Και… Χανιά: Τέλος;

Έως πότε θα μένουμε απαθείς;

Συγκλονιστικό γεγονός, που παίρνει τη μορφή  χιονοστιβάδας, με στόχο να παρασύρει ότι απέμεινε ακόμα στο Νομό Χανίων, αποτελούν τα γεγονότα που βιώνουμε τελευταία. Μετά το Εφετείο ακολούθησαν τα ΕΛΤΑ και τώρα το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων, ενώ παράλληλα τίποτα δεν γίνεται χωρίς την έγκριση των κεντρικών υπηρεσιών του Ηρακλείου. Εξάρτηση και υποβάθμιση. Υποβάθμιση των υποδομών ανάπτυξης και των υποδομών άθλησης. Από την άλλη, ένα πράγμα “ανθεί”… στο νομό Χανίων και αυτό είναι οι βάσεις με πρωτεύοντα ρόλο στο διεθνές γίγνεσθαι και όλα τα αρνητικά από τη δράση τους σε βάρος μας. Τελευταία προστέθηκε και η τοξική σκόνη, από τις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Σοκ προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Παναγιώτη Παντελάκου σχετικά με την Ογκολογική Κλινική και το οργανωμένα συμφέροντα από το Ηράκλειο σε βάρος των καρκινοπαθών της Δυτικής Κρήτης.  Σκάνδαλο αποτελεί και το κλείσιμο της Μονάδας Νεογνών.  Απέναντι σ’ όλα αυτά υπάρχουν φωνές αγανάκτησης όπως η ανακοίνωση της Νεολαία Δημοκρατικής Συμμαχίας που ακολουθεί:

Εφετείο τέλος. Στρατολογικό Γραφείο τέλος.
Τι ακολουθεί; Χανιά τέλος;

Παρά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων στα Χανιά για τη συγχώνευση των στρατολογικών γραφείων της Κρήτης σε ένα, με έδρα στο Ηράκλειο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εμμένει στην συγκεκριμένη απόφαση απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Σήφη Βαλυράκη.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του υπουργού που διαβιβάστηκε στη Βουλή η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ θα προχωρήσει εντός του έτους 2011 στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων της χώρας και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών, σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι “θα ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες, οι δηλώσεις φρουρών προτίμησης και τα λοιπά προβλεπόμενα κριτήρια μεταθέσεων”.

Ο υπουργός Άμυνας διευκρινίζει, επίσης, ότι η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεση τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα Στρατολογικά Γραφεία, να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Η ηγεσία του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δείχνει ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα (ή με την αλήθεια). Σαν υπουργός Άμυνας ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να γνωρίζει, ή να είχε ενημερωθεί, ότι το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων δεν ασχολείται μόνο με τη διεκπεραίωση εγγράφων αλλά κυρίως με εξειδικευμένα νομικά και διαδικαστικά προβλήματα, η επίλυση των οποίων τις περισσότερες φορές απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη.

Ποια ΚΕΠ και ποια ηλεκτρονική μηχανογράφηση κύριε Υπουργέ; Αυτή είναι η άποψή σας περί διευκόλυνσης των πολιτών; Αυτή είναι η ισόρροπη ανάπτυξη που κάνατε σημαία σας για την εφαρμογή του Καλλικράτη αλλά και υιοθέτησαν όλοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές; Πού αποσκοπεί η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στο Ηράκλειο; Πρώτα το Κέντρο Διαλογής Χανίων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μετά το Εφετείο Κρήτης, τώρα το στρατολογικό Γραφείο Χανίων (όπως επίσης και εκείνα του Ρεθύμνου και Αγ. Νικολάου). Τι κρύβεται πίσω από την προσπάθεια δημιουργίας ενός υδροκέφαλου Ηρακλείου; Γιατί κανένας λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι τα παραπάνω αποτελούν συμπτώσεις ούτε και ότι γίνονται για την –δήθεν- καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σαν νεολαία Δημοκρατικής Συμμαχίας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τις ενέργειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που οδηγούν στον σταδιακό μαρασμό των Χανίων και ρωτούμε:

Πόσα ψέματα θα ανεχτούμε ακόμα εις βάρος των Χανίων;

Πόσο χαμηλά πρέπει να ρίξουν το νομό μας μέχρι να αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι;

Πότε θα βάλουμε στην άκρη τους μικροεγωισμούς μας και θα ενωθούμε για να κρατήσουμε τα Χανιά ζωντανά;

Πότε θα βγάλουμε τις παρωπίδες που μας εμποδίζουν να δούμε τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη μας;

Πότε θα πάψουμε να είμαστε θύματα;

"google ad"

Νεολαία Δημοκρατικής Συμμαχίας

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τα πιο ακριβά κέρματα των 2 ευρώ κοστίζουν μια περιουσία: Μήπως έχετε κάποιο από αυτά;

Ίσως είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η αξία ορισμένων κερμάτων των 2 ευρώ μπορεί να…

2 mins ago

ΚΡΗΤΙΚΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ: Σεργιανίζοντας στη χώρα

Του Στεφανή Λυραντωνάκη * Ζαμάνια επέρασανε από την ύστερη βόλιτα πριχού η δικτακτορία του κορωνογιού,προβάλλει…

9 mins ago

Ακινητοποιημένοι, με δεμένα μάτια, φορώντας πάνες – Ισραηλινοί πληροφοριοδότες αποκαλύπτουν τα σαδιστικά βασανιστήρια στους Παλαιστίνιους κρατούμενους

Σε μια στρατιωτική βάση που τώρα λειτουργεί ως κέντρο κράτησης στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ, ένας Ισραηλινός που…

12 hours ago

Η καταστροφή στη Γάζα, χειρότερη και από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης

Η καταστροφή που έχει προκαλέσει στη Γάζα η αδιάκοπη στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, τον Οκτώβριο του…

12 hours ago

Στο Βοτανικό Πάρκο Χανίων ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ που θα γίνει το καλοκαίρι στην…

12 hours ago

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή του Joost Klein, του εκπροσώπου της Ολλανδίας,…

13 hours ago

This website uses cookies.