Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ετήσια Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων

Αντιπρόσωποι οργανώσεων που αγωνίζονται για την Οδική Ασφάλεια και την υπεράσπιση των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων από είκοσι Ευρωπαϊκές χώρες θα συναντηθούν και θα συζητήσουν από αύριο Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στη Λουμπλιάνα όπου πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων -F.E.V.R. (www.fevr.org) .

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι τρία θέματα:

– δράσεις για την Οδική Ασφάλεια και Μ.Μ.Ε.

– ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων.

– Αντιμετώπιση των τροχαίων συμβάντων από την Δικαιοσύνη.

Ειδικό θέμα α αποτελέσει η πανευρωπαϊκή διοργάνωση εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων που φέτος είναι την Κυριακή 16 Νοέμβρη και έχει θέμα: Η Ταχύτητα Σκοτώνει.

Η ενοποίηση των εμπειριών που υπάρχουν σε νέες κοινές πρακτικές και η διαμόρφωση ενός κοινού πανευρωπαϊκού διεκδικητικού πλαισίου που θα συμβάλει στη δραστική μείωση των τροχαίων συγκρούσεων, των θανάτων και των τραυματισμών απ αυτές αποτελεί άμεσο στόχο της συνάντησης.

Καμιά επανάπαυση δεν μπορεί να υπάρχει σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο. Οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν παγκόσμια ένα σταθερά ανερχόμενο αίτιο θανάτου και αναπηρίας (το πρώτο για τους νέους) και η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά σ αυτές.

Από την Ελλάδα στην συνάντηση θα εκπροσωπηθούν η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, η μη κερδοσκοπική εταιρία YouAreWhatUDo– Κώστας Κουβίδης και ο πανελλαδικός σύλλογος «SOSΤροχαία Εγκλήματα».

Οικοδεσπότης της συνάντησης είναι το ZavodVarnaPot (SafeJourneyInstitute), οργάνωση της FEVR από την Σλοβενία. Να διευκρινίσουμε πως η συνάντηση δεν αποτελεί άλλη μια από τις επιδοτούμενες φιέστες αλλά θα καλυφθεί οικονομικά απο τους συμμετέχοντες.

Η επιλογή της Λουμπλιάνας σαν τόπου της συνάντησης δεν είναι φυσικά τυχαία: φέτος βραβεύτηκε σαν η κορυφαία ευρωπαϊκή πόλη τόσο στο ζήτημα της βιώσιμης κινητικότητας όσο και σ αυτό του πρασίνου.

 Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μπακασέτας: «Ντροπή για όσους προσπάθησαν να επωφεληθούν την τραγωδία του Τζορτζ και δεν τον σεβάστηκαν»

Ο Τάσος Μπακασέτας μετά την ιστορική νίκη της Εθνικής επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ αναφέρθηκε…

56 mins ago

Οργισμένο μήνυμα Μελόνι στον Νετανιάχου μετά την άνανδρη επίθεση σε Ιταλούς ειρηνευτές του ΟΗΕ: Η Ιταλία και ο ΟΗΕ δεν μπορούν να λαμβάνουν εντολές από την ισραηλινή κυβέρνηση

Οργή και δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στην Ιταλία οι στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, με αποκορύφωνα τα χτυπήματα των τελευταίων…

58 mins ago

Αγγλία – Ελλάδα 1-2: Τζορτζ η Ελλάδα σου τρέλανε το Γουέμπλει, ανατρίχιασε όλη η Ευρώπη!

Ο Μπάλντοκ... χαμογέλασε από κει πάνω! Είδε τους συμπαίκτες του να δίνουν ρεσιτάλ στο Γουέμπλεϊ…

1 hour ago

«Επίθεση» από τη Θύρα 13 στον Γιώργο Λιάγκα – Σύνθημα και πανό στο ΟΑΚΑ

Λίγο πριν το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Εν συνεχεία,…

2 hours ago

Απευθείας αναμετάδοση της συναυλίας μνήμης Τεμπών στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπουλου

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, το Καλλιμάρμαρο θα φιλοξενήσει μια συναυλία αφιερωμένη στα θύματα του τραγικού…

3 hours ago

Μήνυμα του Κόλπου στις ΗΠΑ: «Μην αφήσετε το Ισραήλ να χτυπήσει το πετρέλαιο του Ιράν» – Κρίσιμη συνεδρίαση του ισραηλινού συμβουλίου

Τις έντονες πιέσεις των κρατών του Κόλπου προς τις ΗΠΑ να μην επιτρέψουν στο Ισραήλ…

4 hours ago

This website uses cookies.