ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η «ακτινογραφία» του exit poll: Το 51,3% αυτών που ψήφισαν “τελευταία στιγμή” επέλεξαν Νέα Δημοκρατία – Συντριβή ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στους νέους

Πρωτιά ΝΔ με 10 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφο των νέων από 17 έως 24 ετών δείχνει η «ακτινογραφία» του exit poll που διενεργήθηκε για τις εκλογές 2023. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα της πρώτης εκλογικής μάχης, καθώς πρόκειται για μια δεξαμενή ψηφοφόρων που φαινόταν να έχει προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιο αναλυτικά, οι νέοι ψήφισαν ως εξής:

Αλλά και στο πώς ψήφισαν άνδρες – γυναίκες σαφής ήταν η επικράτηση της ΝΔ. Τα στοιχεία του exit poll έδειξαν ότι Νέα Δημοκρατία ψήφισαν οι άνδρες σε ποσοστό 41,4% και οι γυναίκες σε ποσοστό 40,2%. Από την άλλη, το 18,1% των ανδρών ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το 22,2% των γυναικών.

Οι Κεντρώοι ψήφισαν ΝΔ σε ποσοστό 40,6% ενώ ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 12,4%.

Σαφής ήταν η επικράτηση της ΝΔ και στους συνταξιούχους με 49,2% έναντι 20,3% των συνταξιούχων που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες εμπιστεύθηκαν κατά 54,8% τη ΝΔ και μόλις κατά 13,3% τον ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτο κόμμα επιλογής τους το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 8,7%.

Την τελευταία στιγμή, οι αναποφάσιστοι έριξαν τελικά την ψήφο τους στη ΝΔ. Συγκεκριμένα, το 51,3% αποφάσισε την ημέρα των εκλογών να ψηφίσει ΝΔ, ενώ μόλις το 13% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, το 39,3% επέλεξε τελικά ΝΔ και το 14,8% ΣΥΡΙΖΑ.

Συσπείρωση σε επίπεδα 81,7% κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα αποτελέσματα του exit poll στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εμφανίζεται να φτάνει μόλις στο 60,1%.

ieidiseis.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σημαντικές βροχές στην Κρήτη την Παρασκευή – Στα Ασκύφου οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις

Σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Κρήτη από το απόγευμα της Πέμπτης έως και την Παρασκευή 10/05, σύμφωνα με τον…

15 mins ago

Οι φοιτητές του συλλόγου φοιτητών Εστίας ΠΚ διαδηλώνουν τη Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Συγκέντρωση Δευτέρα 13/5 στις 20:00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Το αίμα των παιδιών κηλίδα που…

18 mins ago

Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ από τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Χανίων

Στους χώρους του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Χανίων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών…

35 mins ago

Εβραιοαμερικανός καθηγητής του Πρίνστον: «Θέλετε να καθίσετε στο σκαμνί τον Πούτιν, αλλά όχι τον Νετανιάχου;»

Ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αγνοεί την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ότι οι ΗΠΑ θα…

38 mins ago

COVID-19: Ο πραγματικός (;) λόγος που αποσύρθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca

Αρχικά υπήρξε αιφνιδιασμός, στη συνέχεια απορία και ισχυρές δόσεις καχυποψίας. Η συζήτηση για την ασφάλεια, την…

44 mins ago

Κορονοϊός: Απαντήσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca

Συνεχίζεται η συζήτηση σχετικά με την απόσυρση από την Astrazeneca, του εμβολίου κατά του κορονοϊού,  μήνες μετά την παραδοχή της…

47 mins ago

This website uses cookies.