ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλγερία απαγόρευσε τις προβολές της ταινίας Barbie ως ηθικά ακατάλληλης

Η Αλγερία απαγόρευσε τη δημοφιλή ταινία Barbie της Γκρέτα Γκέργουικ, βασισμένη στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών της Mattel, τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της στην κυρίως μουσουλμανική χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε από τους κινηματογράφους να αποσύρουν αμέσως την επιτυχία του Χόλιγουντ, με πρωταγωνιστές τη Μάργκο Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ ως Barbie και Ken.

Η ταινία προωθεί την ομοφυλοφιλία και δεν είναι σύμφωνη με τις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις της Αλγερίας, δήλωσε επίσημη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι κινηματογράφοι στις πόλεις Αλγέρι, Οράν και Κωνσταντίνο είχαν γεμίσει ασφυκτικά, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο 24H Algérie.

Η ταινία απαγορεύεται επισήμως για «φθορά της ηθικής», ανέφερε ο ιδιωτικός ειδησεογραφικός ιστότοπος 24H Algérie., προσθέτοντας ότι από την κυκλοφορία της οι προβολές στο Αλγέρι και το Οράν, ήταν καθημερινά sold out.

Αλλά και στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο υπήρξαν επικρίσεις σχετικά με τις κοινωνικές αξίες που προωθεί η ταινία, με το Κουβέιτ να απαγορεύει την Barbie την περασμένη εβδομάδα για να προστατεύσει τη «δημόσια ηθική».

Στον υπόλοιπο κόσμο η ταινία – φαινόμενο έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως από το ντεμπούτο της στις 21 Ιουλίου και έχει τύχει θερμής υποδοχής από ηγέτες χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία, όπου ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ και η ισπανική βασιλική οικογένεια απεικονίστηκαν σε «κινηματογραφικές» εξόδους για να τη δουν.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

10 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

10 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

11 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

11 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

11 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

13 hours ago

This website uses cookies.