Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Εχασαν στον Αρειο Πάγο οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ -Υποδέχθηκαν την απόφαση με κλάματα

Το ανώτατο δικαστήριο έκανε χθες δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την υπ. αριθμ. 1584/2014 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις ΔΟΥ.
Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει συνολικά 397 καθαρίστριες και είχαν δικαιωθεί πρωτόδικα. Ωστόσο το υπουργείο ζήτησε την αναίρεση της απόφασης του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υποστηρίζοντας ότι, από την υπόθεση των καθαριστριών, επιβαρύνεται το Δημόσιο με 209 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, χωρίς όμως να διευκρινίσει από που προέρχεται η εν λόγω επιβάρυνση, ενώ προσθέτει ότι εάν επανέλθουν οι καθαρίστριες, το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί και με τους μισθούς τους και τις αποδοχές των συνεργείων καθαριότητας που έχουν υπογράψει ήδη σχετική σύμβαση.
Η αγωνία πάντως θα παραταθεί, αφού το Δημόσιο έχει καταθέσει και αίτηση αναίρεσης, η οποία θα κρίνει τελεσίδικα το θέμα με τη συζήτηση να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου.
Την απόφαση του Αρείου Πάγου την ανακοίνωσε στις καθαρίστριες ο συνήγορός τους. Εκείνες την υποδέχτηκαν με φωνές και κλάματα.
Λίγο μετά το άκουσμα της απόφασης υπήρξε μεγάλη ένταση και σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων και των ΜΑΤ με τραυματίες δύο καθαρίστριες αλλά και την φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη που μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.

Τι λέει η ΠΟΑΣΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει για ακόμα μια φορά «την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας για να καμφθεί αυτός ο αγώνας, που συμβολίζει πλέον το σθένος και την αποφασιστικότητα κάθε εργαζόμενου – θύματος της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας».
Να σημειωθεί τέλος, ότι διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση εις βάρος αστυνομικού ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τρίτη.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

4 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

4 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

6 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

6 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

6 hours ago

This website uses cookies.