ΤΟΠΙΚΑ

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Νέα εξωδικαστική ρύθμιση χρέους για τρίτεκνη μητέρα, με διμερή εξωδικαστική διαμεσολάβηση

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ανακοινώνει την επιτυχή ρύθμιση των χρεών μιας τρίτεκνης μητέρας, μέλους της Ένωσης. Με τη βοήθεια της Ένωσης, η οφειλέτρια κατάφερε να διαπραγματευτεί με επιτυχία με δύο εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων και να πετύχει σημαντική μείωση των οφειλών της.

Συγκεκριμένα, η οφειλέτρια κατάφερε να πετύχει «κούρεμα» στις οφειλές της που ξεπερνά το 50% και να εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του υπολοίπου ποσού. Επιπλέον, η Ένωση κατάφερε να εξασφαλίσει για την οφειλέτρια εξοφλητικές βεβαιώσεις, οι οποίες την προστατεύουν από μελλοντικές διεκδικήσεις.

Πιο αναλυτικά, επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για δανειολήπτρια, τρίτεκνη μητέρα, μέλος της, που είχε οφειλές σε διάφορους πιστωτές και θέλησε να ρυθμίσει τις οφειλές της έναντι των πιστωτών της, με διμερή εξωδικαστική διαμεσολάβηση.

Σε παρελθόντα χρόνο, προσπάθησε να ενταχθεί στο ν. 3869/2010 (ν. Κατσέλη), πράγμα που δεν το πέτυχε, καθώς κρίθηκε ότι δεν διέθετε τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα της έδιναν τη δυνατότητα, βάσει νόμου (ν. 3869/2010), το Ειρηνοδικείο Χανίων να της ρυθμίσει το χρέος της.

Παρά την αρνητική απόφαση του Ειρηνοδικείου (κρίθηκε δόλος), η οφειλέτρια δεν απελπίστηκε αλλά συνέχισε τον αγώνα της για τη ρύθμιση των χρεών της, σύμφωνα με τη συμβουλευτική και καθοδήγηση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Μονόδρομος, πλέον για αυτήν, ήταν η εξωδικαστική διμερής διαμεσολάβηση με τους πιστωτές τους νέους, καθώς οι οφειλές της είχαν περιέλθει στα χέρια των funds-servers.

Τα χρέη της, από πιστωτικές κάρτες, είχαν μεταβιβαστεί σε δύο servers, όπου έγινε η σχετική επικοινωνία και διαμεσολάβηση, όπου:

  • Στην πρώτη πιστωτική εταιρεία, στην Intrum, σε χρέος από πιστωτική κάρτα των 8.725,30 ευρώ, συμφωνήθηκε:

    • Διαγραφή των 5.727,20 ευρώ («κούρεμα» 65%).
    • Το υπόλοιπο ποσό, των 2.998,10 ευρώ, ορίστηκε να πληρωθεί σε δόσεις των 150 ευρώ.
    • Δεν καταλογίστηκε τόκος (0%).
  • Στη δεύτερη εταιρεία, που μεταβιβάστηκε το χρέος από την Τραπεζική Εταιρεία Eurobank στην Veraltis Asset, και εδώ υπήρξε εξωδικαστική διμερής διαμεσολάβηση, όπου για ληξιπρόθεσμη οφειλή 4.333,04 ευρώ, συμφωνήθηκε:

    • Μείωση του ποσού κατά 1.333,04 ευρώ.
    • Να δοθεί προκαταβολή 200 ευρώ.
    • Το υπόλοιπο ποσό, των 3.000 ευρώ, να καταβληθεί σε 40 δόσεις των 70 ευρώ έκαστη.

Τέλος, το θετικό και το ευχάριστο είναι ότι η οφειλέτρια και για τις δύο περιπτώσεις κατάφερε και πήρε στα χέρια της εξοφλητική βεβαίωση, πράγμα που την κατοχυρώνει σε μελλοντική απαίτηση οποιουδήποτε.

Έπειτα από την παραπάνω νικηφόρα εξωδικαστική διμερή διαμεσολάβηση, για λογαριασμό της οφειλέτριας μέλους της, η Ένωση ενημερώνει και καλεί κάθε οφειλέτη δανείων που επιθυμεί να ρυθμίσει τα δάνεια του, να επικοινωνήσει στο τηλ. 2821092666 ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, ώρες από τις 9 έως τις 12.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

44 mins ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

55 mins ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

1 hour ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

1 hour ago

«Οι Κρήτες στ’ Άρματα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Ιστορικά Άσματα (1821-1830). Από τη Συλλογή Π. Βλαστού ΙΑΚ Χανιά

Η Εταιρία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει το βιβλίο…

1 hour ago

This website uses cookies.