Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Η «Αριστερά», το γλειφιτζούρι του Συστήματος

Tου Α. Χαρχαλάκη

   Τι σου είναι όμως αυτό το Σύστημα!!! Από το αβυσσαλέο μίσος για οτιδήποτε το Αριστερό και τα … σπυράκια στο δέρμα του, το επιμελώς πουδραρισμένο, φτάσανε να μετατρέψουν τον όρο «Αριστερά» σε πολιτικό γλειφιτζούρι! Βρε πως αλλάζουν οι καιροί στο Ελλάντα και στο ποσοστό της μερίδας που λαμβάνει έκαστος από τα αποτελέσματα της εργασίας! Αφού είδαν κι απόειδαν εκεί στη φωλιά του λύκου, πως τα … αρνιά αντιστέκονται στην προσπάθεια του «Λύκου» να τα φάει, άλλαξαν σκοπό! Κι από κραυγές του τύπου «Χρυσής Αυγής» και προγενέστερων φασιστικών (στην ουσία) πολιτικών μορφωμάτων, το γύρισαν τούμπαλιν: Κι εμείς… αγαπημένοι μας ψηφοφόροι, λαέ ηρωικέ, είμεθα Αριστεροί! Όμως πρέπει να κολλήσουν στην ψευδεπίγραφη ταμπέλα και κάποιες άλλες προσθήκες, έτσι για να μην πάθουν οι παραδοσιακοί τους φίλοι και σύμμαχοι καμιά συγκοπή και μείνουν με την … στο χέρι! Γι’ αυτό κολλάνε, μπρός ή πίσω από το ψευδεπίγραφο «Αριστερά», κάποιο… καταπραϋντικό, π.χ. «Ριζοσπαστική Αριστερά». Αντιγράφοντας και κλέβοντας την πραγματική ουσία της γνήσιας Αριστεράς δηλ. του ΚΚΕ! Ή βάζοντας μπροστά – πίσω από την εν λόγω λέξη κάτι… στολίδια που ‘ναι για γέλια και για χάχανα, π.χ. : «Δημοκρατική Αριστερά», «Φιλελεύθερη Αριστερά», «Ριζοσπαστική Αριστερά (ΡΙΖΑ). Βεβαίως μάταιος κόπος, γιατί οι έχοντες φάει με το κουτάλι τις πολιτικές και κάθε είδους απομιμήσεις, δεν μασάνε! Καταλάβατε… συντρόφια του γλυκέος ύδατος; Ο λαός μας έχει μια παροιμία που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή σας: «Με τις πορδές δε βάφουν αυγά»! Πέρδεστε λοιπόν αγαπητοί όσο θέλετε, θα ‘ρθει ο καιρός (που έχει γυρίσματα) να τα πούμε, μια που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια! Και σας ρωτώ επί τη ευκαιρία: Τι έχετε να δώσετε, για ν’ ασφαλίσετε τη στρούγκα που μέσα της κρατάνε αιχμάλωτα τα πρόβατα; Τι προοπτικές δίνετε στα πτυχία των παιδιών μας, εκτός της μετανάστευση «για άλλη γη, για άλλα μέρη» μια που εδώ η αγορά εργασίας θυμίζει τις «Συμπληγάδες πέτρες» της Ομηρικής Οδύσσειας; Πόσο ΘΑ  προστατεύετε το βιοτικό επίπεδο του λαού και την αγοραστική του δύναμη; Πόσο ΘΑ προστατεύετε, από τους «έντιμους ληστές» το αγροτικό εισόδημα του πληθυσμού της υπαίθρου; Τι προοπτικές δίνετε σ’ όλο το λαό, για καλύτερες μέρες; Πόσο… αντρίστικες είναι οι κάθε εκλογικής προεκλογικής περιόδου, υποσχέσεις σας; Θα ‘χα πολλά ακόμη ερωτήματα όμως φτάνει  για την ώρα! Κι όσοι τυχόν πιστεύουν αυτές τις παπαριές σας, σας διαβεβαιώνω πως, με μαθηματική ακρίβεια λιγοστεύουν!

Μια παροιμία ακόμη: «Τα λόγια είναι λόγια και τα μακαρόνια είναι το φαί»!! Όλα τ’ άλλα, είναι παπαριές και μαλακίες, με το συμπάθιο κιόλας! Μπορεί κάποιοι διαβάζοντάς με, να σκεφτούν πως εν καιρώ τω δέοντι  θα διαψευστώ. Κι έτσι να γίνει, μια που το Σύστημα είναι μια δομημένη Σέχτα τρικλοποδιών και πανουργίας, το Μέλλον έχει να μας επιφυλάξει (και όχι μόνο σε μας) πρωτόγνωρες εκπλήξεις!! Μια που μπορείς να κοροϊδεύεις τους λίγους για πάντα, κάποιους άλλους για ένα διάστημα, δεν μπορείς όμως να κοροϊδεύεις όλους για πάντα! Όλα έχουν ένα όριο, που εξαρτάται από την αντοχή  του λαού στην διαρκεί λιτότητα! Για όλους και για όλα υπάρχει ένα όριο, η υπέρβαση του οποίου θα λειτουργήσει σαν ισχυρή γόμωση εκρηκτικής ύλης! Να το θυμόμαστε αυτό πάντες, κι αυτοί που έβαλαν στην δικλείδα κοινωνικής ειρήνης τη γόμωση, μα κι αυτοί που προκαλούν την έκρηξη με τους αγώνες των!!! Η εργατική τάξη δηλαδή.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Του Στρατή Παπαμανουσάκη

Του Στρατή Παπαμανουσάκη «Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, ´Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια, Αναγράφω σοι…

1 hour ago

Γιορτή Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Κληρονομιάς για την Ψυχή των Σφακίων | Φωτός

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη Γιορτή Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Κληρονομιάς που διοργανώθηκε από την…

2 hours ago

Παρουσία και …απουσίες με νόημα (;) στην ομιλία Ανδρουλάκη στα Χανιά

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε την Κυριακή στα…

2 hours ago

Μαρία Καρυστιανού για συναυλία για τα Τέμπη: «Κρίμα που αμαυρώνεται από ανθρώπους με ίδιο πόνο»

Θέση για τη συναυλία για τα Τέμπη, που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου πήρε,…

2 hours ago

Με μια μεγάλη γιορτή στο κέντρο του Ενετικού Λιμανιού ολοκληρώθηκε o 3ος χρόνος της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων | Φωτός

Με μια μεγάλη γιορτή, τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και την παρουσία εκπροσώπων από διάφορους φορείς…

4 hours ago

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών…

4 hours ago

This website uses cookies.