Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων για την αυτοτελή εκλογική παρέμβαση

Με θέμα την αυτοτελή εκλογική παρέμβαση που αποφασίστηκε στην ΠΣΕ συνεδρίασε προχθές Τετάρτη 24 Μάη η τοπική συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων.
Η συζήτηση στηρίχτηκε στην επεξεργασία της προηγούμενης απόφασης του ΠΣE στις 13 Μάη, στις αποφάσεις των Τοπικών και Κλαδικών Επιτροπών, στις απόψεις και τη συμβολή των μελών και των φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και στα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας επαφών με άλλες δυνάμεις στο πλαίσιο του καλεσματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη διαμόρφωση μιας πλατιάς εκλογικής συμπόρευσης των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ και αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα μέλη, τους συναγωνιστές και φίλους της, τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του μαζικού κινήματος να δώσουν την εκλογική μάχη από την σκοπιά του δρόμου που έχει ανάγκη η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία για άμεση ακύρωση του Μνημονίου και των δανειακών σύμβασεων με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, καθώς και όλων των σχετικών αντιλαϊκών μέτρων, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, πέρασμα των τραπεζών στο δημόσιο με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, άμεση πολιτική αναδιανομής του πλούτου, έξοδο από την ευρώ και την ΕΕ. Προϋπόθεση, αλλά και συνέπεια αυτού του δρόμου είναι η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και η δημοκρατία από το λαό για το λαό, η κατάργηση των ειδικών σωμάτων της ΕΛΑΣ, η απεμπλοκή από το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ.
Ο αγώνας θα είναι σκληρός, η νίκη θα είναι του λαού, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζεται για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Το «βούλευμα» φωτιά και οι εντάσεις που «έστειλαν» τη δίκη στην Αθήνα

«Πού πας ρε μ****; Άμα πας κοντά στα δίχτυα, θα σου κόψουμε τα πόδια». Με…

24 mins ago

Politico: Η φον ντερ Λάιεν «έθαψε» έκθεση κόλαφο για την ελευθεροτυπία στην Ιταλία ενώ επιζητεί την ψήφο της Μελόνι

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσπάθησε να επιβραδύνει μια επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την…

28 mins ago

«Καρφιά» Πολάκη κατά Τσίπρα: Όχι άλλα Ινστιτούτα – Δεν χρειαζόμαστε «φλόγα αναμμένη» δίπλα στα εικονίσματα

«Καρφιά» κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης με φόντο τη Διάσκεψη που διοργανώνεται…

30 mins ago

Τα συγκλονιστικά λόγια του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην τελευταία του συναυλία: «Κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε τη τελευταία του συναυλία εχθές (17/06) στο Θέατρο Βράχων και έστειλε…

3 hours ago

Εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Δύο εκδηλώσεις έρχονται αυτή την εβδομάδα στo Πνευματικό Κέντρο Χανιών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή…

4 hours ago

Το έργο “Ο Πατούχας” έρχεται στα Χανιά

Παρουσίαση από τον Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, του έργου του Ιωάννη Κονδυλάκη «Ο Πατούχας», την…

4 hours ago

This website uses cookies.