ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωεκλογές: Ηλεκτρονικός «σύμβουλος» μετά από απαντήσεις που δίνεις σου δείχνει ποιο κόμμα ταιριάζει με τις ιδέες σου

Μια επικαιροποιημένη έκδοση συμβουλών ψηφοφορίας έχουν στη διάθεσή τους οι αναποφάσιστοι των επικείμενων ευρωεκλογών, αλλά και όσοι από περιέργεια θέλουν να ελέγξουν ποιο κόμμα ταιριάζει περισσότερο με τις προσωπικές τους απόψεις και θέσεις σε ζητήματα αιχμής.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας κυκλοφόρησε το EU&I 2024, μια νέα έκδοση του Ηλεκτρονικού Συμβούλου Ψήφου (Voting Advice Application) για τις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για τη γνωστή, από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, εφαρμογή συμβουλών ψηφοφορίας μέσω της οποίας οι χρήστες απαντούν ανώνυμα με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών σε 30 πολιτικές θέσεις/δηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με την ευρωπαϊκή πολιτική.

Το τελικό αποτέλεσμα καθοδηγεί τους ψηφοφόρους στην επιλογή κομμάτων (της χώρας τους ή και άλλων χωρών) που βρίσκονται πιο κοντά στις προσωπικές τους πεποιθήσεις και προτιμήσεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 20 γλώσσες, ενώ στην ελληνική βρίσκεται στη διεύθυνση https://euandi.eu/gr.

Οι χρήστες επιλέγουν σε μια τυπική κλίμακα πέντε σημείων κατά πόσο συμφωνούν ή όχι σε θέσεις σχετικές με σύγχρονα ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) ζητήματα, όπως είναι το μεταναστευτικό, η οικονομική στήριξη των αγροτών, η τεχνητή νοημοσύνη, οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, το φορολογικό, το κοινό νόμισμα, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η προστασία του περιβάλλοντος, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων, η κοινή εξωτερική πολιτική, ο πόλεμος στην Ουκρανία, το κράτος πρόνοιας κ.λπ.

Με βάση τις απαντήσεις, η εφαρμογή εμφανίζει λίστα κομμάτων με έναν αριθμό στο καθένα στην κλίμακα από 0 έως 100, από τον οποίο οι χρήστες καταλαβαίνουν ποιο βρίσκεται πιο κοντά στις πεποιθήσεις τους.

Από το 2009, το Robert Schuman Centre, το διεπιστημονικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, έχει αφιερώσει εκτενείς πόρους σε αυτό το έργο πριν από τις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο. Φέτος, σε συνεργασία με μια επιστημονική επιτροπή μελετητών που εδρεύουν στα Πανεπιστήμια της Λωζάνης και της Λουκέρνης, 150 πολιτικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες σε θέματα κομματικών πολιτικών – περίπου πέντε ανά κράτος μέλος – καλύπτουν περισσότερα από 250 πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, μελετώντας τα προγράμματα και τις θέσεις τους.

«Οι φετινές ευρωπαϊκές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της ΕΕ», δήλωσε ο Lorenzo Cicchi, συντονιστής του έργου. «Είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι πολίτες για τα βασικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας. Η εφαρμογή είναι πολιτικά ουδέτερη και δεν ευνοεί κανένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα κομμάτων. Ελπίζουμε ότι η χρήση αυτού του εργαλείου θα ενθαρρύνει ανθρώπους που είναι αναποφάσιστοι ή δεν γνωρίζουν αρκετά να πάνε στις κάλπες», πρόσθεσε.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

2 hours ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

2 hours ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

2 hours ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

2 hours ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

4 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

4 hours ago

This website uses cookies.