Categories: ΘΕΣΕΙΣ

ΗΠΑ – Κολομβία… Μια έκθεση μομφή για τον πολιτισμένο κόσμο

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας
Δημοσιογράφος I.J.F.

Σε μια 800σέλιδη έκθεση της Αμερικανικής Κυβέρνησης για την φίλη κυβέρνηση της Κολομβίας, διαπιστώνεται ότι αμερικανοί στρατιώτες κατά την περίοδο 2003 – 2007 είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον 54 παιδιά, και σε όλες τις περιπτώσεις οι βιαστές δεν τιμωρήθηκαν ποτέ στην Κολομβία λόγω της συμφωνίας των ΗΠΑ – Κολομβίας περί ασύλου του στρατιωτικού της προσωπικού.

Η έκθεση είναι μέρος μια ευρύτερης ιστορικής ανάλυσης που έχει στόχο να ορίσει τις αιτίες των συγκρούσεων των τελευταίων 50 ετών μεταξύ της Κολομβιανής Κυβέρνησης και των ανταρτών FARC που σήμερα είναι σε διαπραγμάτευση για το τέλος των συγκρούσεων.

Σε έκθεση του ο ιστορικός RENAN VEGA αναφέρεται σε μια περίπτωση το 2004 σε κεντρική πόλη της Κολομβίας (MELGAR) όπου 53 ανήλικα κορίτσια κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούσαν στη περιοχή, με αποκορύφωμα την βιντεοσκόπηση των βιασμών για εμπορική εκμετάλλευση (πορνογραφικό υλικό).
Σύμφωνα με την κορυφαία εφημερίδα της Κολομβίας EL TIEMPO τα θύματα των σεξουαλικών κακοποιήσεων μαζί με τις οικογένειές τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή τους λόγω απειλών θανάτου.

Άλλη μια περίπτωση με αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση του TOLE MAILIA φέρονται ότι διέπραξαν παρόμοια εγκλήματα αλλά λόγω της διάταξης περί ασυλίας των Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι αργότερα αναχώρησαν ανενόχλητοι για τις ΗΠΑ.

Μια άλλη υπόθεση που είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ της Κολομβίας ήταν ένα 12χρονο αγόρι το οποίο το 2007 βιάστηκε από Λοχία των ΗΠΑ και έναν πρώην αμερικανό στρατιωτικό που εργάζονταν στην πόλη MELGAR.
Άλλη περίπτωση Κολομβιανός Εισαγγελέας διαπίστωσε ότι ένα κορίτσι 12 ετών υπό την επήρεια ναρκωτικών βιάστηκε μέσα σε στρατιωτική βάση, ένας Λοχίας (MICHAEL KOEN) και ένας αμερικανός πολίτης (CESAR RUIZ).
Μέχρι στιγμής αυτές οι ανακαλύψεις δεν έτυχαν προβολής στον αμερικανικό Τύπο, παρά το γεγονός ότι η TELESUR (Βενεζουέλας), η DAILY  MAIL (Βρετανίας) και το RT (ΡΩΣΙΑΣ) αναφέρθηκαν συστηματικά.

"google ad"

Ευάγγελος Πάλλας

Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Recent Posts

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη…

31 mins ago

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

2 hours ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

2 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

2 hours ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

2 hours ago

Καθημερινότητα οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με τα περιστατικά να καταγράφονται το…

2 hours ago

This website uses cookies.