ΤΟΠΙΚΑ

ΕΦΚΑ Ηρακλείου: Χρωστούσε, έκανε την ρύθμιση, πληρώνει κανονικά, αλλά παραμένει ανασφάλιστος

Μπάχαλο καταγγέλλει ο Λευτέρης Λαδουκάκης: Ενώ έχει αποδείξεις ότι πλήρωνε κανονικά τις ασφαλιστικές του εισφορές, ο ΕΦΚΑ του λέει πως χρωστά 12 μήνες και του ζητά 1.900 ευρώ για να ενεργοποιηθεί και πάλι η ασφάλειά του!

Προέκυψε ένα θέμα υγείας. Πήγαν να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις και κάπως έτσι ανακάλυψαν πως είναι ανασφάλιστοι. Ο λόγος για ένα ζευγάρι Ηρακλειωτών που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους, όταν διαπίστωσαν τι τους έχει συμβεί. Ωστόσο, πέραν του ότι το σύστημα τούς έβγαζε ανασφάλιστους, βγήκαν επιπλέον να χρωστούν εν αγνοία τους στο ασφαλιστικό τους ταμείο 1.900 ευρώ, έχοντας κατά συνέπεια και ξαφνικά μπει σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Το γεγονός κατήγγειλε στη “Νέα Κρήτη” ο κ. Λευτέρης Λαδουκάκης, ο οποίος είναι 39 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας. Η γυναίκα του, ως είθισται, ήταν ασφαλισμένη από αυτόν. Όπως τονίζει, ήταν πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις του. Τοn Δεκέμβριο όμως πήγε να γράψει φάρμακα στη γυναίκα του και τότε ήταν που ανακάλυψε ξαφνικά πως εκείνη ήταν ανασφάλιστη, μη μπορώντας να πιστέψει το τι είχε συμβεί.

«Βάζουμε στο σύστημα τα στοιχεία της και βγαίνει ανασφάλιστη. Μένω άφωνος, διότι δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο. Εν συνεχεία περνάμε και τα δικά μου στοιχεία, οπότε και βλέπουμε πως κι εγώ εμφανιζόμουν στο σύστημα ανασφάλιστος. Έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ από τη μια στιγμή στην άλλη μου ζήτησαν ξαφνικά να πληρώσω 1.900 ευρώ, για να μπορέσω, λέει, να ασφαλιστώ ξανά, λέγοντάς μου χαρακτηριστικά: “Εδώ φαίνεται, κύριε, ότι χρωστάτε το 2019 πέντε μήνες και το 2021 άλλους εφτά μήνες. Δεν ξέρουμε πού πήγαν τα χρήματα που λέτε ότι πληρώνατε κανονικά και για να μπορέσετε να ασφαλιστείτε πρέπει να προβούμε σε ρύθμιση του χρέους σας».

Ο ίδιος, όπως τονίζει, ψάχνοντας να βρει το δίκιο του, έδειξε τις αποδείξεις από τις πληρωμές των ασφαλιστικών του υποχρεώσεων, τις οποίες έκανε κανονικά όλο το προηγούμενο διάστημα, επιβεβαιώνοντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο ότι πλήρωνε κανονικά την υποχρέωσή του αυτή, ωστόσο στο σύστημα κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιωνόταν.

«Μου είπαν να κάνουμε μια ρύθμιση χρέους, έτσι ώστε να μπορέσω να ασφαλιστώ. Ήμουν δύο μήνες ανασφάλιστος και τώρα πάλι, όπως με ενημέρωσαν, στις 31 του μήνα λήγει η ασφάλειά μου, όπως μου είπαν, ενώ και η γυναίκα μου εμφανιζόταν ανασφάλιστη πριν δύο μήνες. 

Ωστόσο, όπως πληροφορήθηκα, δεν είμαι μόνο εγώ που βρίσκομαι σε αυτή τη δύσκολη θέση, αλλά αρκετοί συμπολίτες μας», σημειώνει αγανακτισμένος ο κ. Λαδουκάκης, ο οποίος θέλησε να κάνει γνωστό το πρόβλημά του, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «δυστυχώς, τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο στο σύστημα και το πληρώνει ο κοσμάκης». 

neakriti.gr
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χωρίς νερό οι κάτοικοι του κτήματος “Νέα Γη” της Κάινας επειδή… δεν έχει τουρίστες;

Σε μία σημαντική καταγγελια προχωρούν κάτοικοι του κτήματος "Νέα Γη" στην Κάινα Αποκορώνου. Σύμφωνα με…

8 hours ago

Πένθος στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η συλληπήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων – Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ., Θλίψη στον…

8 hours ago

Συλλυπητήρια ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Νίκο Καρακίτσο…

8 hours ago

SYN.KA: Ανανεωμένο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Τα εγκαίνια του καταστήματος θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου Η αλυσίδα super market SYN.KA συνεχίζει…

8 hours ago

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 επιβάτες της θαλαμηγού – Κατασχέθηκε το σκάφος

Συνελήφθησαν 13 επιβάτες της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα το…

9 hours ago

Ποδηλάτρεις: Ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω για τα πάρκινγκ στα Χανιά

Κριτική ασκεί η συλλογικότητα "Ποδηλάτρεις" σχετικά με τις κινήσεις του Δήμου Χανίων για την αντιμετώπιση…

9 hours ago

This website uses cookies.