Ευχαριστήριο μήνυμα Μ. Βολουδάκη

Θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες που με τίμησαν με την ψήφο τους,  και να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω κι εγώ με τη σειρά μου την εμπιστοσύνη τους.  Γνωρίζω  ότι πολλοί με ψήφισαν καθαρά προσωπικά, ξεπερνώντας ίσως ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές.  Αυτό καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την υποχρέωσή μου να εργασθώ όσο το δυνατόν πιο σκληρά και αποτελεσματικά για να δικαιώσω την επιλογή τους.

Η επόμενη μέρα αυτών των εκλογών είναι ημέρα περισσυλλογής για όλους. Το μήνυμα της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα ήταν ηχηρό,  πρέπει να αναλυθεί πλήρως και να οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές.  Πρέπει  σε πρώτη φάση να εξαντληθούν τα περιθώρια συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για να αποφευχθούν οι νέες εκλογές, να αποφευχθούν περιπέτειες  στην οικονομία της χώρας, και να αρχίσει να ανακτάται η εμπιστοσύνη των πολιτών. Η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση μια κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή διέξοδος.

Όσον αφορά τα ειδικότερα πολιτικά μηνύματα. Ο κατακερματισμός του χώρου της κεντροδεξιάς οδήγησε σε ένα κακό αποτέλεσμα την παράταξή μας. Αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την παράταξή μας, αφορά τελικά όλους όσους θέλουν η πατρίδα μας  να διατηρήσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, να διατηρήσει τα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών, και να διεκδικήσει με ρεαλιστικό τρόπο και αξιοπρέπεια ένα καλύτερο αύριο.

Πιστεύω ότι οι κάθε είδους διαχωριστικές γραμμές στο χώρο της κεντροδεξιάς πρέπει να ξεπερασθούν, μακριά από προσωπικές στρατηγικές, πείσματα και εμμονές στο  παρελθόν.   Η ενότητα χτίζεται στη βάση, και για αυτό από πλευράς μου θα εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με όλες τις Χανιώτισσες και όλους τους Χανιώτες που μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες.  Καλώ κάθε συμπολίτη που μοιράζεται τον προβληματισμό αυτό σε ένα διαρκή και ανοιχτό διάλογο, που θα καταλήξει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και λύσεις.

Δε θα σταυρώσουμε τα χέρια μπροστά στα δύσκολα. Η πατρίδα μας πρέπει και μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της. Απο πλευράς μου έχω πλήρη αντίληψη της ευθύνης που μου ανέθεσαν οι Χανιώτες , και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε να ανταποκριθώ στην εντολή τους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

32 mins ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

41 mins ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

3 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

5 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

5 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

5 hours ago

This website uses cookies.