Ε. Δαμιανάκης: Να ενταχθούν οι επιχειρήσεις διανομής τροφίμων και ποτών σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη διατήρηση και επιδότηση θέσεων απασχόλησης

Την άμεση ένταξη του κλάδου των επιχειρήσεων διανομής τροφίμων και ποτών στο πρόγραμμα διατήρησης και επιδότησης θέσεων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ζητεί ο Ευτύχης Δαμιανάκης. Ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με αποδέκτη την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί προφανή  υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει έναν κλάδο επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη σημασία για τον τουρισμό της Κρήτης».

Αναλυτικότερα, ο κ. Δαμιανάκης τονίζει ότι «τον τελευταίο χρόνο, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, συνεισφέροντας, μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων, στη σταδιακή απεμπλοκή τους από την οικονομική δυσπραγία και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα με το διακριτικό τίτλο “Πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών” (ΚΥΑ 19721/790, ΦΕΚ 1656 Β΄, 18/10/2010). To πρόγραμμα υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ με σκοπό την επιχορήγηση 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με την επιχορήγηση του μη μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές, ως κίνητρο για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας».

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Χανιώτης βουλευτής, «παρά το γεγονός ότι στο άρθρο 4 της παραπάνω ΚΥΑ, αναφέρονται ρητά οι κατηγορίες ιδιωτικών επιχειρήσεων, που ορίζονται ως δικαιούχοι στο εν λόγω πρόγραμμα, ένας ολόκληρος κλάδος ιδιωτικών επιχειρήσεων (επιχειρήσεις διανομής τροφίμων και ποτών) αδυνατεί να ενταχθεί, με την αιτιολογία ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου αυτού εντάσσονται στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, οι οποίες δεν δικαιούνται ένταξη στο πρόγραμμα. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων, όπως τυροκομεία, επιχειρήσεις επεξεργασίας μπαχαρικών κ.ά». Ο κ. Δαμιανάκης προσθέτει ότι αυτό συμβαίνει παρότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων «σε προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις (για παράδειγμα η ΚΥΑ 142196-10/08/87, των υπουργών Γεωργίας και Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας, σχετικά με τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, η οποία είναι ακόμα σε ισχύ) δεν θεωρούνται επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατάμεστο το Επιμελητήριο στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας Πολάκη – Παρουσίασε πρόγραμμα 6 πυλώνων | Φωτός

Την προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τα Χανιά ο Παύλος…

4 hours ago

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

7 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

7 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

9 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

9 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

9 hours ago

This website uses cookies.