ΤΟΠΙΚΑ

Η αλήθεια για το θαλάσσιο οικόπεδο που θέλει να παραχωρήσει η κυβέρνηση ανατολικά και όχι νότια της Κρήτης

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η Αθήνα -σε απάντηση στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία- προετοιμάζεται για νέες παραχωρήσεις θαλάσσιων περιοχών προς έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και μάλιστα «οικοπέδου» που έχει καταλάβει στα ελληνικά ύδατα, η παράνομη οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη.

Με αυτόν τον τρόπο, γράφει η εφημερίδα, η Αθήνα χαλάει τα σχέδια της Άγκυρας καθώς η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έκτασης 33.933 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συνορεύει με οικόπεδο που παραχωρήθηκε «Νοτιοδυτικά της Κρήτης» που έχουν αναλάβει για έρευνες – κατόπιν σύμβασης μίσθωσης με το ελληνικό Δημόσιο η οποία και κυρώθηκε από τη Βουλή – οι εταιρείες «Total – ExxonMobil – Ελληνικά Πετρέλαια».

Το σχέδιο της Αθήνας, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, είναι να μπλοκάρει τα σχέδια της Αγκυρας, μέσα από τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της περιοχής «Νότια της Κρήτης» προσκαλώντας διεθνείς πετρελαϊκούς ομίλους για έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα ελληνικά ύδατα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Οπως, όμως, βλέπετε στη φωτογραφία, το τουρκικό σύμφωνο όπως αποτυπώνεται στην τουρκική κατάθεσή του στον ΟΗΕ, είναι ουσιαστικά τα σημεία EFG του χάρτη στην κεντρική φωτογραφία.

Αρα το προς έρευνα οικόπεδο είναι ανατολικά της Κρήτης και όχι νότια, κάτι που σημαίνει πως ουδόλως ενδιαφέρει την τουρκική πλευρά αν αρχίσουμε διαγωνισμό σε οικόπεδά μας νότια της Κρήτης, ούτε “σπάει” το τουρκολιβυκό μνημόνιο!

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

26 mins ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

1 hour ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

1 hour ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

2 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

2 hours ago

This website uses cookies.