Categories: OIKONOMIA

Εσπερίδα για το αβοκάντο από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων

To Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά και τις Ομάδες Παραγωγών  οργανώνει υπο την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων εσπερίδα με θέμα ‘Παραγωγή και Εμπορία του αβοκάντο – Προβλήματα και Νέες Τάσεις’  στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘Ιουλιανός Τσιράκης’ στο Σκινέ  την Δευτέρα 30/1/2012 στις 18.00  
Στόχος της εσπερίδας είναι η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και η ανάδειξη των νέων παγκόσμιων τάσεων στην παραγωγή και διάθεση του αβοκάντο.
Στην εσπερίδα θα παρουσιαστούν καινοτόμες μέθοδοι καλλιέργειας, πληροφορίες σχετικά με το γενετικό υλικό (υποκείμενα, ποικιλίες), τρόποι αντιμετώπισης ασθενειών καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με την εμπορία του προϊόντος.
Σκοπός της εσπερίδας είναι, εκτός από την διάχυση τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης, να αποτελέσει και μια αφορμή για συνάντηση και συζήτηση των εμπλεκόμενων στην παραγωγή και διάθεση του αβοκάντο καθώς και για την διερεύνηση της δυνατότητας συντονισμού μεταξύ έρευνας και παραγωγής.
Το πρόγραμμα της εσπερίδας περιλαμβάνει
18:00 – 18:30        ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο
Πλατανιά,  το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, το
ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης και τις Ομάδες Παραγωγών
EΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
18:30 – 18:50    Η καλλιέργεια του αβοκάντο, Εισηγητής: Δρ. Σπύρος Λιονάκης, ΤΕΙ Κρήτης
18:50 – 19:10    Φυτοπαθολογικά προβλήματα του αβοκάντο.Εισηγητής:  Δρ. Νεκτάριος Καβρουλάκης, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων
19:10 – 19:30    Λίπανση και άρδευση του αβοκάντο. Εισηγητέςς: Δρ. Γιώργος Ψαρράς, Δρ. Κων/νος Χαρτζουλάκης, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων
19:30 – 19:50    Εμπορία του αβοκάντο. Εισηγητής: Νεκτάριος Μαριανάκης, ΑΣΠΕΡΣΑ ΕΠΕ
19:50 – 20:30    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
20:30 – 21:00    ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Ντουντουνάκης  Λευτέρης, ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης
Παπουτσάκης  Γιώργος, Φυτωριούχος
Καλλιτεράκης  Γιώργος, Βιοκαλλιεργητής
Τρικουνάκης  Ευτύχης, Ομάδα Παραγωγών “ΚΟΡΜΟΣ”
Μαριανάκης Νεκτάριος, Εμπορία Βιολογικών Προϊόντων
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αγία Σκέπη: Τι απαντά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων για την 3μηνη παύση του

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, με δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε σχετικά με…

14 hours ago

Ο Τάσος Δούσης για την ταινία “Υπάρχω” και τον Στέλιο Καζαντζίδη: “Αυτά που έπρεπε να ειπωθούν, δεν ειπώθηκαν”

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Δούσης, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Υπάρχω», που…

14 hours ago

Η Κρήτη μέσα στους πρώτους σε πολλές κατηγορίες στα Travelers’ Choice Awards 2025 της Tripadvisor

Πολυνίκης αναδείχθηκε η Κρήτη στα Travelers’ Choice™ Awards 2025 της Tripadvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον χώρο…

14 hours ago

Μείωση κατέγραψαν οι κρητικές εξαγωγές κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024

Καθοδική πορεία κατεγράφη για τις εξαγωγές της Κρήτης κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με…

15 hours ago

Κι άλλος επικίνδυνος οδηγός στην Κρήτη: Μπήκε αντίθετα στον μονόδρομο, προκαλώντας τον τρόμο

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον 66χρονο Βρετανό που οδηγούσε επικίνδυνα κάνοντας "οχτάρια" επί του ΒΟΑΚ, στον…

15 hours ago

Λύνεται το κουβάρι του μυστηρίου με τον τραυματισμό της 60χρονης στο Ρέθυμνο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 60χρονης που εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι της στο…

15 hours ago

This website uses cookies.