ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η άμεση αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα μετά τον πόλεμο θα δημιουργούσε «κενό ασφαλείας» – Ερντογάν: Το Ισραήλ θα συντριβεί όταν αντιμετωπίσει έναν πραγματικό στρατό

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ απαντώντας στα χθεσινά σχόλια του Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο ασφαλείας στη Γάζα μετά τον πόλεμο για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει «αποστρατιωτικοποιημένη».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε επίσης την παρέμβαση μιας διεθνούς δύναμης, λέγοντας ότι ο στρατός του Ισραήλ είναι ο μόνος κατάλληλος για το έργο αυτό.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν προς το συμφέρον κανενός -ούτε προς το συμφέρον του Ισραήλ, ούτε προς το συμφέρον του παλαιστινιακού λαού- μετά το τέλος των μεγάλων πολεμικών επιχειρήσεων το Ισραήλ απλώς να φύγει και να αφήσει ένα κενό ασφαλείας στη θέση του, όπου θα μπορούσε να επικρατήσει αχαλίνωτη ανομία μέσα στη Γάζα και να υπάρξει εκμετάλλευση αθώων πολιτών», δήλωσε ο Μίλερ.

Είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισραηλινή «επανακατάληψη της Γάζας», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν απορρίπτει επίσης τη δημιουργία οποιασδήποτε «ρυθμιστικής ζώνης» από το Ισραήλ εντός του θύλακα μετά το τέλος του πολέμου.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει υποστηρίξει ότι η κατοχή της Γάζας έληξε το 2005, όταν απέσυρε τις στρατιωτικές δυνάμεις και τους εποίκους από τον θύλακα. Αλλά η θέση αυτή έχει απορριφθεί από ειδικούς του διεθνούς δικαίου, οι οποίοι λένε ότι το Ισραήλ συνεχίζει να κατέχει το έδαφος.

Αραβικά και μουσουλμανικά κράτη κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον για να απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός

Τα αραβικά κράτη στα Ηνωμένα Έθνη κάνουν τις τελευταίες διορθώσεις σε ένα προτεινόμενο ψήφισμα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ο Ριγιάντ Μανσούρ, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, λέει ότι είναι απαραίτητο το ισχυρότερο όργανο του ΟΗΕ να απαιτήσει τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Περιτριγυρισμένος από μέλη της Αραβικής Ομάδας των 22 χωρών, ο Μανσούρ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι μια υπουργική αντιπροσωπεία από τα αραβικά έθνη και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας των 57 μελών, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη για να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους.

«Στην κορυφή της ατζέντας είναι ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει», είπε. «Πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και μάλιστα αμέσως».

Ερντογάν: Το Ισραήλ θα συντριβεί όταν αντιμετωπίσει έναν πραγματικό στρατό

Το Ισραήλ θα καταρρεύσει όταν αντιμετωπίσει έναν πραγματικό στρατό, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην ‘Αγκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «όσο το Ισραήλ κρύβεται κάτω από τις φούστες της Δύσης, όσο κλιμακώνει τις φρικαλεότητες, τόσο πιο σοβαρές θα είναι οι συνέπειες».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της ισραηλινής κυβέρνησης, δήλωσε πως η δολοφονία αθώων παιδιών, γυναικών, άοπλων και αβοήθητων ανθρώπων με τα πιο σύγχρονα μέσα πολέμου στον κόσμο είναι μια αθλιότητα που αρμόζει μόνο σε δειλούς σαν τους Ισραηλινούς ηγέτες. «Είναι βέβαιο ότι το Ισραήλ, το οποίο τρέμει σύγκορμο μπροστά σε μια χούφτα αμάχων στη Γάζα, θα καταρρεύσει όταν βρεθεί αντιμέτωπο με έναν πραγματικό στρατό, μια πραγματική δύναμη. Ελπίζουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα συνέλθει το συντομότερο δυνατό χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθεί σε μια τόσο οδυνηρή μοίρα», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο”: To τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αμερικανικού στρατού και η κλιματική κρίση

Μπορεί οι αμερικάνοι και στα Χανιά να καθαρίζουν ανά καιρούς παραλίες αλλά ο αμερικάνικος στρατός…

3 mins ago

#ακρίτα: Το twitter δεν «ξεπλένει» την Ακρίτα – Νεοπλουτίστικη ξετσιπωσιά

Η Θάτσερ έλεγε "δεν υπάρχει φτωχοί, υπάρχουν κακοί χαρακτήρες", η Έλενα Ακρίτα λέει "Τον χορτασμένο…

30 mins ago

Πολάκης: Όσο και να μαγειρεύετε τις δημοσκοπήσεις, την αλήθεια θα τη δείτε – Να σταματήσει η ανθρωποφαγία και ο καυγάς

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε…

3 hours ago

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς θησαυρούς της Κρήτης, τον ποταμό Αναποδάρη και το…

3 hours ago

Σπυριδάκη: «Μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό είναι το μεγαλύτερο δημοκρατικό έλλειμμα που έχουμε»

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου…

4 hours ago

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 09/09/2024. Το…

4 hours ago

This website uses cookies.