ΤΟΠΙΚΑ

Ηράκλειο: Ζωντάνεψαν οι μνήμες για τον παπά – Γιάννη των Φτωχών

Σε κλίμα συγκίνησης ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες για την προσωπικότητα και το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Παπά Γιάννη Μαρκάκη.

Ηταν – οπως όλοι θυμούνται- ο ξεχωριστός άνθρωπος και ιερωμένος ο αποκαλούμενος, ο παπάς των φτωχών, ο ελεήμονας  των κάθε λογοίς κατατρεγμένων, που τιμήθηκε η μνήμη του στην επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσαν τα πνευματικά του παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ευγένιος, ιερείς και πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στην τιμητική εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχια πριν λίγες ημέρες στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας Παναγίας Μπεντεβή.

Στην εκδήλωση στη μνήμη του παπά Γιάννη Μαρκάκη, προβλήθηκε βίντεο με τη ζωή και το έργο του ιερέα καθώς και προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν κοντά του. Το βίντεο συνόδευσε με αφήγηση από το προσωπικό του ημερολόγιο η δημοσιογράφος Μαρία  Γιαχνάκη. Την εκδήλωση πλαισίωσε επίσης με τα τραγούδια του- που αγαπούσε πολύ ο παπά Γιάννης- ο Γιάννης Φεργαδιώτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος και ο επίσκοπος Κωνσταντιανής κκ. Κοσμάς που υπηρετεί την ιεραποστολή στο νότιο Κονγκό, οι οποίοι και μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του  παπά Γιάννη.

Επίσης μίλησαν από καρδιάς  απλοί άνθρωποι που είτε τον γνώρισαν είτε εμπνεύστηκαν από το παράδειγμά του αείμνηστου ιερέα ο οποίος ήταν και ιδρυτής του Ναού και του συλλόγου ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμονας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων: Δεύτερη μέρα / 13 Οκτωβρίου με τον Νίκος Κυπουργό

Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια από τα Χανιά Σοφία Σαρρή ελίσσεται σε διαφορετικά μουσικά είδη δανείζοντας…

27 mins ago

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στα Χανιά εν μέσω διαδηλώσεων – Όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης

Μια σημαντική επίσκεψη αναμένεται στα Χανιά την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς βουλευτές που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική…

31 mins ago

Μπαράζ κινητοποιήσεων από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων ενάντια στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και στη Βάση της Σούδας

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων εξέφρασε την έντονη καταδίκη της για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον…

48 mins ago

Η Ελλάδα ναυπηγεί τεράστιο παγοθραυστικό για εξάπλωση στην … Ανταρκτική!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Ο μέγας οραματιστής του γένους Δένδιας και υπασπιστής του πανένδοξου μεγαλεξανδρινού…

56 mins ago

Μέση Ανατολή: Οι ηθικοί αυτουργοί της μεγαλύτερης γενοκτονίας του 21ου αιώνα

Του Παύλου Νεραντζή * Η γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων δεν θα τελούνταν εάν οι…

1 hour ago

Η θεωρία με το Interstellar που έχει «τρελάνει» το ίντερνετ – Αν ισχύει, τότε μιλάμε για άλλη ταινία

Σήκωσε το χέρι αν συμφωνείς μαζί μας πως το Interstellar δεν είναι απλώς μια από…

2 hours ago

This website uses cookies.