίοδο με τις μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην περιοχή αρμοδιότητας του Π.Κ. Καντάνου, παράλληλα με τους συχνούς ισχυρούς ανέμους και την ύπαρξη υψηλού αριθμού τουριστών, είναι αυξημένος ο βαθμός επικινδυνότητας πυρκαγιάς.
  • Επίσης στο λιμάνι της Παλαιόχωρας  πολλές φορές έχει επέμβει άμεσα το Π.Κ. Καντάνου, σε κατάσβεση πυρκαγιών πλοίων, άντλησης  υδάτων από βυθιζόμενα σκάφη κ.α.
  • Εκτός όμως από το κύριο έργο του που είναι η κατάσβεση των πυρκαγιών, σημαντικό είναι και το έργο του Π.Κ. Καντάνου σε περιπτώσεις απεγκλωβισμού-διάσωσης ατόμων στο μονοπάτι Ε4 από το Ελαφονήσι έως  και τη Σούγια. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η επισκεψιμότητα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 είναι ιδιαίτερα αυξημένη από τουρίστες ορειβάτες και πεζοπόρους, και η μορφολογία του εδάφους απαιτεί πολλές  φορές  και την επέμβαση του εν λόγω κλιμακίου.

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Σκοπεύουν να διατηρήσουν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καντάνου.

2. Ποια είναι τα δεδομένα  βάση των οποίων κρίνεται η διατήρηση ή όχι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καντάνου.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

1 hour ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

1 hour ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

1 hour ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

2 hours ago

Πληθαίνουν τα καλέσματα για τη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη και ενάντια στο 3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων στηρίζει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη…

2 hours ago

This website uses cookies.