Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Ευαγ. Αθανασάκης: Στο νοσοκομείο Χανίων αποσπασμένοι οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κισσάμου!

Στο νοσοκομείο Χανίων είναι αποσπασμένοι αρκετοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Κισσάμου. Αυτό κατήγγειλε ο Ευάγγελος Αθανασάκης διευθυντής του Κέντρου Υγείας ο οποίος σημείωσε επίσης την έλλειψη τροφοδοσίας για φαγητό, την ελλιπή καθαριότητα και τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων.

 

Οι δηλώσεις του όπως καταγράφηκαν στο κισσαμίτικο ενημερωτικό blog sadentrepese:

“Έχουμε αρκετούς γιατρούς αποσπασμένους στο Νοσοκομείο Χανίων. Αυτό δημιουργεί διπλό πρόβλημα. Κατ’ αρχάς δεν ασκούν τα καθήκοντά τους εδώ και κατά δεύτερον κάνουν εφημερίες στο Νοσοκομείο Χανίων και όχι στο Κέντρο Υγείας Κισάμου. Έτσι οι γιατροί εδώ κάνουν πολύ περισσότερες εφημερίες, που τις καλύπτουν παίρνοντας ρεπό.

Όταν κάνεις όμως 8 εφημερίες, δικαιούσαι και 8 ρεπό. Έτσι τα ιατρεία μας μένουν ακάλυπτα αρκετές φορές την εβδομάδα.

Υπάρχει μια καθαρίστρια τρίωρης απασχόλησης που δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του Κ.Υ. και πρέπει να γίνει 8ωρης απασχόλησης, ενώ δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από επαγγελματίες για την τροφοδοσία του Κ.Υ. με φαγητό καθώς πληρώνονται μετά από μια τριετία!

Βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για αναλώσιμα και χαρτοβάμβακα. Επίσης δεν έχουμε και μελάνια για τους εκτυπωτές. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται, πιστεύω ότι είναι η έλλειψη χρημάτων.

Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς ασθενοφόρων έχουμε 5 οδηγούς και χρειάζονται 6 για να υπάρχει 100% κάλυψη και να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό τους. Οι δύο όμως εξ αυτών είναι συμβασιούχοι και δεν είναι μόνιμοι, επομένως θα έχουμε πρόβλημα σύντομα και σε αυτόν τον τομέα.”

 Παρέμβαση και από τον Δήμαρχο Κισσάμου

Να υπενθυμίσουμε ότι με χθεσινή παρέμβασή του ο νέος δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης ζήτησε από τον Γ.Γ. και τον πρόεδρο της 7ης Υ.ΠΕ. να εξετάσουν μια σειρά από αιτήματα και πιο συγκεκριμένα:

Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η δυνατότητα συνέργειας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Υ.ΠΕ. – από τη στιγμή που από 1-1-2015 τα Κέντρα Υγείας περνάνε στην αρμοδιότητα των Υ.ΠΕ. – έτσι ώστε όταν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Πολιτεία, να βοηθά όπου μπορεί ο Δήμος π.χ. να διαθέτει από τους οδηγούς του ένα άτομο για να καλύψει μια βάρδια ασθενοφόρων.

  • Να επιστρέψουν οι γιατροί που εκτελούν βάρδιες στο Νοσοκομείο Χανίων.
  • Να επισκευαστεί άμεσα το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας.
  • Να εξεταστούν οι δυνατότητες για τοποθέτηση φύλαξης κατά τις βραδινές ώρες καθώς πλέον δεν υπάρχει καμία φύλαξη στο Κ.Υ.
  • Να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού στον Δήμο για την κάλυψη αναγκών τουριστικών περιοχών όπως π.χ. για τις περιοχές του Μπάλου και του Ελαφονησίου που κάθε χρόνο τις επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες και δεν υπάρχει ιατρική κάλυψη. Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Σταθάκης, «ο Δήμος μέσω της Μονομετοχικής Εταιρείας που λειτουργεί έχει την οικονομική δυνατότητα να προσλάβει γιατρούς για τη θερινή περίοδο. Απαιτείται όμως να υπάρξει και το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να το κάνει».
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία» ότι ο «διάλογος…

4 hours ago

Παράπονα για τα beach bar: Περίοικοι έχασαν τον ύπνο τους από την ένταση της μουσικής – Τι λέει ο νόμος

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πόλεις και…

4 hours ago

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα νερά στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και λίγο…

4 hours ago

Στην Κρήτη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων κ.κ. Σαχάκ Μασαλιάν

Μεγάλη τιμή και χαρά και κυρίως ευλογία  για την παροικία των Αρμενίων στην Κρήτη θα…

4 hours ago

Βασίλης Μπισμπίκης: “Φτιάχνουμε με τη Δέσποινα σπίτι στην Κρήτη για να μείνουμε εκεί”

O Bασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και για άλλη μια φορά…

5 hours ago

“Ξεχείλισε η αγανάκτηση”: H “ΛΑΣΥ Χανίων” για τα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης

Στα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης Χανίων αναφέρεται σε ανακοίνωση της η "Λαϊκή Συσπείρωση" κοινότητας Χανίων, με αφορμή…

5 hours ago

This website uses cookies.