ΕΛΛΑΔΑ

Ε.ΠΟ.Σ.: Κόμμα δημιούργησαν πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία – Η ιδρυτική διακήρυξη

Με κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 31 Ιανουαρίου μέσω σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook ανακοινώθηκε η ίδρυση του πολιτικού κόμματος Ε.ΠΟ.Σ., που σημαίνει Ελληνική Πολιτική Συνείδηση.

Στην ιδρυτική διακήρυξη γίνεται ξεκάθαρο ότι στελέχη του κόμματος προέρχονται μέσα από τις διαδηλώσεις για το ζήτημα της Μακεδονίας.

Αναφέρεται σχετικά:

Εμείς οι Έλληνες, δεν ανεχόμαστε το ζυγό όποια μορφή κι αν έχει και ορθώνουμε το ανάστημά μας στη μάχη με τις δυνάμεις της βαρβαρότητας. Παρά την τεράστια ζημία που έχει ποστεί η χώρα και η κοινωνία μας, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες δυνατότητες και δυνάμεις για ανάκαμψη. Δυνάμεις που προέρχονται και παράγονται από την Ιστορία μας, οι οποίες παραμένουν ζωντανές και ενεργές μέσα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.

Αυτές δημιούργησαν τα επικά συλλαλητήρια για την προστασία της Μακεδονίας μας, μέσα από τα οποία αναπτύχθηκε και ανδρώθηκε ο «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία».

Το δημοκρατικό αυτό δίκτυο πολιτών, αποτέλεσε το «θερμοκήπιο» για τη δημιουργία τού Κινήματος Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ), την πολιτική έκφραση των μεγάλων συλλαλητηρίων. Οι αγώνες στους οποίους πρωταγωνίστησε επηρέασαν, μα δε στάθηκαν ικανοί για να υπακούσει τελικά το ολιγαρχικό πολιτικοοικονομικό καθεστώς στη βούληση του λαού, μολονότι αυτή αφορά ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα.

Στο σήμα του κόμματος φαίνεται μια φωτογραφία από τη διαδήλωση για τη Μακεδονία στην Αθήνα ενώ ξεχωρίζει και το σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας:

Ολόκληρη η ιδρυτική διακήρυξη:

Το μέγιστο θέμα σήμερα στην Ελλάδα είναι η χρεοκοπία της λεγόμενης Γ΄ Δημοκρατίας και οι τραγικές επιπτώσεις της στο Έθνος, την Πατρίδα, και το Λαό. Η πατρίδα μας στα χέρια φανερών και κρυφών εθνομηδενιστών πτώχευσε και έχει τεθεί σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας για να κρατείται υπόδουλη. Η Ελλάδα δεν είναι μια ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα. Είμαστε μια αποικία χρέους.

Η ουσιαστική και τυπική κατάρρευση κάθε έννοιας Δημοκρατίας, έγινε με τη σκόπιμη αναθεώρηση της 27ης Μαΐου 2008, της Η΄ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων και με τη μετατροπή του Συντάγματος σε καθαρά πρωθυπουργοκεντρικό. Παράλληλα έχει καταργηθεί η διάκριση των τριών εξουσιών, Νομοθετικής, Εκτελεστικής, Δικαιοσύνης.

Όλες οι εξουσίες έχουν υποταχθεί σε μία ουσιαστικά πραξικοπηματική «ενός ανδρός αρχή» κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας. Αυτή η κυβέρνηση είναι βασισμένη σε ολιγαρχικά νομοθετήματα της πριμοδότησης εδρών στο «πρώτο» κόμμα. Αυτό πρέπει να αλλάξει με νέο, λαϊκά αντιπροσωπευτικό εκλογικό νόμο και ένα νέο, πραγματικά δημοκρατικό Σύνταγμα, αληθινά λαϊκής κυριαρχίας που εκτός των άλλων να καθιστά απαγορευτική την εκχώρηση εθνικών εδαφών, όπως σχεδιάζεται σήμερα με τη Μακεδονία μας, τη Θράκη, το Αιγαίο, την Αλβανία και την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).

Οι δυνάμεις του αχαλίνωτου υπερ-καπιταλισμού με τα προσωπεία της «Νέας Τάξης» και της «Οικονομικής Παγκοσμιοποίησης», έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε πεδίο πειραματισμού. Ο υλισμός, με τη μορφή των χρηματοπιστωτικών αγορών και του άκρατου καταναλωτισμού, διαπερνά όλο το πολιτικό φάσμα, από τη Δεξιά μέχρι και την Αριστερά, για να υποβιβάσει και να περιορίσει τον άνθρωπο όσο περισσότερο γίνεται στα ζωώδη του ένστικτα, ώστε να τον υποτάξει εύκολα, απανταχού της Γης.

Στη χώρα μας τα συστημικά – καθεστωτικά κόμματα, ήταν και παραμένουν εκτελεστές των εντολών της εγχώριας παρασιτικής ολιγαρχίας και των, συνεργαζόμενων με αυτή, δανειστών, για τη νομή και λεηλασία του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της χώρας.

Το σημερινό αντιδημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδος πορεύεται μέσα σε καθημερινά διογκούμενο κλίμα εθνομηδενισμού και κατάλυσης των θεμελιωδών αρχών με τις οποίες επιβίωσε μέσα στους αιώνες το έθνος μας. Γι’ αυτό θα επαναφέρουμε αυτές που πάντοτε αφορούσαν στην αγάπη στο Έθνος χωρίς σωβινισμό, στην εθελοθυσία για την Πατρίδα, στην ενίσχυση της Λαϊκής Κυριαρχίας στην πράξη και σε αντίθεση με τις επιταγές της νοσηρής Παγκοσμιοποίησης που επέφερε την τραγική φτωχοποίηση του λαού και τη δήμευση περιουσιών.

Θεμελιώδης αρχή είναι και η υποστήριξη της Εκκλησίας με κάθετη άρνηση σταδιακής της κατάργησης και υποταγής της στην ανοιχτά διατυπωμένη αίρεση της μηδενιστικής «Πανθρησκείας».

Θεμελιώδη αρχή αποτελεί και αυτή της εθνικής μας παιδείας η οποία βασίζεται στο θησαυρό της αρχαίας και νεώτερης ελληνικής γραμματείας, γλώσσας και επιστήμης.

Θεμελιώδης αρχή είναι και η άμεση ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, επαναφέροντας τις αξίες της διαιώνιας πολεμικής αρετής των Ελλήνων, στις οποίες η χώρα στηρίχτηκε όποτε χρειάστηκε να αμυνθεί του πατρώου εδάφους. Αυτό καθίσταται εξαιρετικά επείγον λόγω της ανοιχτής και μόνιμης απειλής της Τουρκίας και κάθε άλλης μικρότερης, όχι λιγότερο σοβαρής, στα βόρεια σύνορά μας.

Η σημερινή σαθρή Γ’ Δημοκρατία υποβάθμισε και αλλοίωσε τέτοια δομικά στοιχεία που συνθέτουν την υγιή ελληνική κοινωνία. Έτσι, ζούμε με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα μιας άφρονος και εγκληματικής ‘’Μεταπολίτευσης’’ η οποία, αντί να εγκαθιδρύσει μια στερεή και υγιή Δημοκρατία, μετά την αυτοδιάλυση της Δικτατορίας, λόγω του εθνικού εγκλήματος του προδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο (1974), μας οδήγησε σε τρία καταστροφικά Μνημόνια. Αυτά μας στέρησαν την εθνική ανεξαρτησία επί ενενήντα εννέα χρόνια, μας επέβαλαν έλεγχο επιτροπείας μέχρι το 2060, μας φόρτωσαν ένα χρέος το οποίο αντί να μειώνεται αυξάνει καθημερινά, μας επέβαλλαν τερατώδη ετήσια πλεονάσματα που κάνουν το λαό να ματώνει χωρίς ελπίδα εξόδου από την κρίση και υποχρέωσαν την πατρίδα να χάνει διαρκώς τον εθνικό της πλούτο και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές.

Αυτά πρέπει να αλλάξουν.

H αποτυχία της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας οδηγεί τη χώρα μας – την πιο προικισμένη του κόσμου – και στη δημογραφική γενοκτονία, στη συρρίκνωση του ελληνισμού και στην απώλεια εθνικών εδαφών. Ήδη βιώνουμε τη λυσσώδη προσπάθεια από τους ντόπιους εθνομηδενιστές για εκχώρηση της Μακεδονίας μας, ενώ κινδυνεύουν άμεσα τα νησιά μας στο Αιγαίο και η ΑΟΖ λόγω Αλβανίας και Τουρκίας. Ο κίνδυνος ελλοχεύει και για τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές μας πηγές στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους.

Εμείς οι Έλληνες, δεν ανεχόμαστε το ζυγό όποια μορφή κι αν έχει και ορθώνουμε το ανάστημά μας στη μάχη με τις δυνάμεις της βαρβαρότητας. Παρά την τεράστια ζημία που έχει ποστεί η χώρα και η κοινωνία μας, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες δυνατότητες και δυνάμεις για ανάκαμψη. Δυνάμεις που προέρχονται και παράγονται από την Ιστορία μας, οι οποίες παραμένουν ζωντανές και ενεργές μέσα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Αυτές δημιούργησαν τα επικά συλλαλητήρια για την προστασία της Μακεδονίας μας, μέσα από τα οποία αναπτύχθηκε και ανδρώθηκε ο «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία». Το δημοκρατικό αυτό δίκτυο πολιτών, αποτέλεσε το «θερμοκήπιο» για τη δημιουργία τού Κινήματος Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ), την πολιτική έκφραση των μεγάλων συλλαλητηρίων. Οι αγώνες στους οποίους πρωταγωνίστησε επηρέασαν, μα δε στάθηκαν ικανοί για να υπακούσει τελικά το ολιγαρχικό πολιτικοοικονομικό καθεστώς στη βούληση του λαού, μολονότι αυτή αφορά ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα.

Έτσι, αποφασίζουμε εμείς, ο λαός, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα δεσμά των τριών Μνημονίων και, ως έθνος, να δουλέψουμε για τη νέα περίοδο της Ιστορίας μας, για το αύριο της Ελλάδας μας και της κοινωνίας της. Οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε και οπωσδήποτε όχι μικρότερη. Καλούμαστε να δώσουμε μια μεγάλη, επίπονη και άνιση μάχη. Μια μάχη, όμως, που ταιριάζει στους Έλληνες! Και γνωρίζουμε καλά από την Ιστορία μας ότι μπορούμε να την κερδίσουμε αντιμαχόμενοι ταυτόχρονα το φασισμό κάθε απόχρωσης και τον εθνομηδενισμό.

Για να πετύχουμε, έχουμε ένα όραμα και ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα, το οποίο βασίζεται σε τέσσερις θεμελιώδεις τομείς:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ1.1. Μεταφέρουμε την πολιτική εξουσία στους πολίτες, οι οποίοι γίνονται στο εξής πραγματικοί φορείς της. Καταργούμε οριστικά το παλαιό πελατειακό πολιτικό σύστημα της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας. Τερματίζουμε το φαινόμενο των κρατικοδίαιτων κομμάτων και των κομματικών στελεχών, εξαλείφοντας έτσι τα πολιτικά κατεστημένα.

Η απεξάρτηση από την εγχώρια και ξένη οικονομική ολιγαρχία και η διάλυση του πολιτικού κατεστημένου θα γίνει με βασικά εργαλεία:

α. Την αλλαγή του Συντάγματος, βασισμένη στην αντιμετώπιση όσων προαναφέρθηκαν, με παράθεση άρθρων τα οποία θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ρήτρες αναδρομικότητας για παλιές ευθύνες και για επιζήμιες, για τη χώρα, συμφωνίες.

β. Τον νέο, δίκαιο και αναλογικό εκλογικό νόμο χωρίς πριμοδοτήσεις.

γ. Τη θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων του λαού, τα οποία θα καθορίζουν υποχρεωτικά την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

δ. Τη θεσμοθέτηση Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Έτσι το νέο πολιτικό σύστημα της Δ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, θα είναι ανοιχτό στους πολίτες, δίνοντας ίσες ευκαιρίες, ελεύθερης πολιτικής ανέλιξης και προσφοράς στα κοινά για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες.

1.2. Συμπορευόμαστε, η Μητέρα Ελλάδα με τον Απόδημο Ελληνισμό, με άμεσο βήμα την παροχή δυνατότητας ψήφου στην ομογένεια.

1.3. Στηρίζουμε ουσιαστικά την Οικογένεια με κατάργηση των νόμων που εμποδίζουν τη διαφύλαξη και ενίσχυση του κορυφαίου αυτού θεσμού.

Μαχόμαστε για την επίλυση του δημογραφικού μας προβλήματος, προβαίνοντας σε θεσμοθέτηση ρεαλιστικών επιδομάτων ακόμα και για το πρώτο και δεύτερο παιδί. Και η χώρα μας έχει τον ενεργειακό πλούτο για να τα προσφέρει.

1.4. Αποκαθιστούμε το προβληματικό Σύστημα Υγείας σε υπηρεσία αντάξια και ανάλογη των ασφαλιστικών εισφορών.

1.5. Ασκούμε στο «μεταναστευτικό» πολιτική βασισμένη αυστηρά στις ανάγκες και τις αντοχές της χώρας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ανθρωπιστικές παραμέτρους του ζητήματος και την ασφάλεια των πολιτών.

1.6. Αποκηρύσσουμε και αντιμαχόμαστε το φασισμό κάθε απόχρωσης και τον εθνομηδενισμό.

2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

2.1. Ορίζουμε ως βασικό πρόταγμα το: «Πρώτα τα ελληνικά συμφέροντα».

Ασκούμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική υπηρετώντας το τρίπτυχο:

Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Πατριωτική Αναγέννηση.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επωφελείς, νέες «στρατηγικές σχέσεις» με όλες τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη με βάση τη γεωστρατηγική της θέση και όχι από σχέσεις υποτέλειας. Σχέσεις που θα θωρακίζουν τη χώρα μας απέναντι στους νέους κινδύνους που αντιμετωπίζει μέσα στις καινούργιες γεωστρατηγικές ισορροπίες που σχηματίζονται στον πλανήτη.

2.2. Διεκδικούμε το Status της Ουδετερότητας με την καθιέρωση ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες του κόσμου και με επιδίωξη να μη διαταραχθεί η θέση μας στην Ευρώπη. Οραματιζόμαστε παγκόσμια αναγνώριση – από τον ΟΗΕ – της ουδετερότητας της Ελλάδας, μια «Ελλάδα της Ειρήνης και του Πολιτισμού», από την οποία θα αντλούν τα πνευματικά της νάματα όλοι οι λαοί. Εισηγούμαστε τη θεσμική επαναλειτουργία των Δελφών, ως παγκόσμιο Σύμβολο Ειρήνης και προτείνουμε η χώρα μας να τελεί κάτω από την προστασία της διεθνούς κοινότητας.

2.3. Έως ότου επιτευχθεί ο στόχος της Ουδετερότητας, εγκαταλείπουμε το δόγμα του κατευνασμού και το αντικαθιστούμε με το δόγμα αντιμετώπισης κάθε επιβουλής.

2.4. Ειδικά για το «Σκοπιανό» ζήτημα, δεσμευόμαστε ότι θα επιχειρήσουμε παντοιοτρόπως την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εξαντλώντας όλα τα νομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα.

3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

3.1. Εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες οικονομικής ανόδου για όλους τους Έλληνες, για να σταματήσει η υπανάπτυξη της εξαιρετικά προικισμένης πλουτοπαραγωγικά χώρας μας, η οποία δεν οφείλεται σε ανικανότητα του λαού. Είναι επιλογή της παρασιτικής ολιγαρχίας που, μέσω του πολιτικού συστήματος το οποίο ελέγχει απόλυτα η ίδια, διαιωνίζει την εξουσία της επί της κοινωνίας, στραγγαλίζοντας την ανάπτυξη των υγιών παραγωγικών δυνάμεων.

3.2. Αγωνιζόμαστε για απόκτηση οικονομικής αυτοδιάθεσης και εξαγωγή της χώρας μας από το αποικιοκρατικό «Αγγλικό Δίκαιο», το οποίο μας επεβλήθη παράνομα λόγω Μνημονίων, με στόχο την απελευθέρωση από τη σημερινή οικονομική μας υποδούλωση. Επιδιώκουμε την, με κάθε μέσο, κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων των Μνημονίων.

3.3. Ανασυνθέτουμε το παραγωγικό μοντέλο. Ενισχύουμε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις:

α. Επανεκκινούμε και ενδυναμώνουμε τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, ενώ ενισχύουμε στοχευμένα τον τριτογενή τομέα.

β. Επιλέγουμε τη μορφή των κοινοπραξιών και προτείνουμε τη συνεκμετάλλευση του συνολικού εγχώριου πλούτου με ακριβοδίκαιο δούναι-λαβείν. Αδιαπραγμάτευτος όρος μας, η διατήρηση της ελληνικής κυριαρχίας επί του εγχώριου πλούτου.

3.4. Επιβάλλουμε στο τραπεζικό σύστημα ίσες ευκαιρίες οικονομικής ανόδου για όλους τους Έλληνες. Επανεξετάζουμε τον τρόπο λειτουργίας του, καταργούμε οποιαδήποτε νομοθεσία δρα καθεστωτικά υπέρ των ιδιωτών τραπεζιτών, που τώρα ελέγχουν μονοπωλιακά την παραγωγή χρήματος, την πολιτική νομισματικής κυκλοφορίας και την πιστωτική πολιτική.

Δημιουργούμε δημόσιο εθνικό τραπεζικό πυλώνα, που θα σπάσει το τραπεζικό καρτέλ προς όφελος του λαού.

3.5. Αντιμετωπίζουμε το θέμα του νομίσματος χωρίς προκατάληψη. Ο λαός θα αποφασίσει με δημοψήφισμα, αφού ενημερωθεί πλήρως για τα υπέρ και τα κατά και των δύο επιλογών.

3.6. Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

3.7. Στηρίζουμε τις ερευνητικές στρατηγικές, νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών.

3.8. Επιβάλλουμε δημοκρατικό έλεγχο της λειτουργίας της αγοράς από το κοινωνικό σύνολο με σκοπό την ελεύθερη αλλά όχι ασύδοτη οικονομία.

3.9. Επανεξετάζουμε την αδυναμία αποπληρωμής των τραπεζικών δανείων των Ελλήνων πολιτών.

3.10. Ενεργοποιούμε όλους τους παράγοντες που καταπολεμούν την ανεργία και εξασφαλίζουν νέες θέσεις εργασίας.

3.11. Διεκδικούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, έπειτα από έλεγχο, θα τις συνυπολογίσουμε με το δημόσιο χρέος με, επικυρωμένη με δημοψήφισμα, μονομερή πράξη.

3.12. Προβαίνουμε σε λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους με βάση τον κανονισμό 472/2013 της ΕΕ και το Διεθνές Δίκαιο.

3.13. Επιδιώκουμε την ανάκτηση της κυριότητας των δημοσίων επιχειρήσεων και των περιουσιών που πέρασαν στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ.

4. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

4.1. Αντιστεκόμαστε στην ισοπεδωτική Παγκοσμιοποίηση αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα, την ιερότητα, την αξία και τη βούληση κάθε ανθρώπου ξεχωριστά τον οποίο και τοποθετούμε στο κέντρο της πολιτικής.

4.2. Εμπνεόμαστε και στηριζόμαστε στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση. Με το σεβασμό που υπαγορεύει η ορθόδοξη πίστη μας για κάθε θρήσκευμα, θωρακίζουμε το κράτος μας απέναντι σε κάθε επιβουλή που σκοπεύει να υποσκάψει τα πατρογονικά μας θεμέλια.

4.3. Αναπτύσσουμε την Ελληνική Παιδεία. Επαναφέρουμε τη διδασκαλία όλων των πτυχών της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πνεύματος. Ανάγουμε τον Ελληνικό Πολιτισμό σε κορυφαίο ζήτημα με παιδεία ελληνοκεντρική και ανθρωπιστική. Καθαρίζουμε τα πανεπιστήμιά μας από το άγος της παρανομίας θέτοντας τα ζητήματα τής επιστημονικής διάθρωσης και στελέχωσης, καθώς και το ζήτημα του εντελώς διαστρεβλωμένου «πανεπιστημιακού ασύλου».

4.4. Προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον. Προβαίνουμε σε ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων για να τονώσουμε την αειφόρο ανάπτυξη.

Μολονότι ο εικοστός πρώτος αιώνας ξεκίνησε πολύ άσχημα για εμάς τους Έλληνες, οι συγκυρίες μάς δίνουν τώρα μία μοναδική ευκαιρία για αναγέννηση.

Μια αναγέννηση που περιμένει να συμβεί από την επομένη της δολοφονίας του Καποδίστρια, μιας δολοφονίας που, προφανώς, έγινε για να κρατείται η Ελλάδα ελεγχόμενη από μία τοπική κυβερνώσα ολιγαρχία, ταυτισμένη με τις εξωχώριες δυνάμεις που έστρεξαν τότε στην ίδρυση του ελληνικού κράτους. Έτσι οργάνωσαν την εξασφάλιση του ρόλου της Ελλάδας στο διηνεκές, ως κράτος–φύλακα των γεωστρατηγικών συμφερόντων τους στην κρίσιμη αυτή περιοχή.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας και επωμιζόμαστε την ευθύνη όλοι μαζί.

Έχουμε ιστορικό καθήκον να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων και να δημιουργήσουμε το σύγχρονο Χρυσό Αιώνα του Νέου Ελληνικού Πολιτισμού.

Αρκεί να πιστέψουμε πως αξίζουμε, αρκεί να πιστέψουμε πως μπορούμε.

Και ήδη ξεκινήσαμε να το κάνουμε. Οραματιστήκαμε ένα μεγάλο λαϊκό ξεσήκωμα για τη Μακεδονία και ο λαός ανταποκρίθηκε. Διοργανώνοντας τα μεγάλα συλλαλητήρια αναπτερώθηκε το πεσμένο ηθικό και η αυτοπεποίθηση του λαού και αποκαταστάθηκε η έννοια του πατριωτισμού, που το «σύστημα» προσπάθησε μεθοδευμένα να καταστήσει ταυτόσημη με το φασισμό. Αναδείξαμε την παγίδευση που υφίσταται ο πατριωτισμός μέσα σε όλα τα συστημικά κόμματα, εξ’ αιτίας της ταύτισης της ηγεσίας τους με την Παγκοσμιοποίηση, έναν a priori εχθρό του Πατριωτισμού.

Μένει ένα ακόμη βήμα για να ολοκληρωθεί η Μεγάλη Παλλαϊκή Ανάταση που χρειάζεται η Πατρίδα μας:

Καλούμε σε συσπείρωση όλες τις πατριωτικές δυνάμεις, πέρα και έξω από τις ξεπερασμένες Αριστερές και Δεξιές περιχαρακώσεις και ιδεοληψίες.

Και ζητούμε από τον ελληνικό λαό να οργανωθεί στις τοπικές οργανώσεις μας για τη λήψη αποφάσεων και ανάδειξη στελεχών. Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους να γίνουν η πρωτοπορία στη σχεδιαζόμενη Δ΄ Δημοκρατία, για να ξαναδώσουμε μέλλον με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια στη χώρα μας, για να την κάνουμε σεβαστή από όλους.

Ας ενωθούμε όλοι σε αυτόν τον αγώνα!

Η αναγέννηση της Ελλάδος είναι η μόνη διέξοδος.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

M. Χνάρης: Ορατός ο κίνδυνος απώλειας ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων για χιλιάδες πολίτες

Την επιβεβλημένη ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο πέραν της 30ης/11/2024, φέρνει στη Βουλή των…

17 mins ago

Συμβουλές από τον Συνήγορο του Καταναλωτή για την Black Friday

Συμβουλές προς τους καταναλωτές, κατά τη διάρκεια των φετινών εκπτώσεων της Black Friday και της…

20 mins ago

ΓΙΑΒΟΛ ΑΙΜΑ, ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ

Από το βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά "Αίμα, λήθη και υποτέλεια - Η άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία...":…

20 mins ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε σχέση…

25 mins ago

Σπύρος Γραμμένος: Ένα τραγούδι για τον Ρωμανό και τον Γρηγορόπουλο

Το Σάββατο το βράδυ ήμουν στον Σταυρό του Νότου, όπου εμφανίστηκαν οι Σπύρος Γραμμένος και…

27 mins ago

Σπιτικές προτάσεις: Πίτες γλυκές

Φίλες και φίλοι, σας γράφω σήμερα πίτες γλυκές που έχω φτιάξει και έχουν πάντα επιτυχία.…

29 mins ago

This website uses cookies.