ΤΟΠΙΚΑ

Ηρακλειώτισσα νοσηλεύτρια μεταξύ των νεκρών στη Λιβύη! Έχασε και αδερφό και θείο σε δυστυχήματα

Πένθος στην Κρήτη για την τραγωδία στη Λιβύη, καθώς η μία εκ των δύο νοσηλευτριών που έχασαν τη ζωή τους μαζί με τον υπαξιωματικό και τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν Ηρακλειώτισσα!

O λόγος για την Εύη Ανδρεαδάκη που υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ…

Απαντώντας στις φήμες που κυκλοφορούν στα social media, τις τελευταίες ώρες, ότι μπορεί το δυστύχημα να μην οφείλεται σε τροχαίο, οι ίδιες πηγές, αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Μάλιστα, όπως λένε, ο Λίβυος οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή, είχε μαζί του πέντε μέλη της οικογένειάς του. Από τους έξι επιβαίνοντες στο φορτηγό σκοτώθηκαν οι τρεις.

Όπως αναφέρουν, επίσης, οι στρατιωτικέ πηγές, στην περιοχή που έγινε το δυστύχημα δεν λειτουργούσε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Γι αυτό οι τραυματίες Έλληνες στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν και να ενημερώσουν την Αθήνα για το δυστύχημα. Τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους καταστράφηκαν μετά τη σύγκρουση απο την έκρηξη και τη φωτιά.

Το λεωφορείο με τους Έλληνες στρατιωτικούς ήταν μέρος μικρής φάλαγγας με ένα τζιπ να προπορεύεται και ένα να ακολουθεί το πούλμαν με τους 19. Άγνωστο, παραμένει, ωστόσο, πώς κατάφερε και έσπασε τον σχηματισμό ο οδηγός του φορτηγου.

Οι άλλοι δύο νεκροί της ελληνικής αποστολής, όπως έγινε γνωστό, ήταν διερμηνείς και παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.

Στο φρικτό τροχαίο με τους πέντε νεκρούς, αναφέρθηκε νωρίτερα  σε ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για τους πέντε που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής, τονίζοντας ότι «όλη η χώρα πενθεί». 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 7 το πρωί, στο αερόδρομιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε, το C-130 με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που τραυματίστηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη το μεσημέρι της Κυριακής. Μάλιστα, λίγο αργότερα στην Ελλάδα έφτασε και το C-27 που μετέφερε τις πέντε σορούς.

Την ίδια ώρα, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φρικτό τροχαίο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Γνωρίζουμε μόνο ότι το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η αποστολή των 19 Ελλήνων στρατιωτικών, νοσηλευτών και διασωστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα) για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel στη Ντέρνα συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Το δυστύχημα έγινε στην τοπική οδό Μαράουα όταν το φορτηγό βρέθηκε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες μετά από τη σφοδρότατη σύγκρουση.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τη βαθύτατη οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των πέντε Ελλήνων, τριών στρατιωτικών και δύο πολιτών, που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Λιβύη εξέφρασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε την κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τραγωδία με τους πέντε Έλληνες νεκρούς στη Λιβύη.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Η συγκλονιστική ιστορία της Εύης – Έχασε αδερφό και θείο σε δυστυχήματα!

Συγκλονισμένοι είναι συγγενείς και φίλοι της άτυχης Ηρακλειώτισσας Εύης Ανδρεαδάκη που έχασε τη ζωή της στη Λιβύη, στο σοκαριστικό πολύνεκρο τροχαίο το οποίο σημειώθηκε κι έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Ο χαμός της εν ώρα καθήκοντος, είναι οδυνηρός και δεν είναι ο πρώτος για την οικογένειά της…

Ο αδερφός της αδικοχαμένης στρατιωτικού είχε επίσης χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ ο θείος της ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας κι έφυγε από τη ζωή, επίσης, εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη!

Τα “χτυπήματα” για τους δικούς της απανωτά…

Η είδηση του θανάτου της Εύης Ανδρεαδάκη έχει βυθίσει στη θλίψη την οικογένεια της.

Είχε παντρευτεί τον περασμένο Ιανουάριο στο Παρίσι

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ» έγραφε σε ανάρτηση της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook το 2020 η Εύη Ανδρεαδάκη που μαζί με τους τέσσερις ακόμα Έλληνες συμπληρώνουν την τραγική λίστα των νεκρών του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στη Λιβύη.

Η ίδια, σύμφωνα με το protothema.gr, λίγες ώρες πριν την πτήση της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής από την Αθήνα με προορισμό την Λιβύη, είχε μοιραστεί σε story την εμπειρία της αυτή –  με τους φίλους της να της εύχονται τα καλύτερα.

Παντρεμένη μόλις τον περασμένο Ιανουάριο στο Παρίσι με τον εκλεκτό της καρδιάς της, η 40χρονη Σμηναγός (ΝΥ) και νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με σημαντικές σπουδές και πτυχία καθώς και με μεταπτυχιακά, ζούσε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές τις ζωής της, καθώς μετά από προσωπικό αγώνα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο είχε φτάσει στο σημείο που ονειρευόταν.

Με το χαμόγελο πάντα στα χείλη και την καλή κουβέντα ακόμα και στα δύσκολα, η Εύη Ανδρεαδάκη, για όποιον την γνώριζε, θεωρούνταν πρότυπο γυναίκας κι επαγγελματία κι αυτό αρκεί να διαβάσει κάποιος τα αμέτρητα σχόλια που υπάρχουν κάτω από τις φωτογραφίες της.

Μια από τις τελευταίες είναι από την ημέρα των γενεθλίων της στις 20 Ιουλίου, όπου μετά από τις ευχές και τα μηνύματα η 40χρονη θέλοντας να ευχαριστήσει συγγενείς και φίλους έγραψε: «40 ετών λοιπόν… Η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται στην απλότητα… σε ένα γλυκό χαμόγελο… σε έναν μειλίχιο λόγο… σε μια γενναιόδωρη αγκαλιά… σε ένα παρατεταμένο φιλί… και χθες μου τα χαρίσατε απλόχερα, κάνοντας τα γενέθλια μου μοναδικά!».

Το ίδιο συνέβη και όταν αποφάσισε να μοιραστεί μια στιγμή από την ημέρα του γάμου της στις 16 Ιανουαρίου στο Παρίσι, όπου κρατώντας σφικτά της νυφική της ανθοδέσμη φιλά τον σύζυγο της με θέα τον πύργο του Άιφελ κι εκείνη να γράφει: «Όταν η αγάπη σε καλεί, ακολούθησέ την…Κι όταν τα φτερά της σε αγκαλιάσουν, παραδώσου… Η αγάπη δεν είναι καμιά άλλη επιτυχία εκτός από την εκπλήρωση της…».

Η 40χρονη πάλι σε ανάρτηση της είχε αναφερθεί και στην μεγάλη της αγάπη για την Αεροπορία που δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς ο θείος υπήρξε πιλότος: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…».

Ο θείος της, Βασίλης Ανδρεαδάκης σκοτώθηκε την 23η Μαΐου του 1980, όταν πετώντας πάνω από την περιοχή της Λαμίας, το αεροσκάφος του ένα RF-5A της 349 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως της 111 Πτέρυγας Μάχης (Νέα Αγχίαλος), παρουσίασε βλάβη. Η εντολή από τον πύργο ελέγχου ήταν να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Όμως αν το έκανε αυτό θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας. Ο ηρωικός πιλότος το οδήγησε έξω από την πόλη, αλλά δεν πρόλαβε να το εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα η πτώση του να τον παρασύρει στο θάνατο! Σε τροχαίο δυστύχημα είχε σκοτωθεί και ο αδελφός της.

cretalive.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

20 mins ago

Σεμινάριο φωτορεπορτάζ / φωτογραφίας δρόμου / δημιουργίας φωτο-ιστοριών με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Σεμινάριο Φωτορεπορτάζ / Φωτογραφία Δρόμου…

4 hours ago

Ο Σπύρος Δερβενιώτης στα Χανιά για το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival

Ο Σπύρος Δερβενιώτης ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες δημιουργούς κόμικς και γελοιογράφος με δουλειές…

4 hours ago

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από το απόγευμα της Παρασκευής αγνοείται ένας…

4 hours ago

Τραγωδία στα Μάλια: Νεκρός 69χρονος Γερμανός στην παραλία

Σοκαριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία των Μαλίων, όπου…

4 hours ago

“Μας περνάνε για ηλίθιους!”: Οι «Ενεργοί Γονείς» καταγγέλλουν παραπληροφόρηση για προσλήψεις στο Νοσοκομείο Χανίων

Οι «Ενεργοί Γονείς» του Νομού Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την Διοίκηση του…

4 hours ago

This website uses cookies.