Ζητούν μέτρα για ασφαλή κίνηση πεζών στην παλιά πόλη Χανίων

Την λήψη μέτρων για την ασφαλή κίνηση των πεζών στην παλιά πόλη των Χανίων ζητούν 110 καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται ειδικά επι των οδών Χάληδων,Μπαλαντίνου, Καραολή & Δημητρίου.
Όπως αναφέρουν σε γραπτό αίτημα που κατέθεσαν στον Δήμο Χανίων “η οδός Χάληδων αποτελεί την κύρια οδό πρόσβασης πεζών στο Ενετικό Λιμάνι και την Παλιά Πόλη. Το σύνολο των ντόπιων και ξένων επισκεπτών και επιπλέον οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων την διέρχονται πεζή από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Η συνεχής κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού αποτελεί όχληση και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος καθημερινά (έχουν ήδη υπάρξει πολλά ατυχήματα).

Επίσης δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγο των παρανόμως παρκαρισμένων αυτοκινήτων και δικύκλων τα οποία πολλές φορές παρκάρουν και επάνω στα πεζοδρόμια, στην πλατεία της Μητρόπολης, ακόμα και μπροστά στις ράμπες αναπήρων.

Όλα τα παραπάνω δυστυχώς δεν βοηθούν καθόλου στην ανάπτυξη της τουριστικής εικόνας των Χανίων και αντιθέτως την υποβαθμίζουν.

Μετά από συζητήσεις μεταξύ μας και κατόπιν των πρόσφατων πεζοδρομήσεων των οδών Τσουδερών, Χρ. Επισκόπου, Μουσούρων και Ποτιέ ικανοποιήθηκε από την υπηρεσία σας, το πάγιο αίτημα μας, δηλαδή να μεταφερθεί η ώρα που κλείνουν οι αλυσίδες στην αρχή της οδού Χάληδων και οδού Ντουνόπαπα, στο ύψος που βρίσκεται το Δημοτικό σχολείο, από τις 20:00 στις 12:00.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι με την κίνηση αυτή και σε συνδυασμό με την ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ και απομάκρυνση των καλωδίων της ΔΕΗ κάτι που είναι διαχρονικό μας αίτημα, θα αναβαθμιστεί επιτέλους η οδός και θα είναι προς όφελος δημοτών, επισκεπτών και καταστηματαρχών.

Τέλος θα θέλαμε από την Δημοτική Αστυνομία να προβεί σε ποιο συστηματικούς ελέγχους ώστε να αποτραπεί η επαιτεία, το παραεμπόριο από αλλοδαπούς και το παρκάρισμα αυτοκίνητων και δικύκλων σε όλο τον δρόμο.”

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπως αποκαλύπτει το στρατηγικό σχέδιο…

2 hours ago

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με στόχο την απομάκρυνση των κεραιών κινητής…

2 hours ago

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή, στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ο…

2 hours ago

Εξαφάνιση 42χρονου: η εν διαστάσει σύζυγος η τελευταία επαφή του

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια ενός 42χρονου στο Ηράκλειο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τα…

2 hours ago

Εκδήλωση με θέμα «Υπερτουρισμός: ευκαιρία ή απειλή για τον τουρισμό;»

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Η Νέα Αριστερά Χανίων, θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία ενός πραγματικού…

2 hours ago

Gen Z, η ευαίσθητη και αγχωμένη γενιά

Η Αναστασία Βενετή μας αναλύει τα ευρήματα από την έρευνα του Eteron που αφορά τον…

2 hours ago

This website uses cookies.