ΤΟΠΙΚΑ

Η Αντάρσια στα Χανιά καλεί στην κινητοποίηση της Τετάρτης στο νοσοκομείο Χανίων

Η Αντάρσια στα Χανιά καλεί σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία των υγειονομικών την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενη για την υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στα Χανιά, η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην πύλη του Νοσοκομείου Χανίων στις 11 το πρωί.

Κατηγορεί την κυβέρνηση για ιδιωτικοποιήσεις, υποστελέχωση και κακές συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Επιπλέον, η οργάνωση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων για συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς.

Η Αντάρσια καλεί σε ενίσχυση του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και την αξιοπρεπή ζωή των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πανελλαδική στάση εργασίας που καλεί η ΠΟΕΔΗΝ στις 25 Σεπτέμβρη ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ και της Ψυχικής Υγείας-Απεξάρτησης, από τις 11-3μμ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγώνες των υγειονομικών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ιδιωτικοποιεί τα νοσοκομεία για να χαρίσει νέα κέρδη στους ιδιώτες αλλά και νέες, χειρότερες υπηρεσίες υγείας στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Η διάλυση του ΕΣΥ και της Ψυχικής Υγείας, η πρόβλεψη για καθημερινή εφημερία από την 1η Οκτώβρη στα μεγάλα γενικά νοσοκομεία και η συνειδητή υποστελέχωση τους, η ανυπαρξία προσλήψεων ώστε να καλυφτεί το κενό των 45.000 κενών θέσεων, τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, οι απολύσεις των συμβασιούχων για να εξυπηρετηθούν οι φίλοι εργολάβοι της κυβέρνησης, η κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου, μαζί με όλες τις ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων, η ιδιωτικοποίηση και η συγχώνευση φορέων (ΟΚΑΝΑ, 18 Άνω, ΚΕΘΕΑ) σ’ έναν ιδιωτικό φορέα (ΝΠΙΔ), συνθέτουν μια εικόνα συνολικής επίθεσης στη δημόσια υγεία και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Στα Χανιά, η διάλυση του νοσοκοκομείου προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς. Είναι ψέμα ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια παρά τα διάφορα προβλήματα που εμφανίζονται κατά καιρούς, όπως υποστηρίζει η επικίνδυνη προπαγάνδα από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου. Οι ελλείψεις στο αναγκαίο προσωπικό, η διαλύση ολόκληρων τμημάτων όπως της Ψυχιατρικής Κλινικής και του ακτινοδιαγνωστικού, οι ακατάλληλες συνθήκες που επικρατούν σε τμήματα όπως το ΤΕΠ, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας και κατ’ επέκταση η ανάδειξη κινδύνων τόσο για τους ασθενείς όσο και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τις καθαρίστριες (περίπτωση επίθεσης στον διευθυντή της ΨΧ κ. Γουλιέλμο Γεώργιο) είναι αποτέλεσμα της δολοφονικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης που αναδεικνύει ως πρώτη προτεραιότητα τις αιματηρές περικοπές στο βωμό των πλεονασμάτων του προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτιμάει να στέλνει φρεγάτες ως στρατιωτική υποστήριξη στον σφαγέα του παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου και να βοηθάει με κάθε τρόπο ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των πλούσιων φίλων της αντί να ενισχύσει τις ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογένειων τους για Υγεία, Παιδεία και αυξήσεις στους μισθούς. Από δίπλα, η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων και η 7η ΥΠΕ Κρήτης, που με αλχημείες (μετακινήσεις γιατρών, συγχωνεύσεις τμημάτων) επιδεινώνουν το πρόβλημα ενώ δεν διστάζουν να συνεργαστούν με την Αμερικάνικη Βάση της Σούδας ή με τον Γερμανικό Σύνδεσμο του Πεδίου Βολής Κρήτης με σκοπό την παροχή… φιλανθρωπικών δράσεων στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων. Αποτελεί πρόκληση το Νοσοκομείο και ο Δήμος Χανίων να αναπτύσσουν σχέσεις φιλίας με τους μακελάρηδες των λαών στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία, που ισοπεδώνουν σχολεία και νοσοκομεία με τα τελευταίας τεχνολογίας όπλα τους ενώ παράλληλα με τις κατά τόπους “φιλανθρωπίες” επιχειρούν να ξεπλύνουν από πάνω τους το αίμα τόσων χιλιάδων ανθρώπων.

Να συνεχίσουμε αγωνιστικά, δίπλα στους υγειονομικούς και ενάντια στην πολιτική του Μητσοτάκη και του Γεωργιάδη που βάζει τα κέρδη των ιδιωτών πάνω από τις ανάγκες μας. Στις 25 Σεπτέμβρη οι εργάτες της υγείας συνεχίζουν απεργιακά, ανοίγοντας τον δρόμο στους εργαζόμενους στους Δήμους, στους εκπαιδευτικούς και σε ολόκληρη την εργατική τάξη. Είναι κρίσιμο να δυναμώσουμε το απεργιακό κύμα και να υπερασπιστούμε το ΕΣΥ διεκδικώντας προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και αυξήσεις. Λέμε όχι στην καθημερινή εφημερία και στην επίταξη των ιδιωτών γιατρών. Κάτω η κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων, της πολεμοκαπηλείας και της καταστροφής.

Όλοι/ες/@ την Τετάρτη 25/9 στην πύλη του Νοσοκομείου Χανίων στις 11πμ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Tο Ισραήλ συνεχίζει το αιματοκύλισμα – 700 νεκροί, 90.000 εκτοπισμένοι στον Λίβανο

Οι μαζικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί του κράτους-δολοφόνου συνεχίζονται σήμερα για πέμπτη ημέρα σε ανατολικούς και νότιους τομείς του…

59 mins ago

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της φοιτήτριας που είχε μείνει χωρίς ρεύμα για 10 μέρες λόγω γραφειοκρατίας

Στην επιστολή του στην εφημερίδα μας, πατέρας φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη επισήμανε τα μεγάλα προβλήματα που…

60 mins ago

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

3 hours ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

3 hours ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

3 hours ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

3 hours ago

This website uses cookies.