ΤΟΠΙΚΑ

Ηράκλειο: Αθώοι οι δύο που είχαν κατηγορηθεί για τον βιασμό 19χρονου με νοητικά προβλήματα

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αθώωσε δύο Πακιστανούς μετανάστες που κατηγορούνταν για τον βιασμό 19χρονου με νοητικά προβλήματα. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο πριν από περίπου δύο χρόνια, σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Η καταγγελία ανέφερε ότι οι δύο μετανάστες, 23 και 24 ετών σήμερα, κακοποιούσαν σεξουαλικά το παιδί, το οποίο έχει χαμηλή νοημοσύνη, και του έδιναν λίγα ευρώ για να το ξεγελούν. Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, το οποίο έκρινε τους κατηγορούμενους αθώους λόγω αμφιβολιών.

Όπως αναφέρεται, από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προέκυψε κανένα αντικειμενικό εύρημα που να επιβεβαιώνει ότι το παιδί κακοποιήθηκε παρά φύσει ενώ ακόμα και μάρτυρες του κατηγορητηρίου δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα ότι πράγματι είχαν συμβεί τα όσα αναφέρονταν στην καταγγελία. Υπήρξαν κάποιες υπόνοιες και από ενδιαφέρον για το καλό του παιδιού, το οποίο ήταν ανυπεράσπιστο, απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

Η συνήγορος του 23χρονου, Έφη Σωμαρά, στην αγόρευση της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε τέτοιου είδους εγκλήματα η τοπική κοινωνία να μη σιωπά αλλά να αντιδρά και να προασπίζεται τα δικαιώματα των θυμάτων που υφίστανται οιασδήποτε μορφής κακοποίηση. Όμως από την άλλη πλευρά θα πρέπει να προασπίζονται και να εξασφαλίζονται και τα δικαιώματα κι οι ελευθερίες των κατηγορουμένων και να αποδίδεται δικαιοσύνη βάσει αντικειμενικών ευρημάτων κι αποδεικτικών στοιχείων κι όχι εξαιτίας οιασδήποτε υπόνοιας που μπορεί να έχει κάποιος σε βάρος οιουδήποτε άλλου”.

cretalive.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που μπορεί να φιλοξενήσει πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα. Δένουν…

22 mins ago

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και θύμα τη γιαγιά του, εκτυλίχθηκε χθες…

31 mins ago

Απεργία και στα πλοία την Πρωτομαγιά – Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε η…

31 mins ago

Χανιά: Σοβαρός τραυματισμός στο μάτι εργαζόμενου στην αποκομμιδή από καυστικό υγρό

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Μ. Τρίτης στα Χανιά, καυστικό υγρό χύθηκε στο…

33 mins ago

Πρωτομαγιά: Παραλύει την Μεγάλη Τετάρτη η χώρα – Τα απεργιακά καλέσματα στα Χανιά

Μπορεί η αργία της Πρωτομαγιάς να έχει μετατεθεί με υπουργική απόφαση την Τρίτη 7 Μαΐου…

42 mins ago

Διαμαρτυρία vegans το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στο σούβλισμα των αρνιών το Πάσχα

Η Vegan Life NGO διοργανώνει για δεύτερη χρονιά διαμαρτυρία «ενάντια στην σφαγή 2 εκατομμυρίων και…

54 mins ago

This website uses cookies.